Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van esélyem így egy rendes...

Van esélyem így egy rendes keresztény lányt találni és megházasodni?

Figyelt kérdés

24 éves férfi vagyok, homoszexuális. Nem akarok homoszexuálisként élni, de hiába imádkozom már 10 éve, hogy Isten változtasson meg, semmi sem változik.

Megtehetem azt, hogy heteroszexuálisnak hazudom magam és feleségül veszek egy lányt úgy, hogy nem tudok hozzá vonzódni, vagy ez hazugság/csalás lenne?

2021. ápr. 1. 19:55
1 2 3 4 5 6 7
 51/68 A kérdező kommentje:

"Legyél művész. A művésznek az alkotás olyan, mintha saját gyereke lenne.

Továbbá feldobna téged nem éreznéd egyedül magad. Egyfajta alkotói boldogságot ad."

Nem minden homoszexuális tehetséges a művészetekben, köztük én sem. A pálcikaemberek terén leragadtam. És igazából ha lenne is tehetségem, mondjuk a festéshez, attól még ugyanúgy egy üres lakásba érkeznék haza esténként, a kép nem fog beszélni velem.

2021. ápr. 2. 11:13
 52/68 anonim ***** válasza:
91%

A heteroszexuálisok közül is van, aki nem talál párt, nem lesz családja. Attól még lehetnek barátaid, tehetsz a többi családtagodért, vállalhatsz karitatív munkát. És főként, akinek hite, bizalma van Istenben, az sosincs egyedül, Isten az élete része. Isten nem gyűlöli a melegeket, sőt közelebb áll hozzájuk, mint a heteroszexuálisokhoz, ugyanis ő a szenvedőkhöz és megvetettekhez áll a legközelebb.

Nem tudom városi vagy-e vagy faluban laksz, milyen lehetőségeid vannak a barátkozásra, kapcsolatok kialakítására.

Ez nem ritka, hogy a melegek attól félnek, a pokolra jutnak. Bennem is felmerült ez a dilemma, érintettként. De én reménykedem, hogy nem így van. A remény hal meg utoljára. Nem tudok abban hinni egyébként, hogy csak egy szűk embercsoport üdvözül, a többiek elkárhoznak. Itt egy előadás a témában:

Bolyki György: Mi lesz a pokolban?

https://www.youtube.com/watch?v=ol4Xvustuow

Ugyanakkor hiszek benne, hogy van tétje annak, hogy mostani életünkben elfogadjuk e Jézust Megváltónkul.

“gay people are going to hell?” what it’s like to be Christian and queer

https://www.youtube.com/watch?v=8FBLG16OXeM&t=633s

És hiszek benne, hogy Isten JÓ, mert ezt tanította Jézus az Atyáról.

2021. ápr. 2. 12:47
 53/68 anonim ***** válasza:
12%

"Isten nem gyűlöli a melegeket, sőt közelebb áll hozzájuk, mint a heteroszexuálisokhoz, ugyanis ő a szenvedőkhöz és megvetettekhez áll a legközelebb."

Az Ige világosan leírja, hogy ISTEN GYŐLÖLI A HOMOSZEXUÁLISOKAT. És a tévtanítókat is, akik a bűnt jónak állítják be. Pedig itt a legmocskosabb, legundorítóbb bűnről beszélünk.

2021. ápr. 2. 12:51
 54/68 A kérdező kommentje:
#53: tudom, hogy gyűlöl. Érzem.
2021. ápr. 2. 12:53
 55/68 anonim ***** válasza:
95%

"Az Ige világosan leírja, hogy ISTEN GYŐLÖLI A HOMOSZEXUÁLISOKAT."

Isten a hazugságot gyűlöli, amit te most művelsz. A Biblia sehol sem írja, amit te itt hazudozol össze-vissza.

"Pedig itt a legmocskosabb, legundorítóbb bűnről beszélünk."

Érdekes felfogásod van, gondolom neked Hitler tömeggyilkossága/népirtása is kis semmiség volt, amilyen kis nácinak tűnsz, lehet még támogattad is volna benne.

2021. ápr. 2. 12:57
 56/68 anonim ***** válasza:
95%

53, legyen neked hited szerint. Én nem érzem, hogy gyűlölne. Én a gondviselését tapasztalom. Hála Istennek a keresztények többsége nem úgy értelmezi a Bibliát ahogy 53-as.

Ajánlom megtekintésre az Imák Bobbyért című filmet.

2021. ápr. 2. 12:59
 57/68 anonim ***** válasza:
91%
53. A lelkiismereted "tisztasága" (már ha az) az egód szüleménye lehet. Egyébként sok keresztény/ muszlim rendszer kikiáltja magának az egyedüli hitelességet, na most melyiknek higgyek? Jó tudom persze a tiéd az igazi, ezt nem is lehet vitatni, látni kell.
2021. ápr. 2. 13:37
 58/68 anonim ***** válasza:
73%

"Az Ige világosan leírja, hogy ISTEN GYŐLÖLI A HOMOSZEXUÁLISOKAT. És a tévtanítókat is, akik a bűnt jónak állítják be. Pedig itt a legmocskosabb, legundorítóbb bűnről beszélünk."

Remek, tehát jelenleg ott tartunk, hogy az, hogy valaki homoszexuálisnak születik, az nagyobb, súlyosabb, mocsoksabb bűn, mint mondjuk halálra szurkálni egy terhes anyukát.

Kedves kérdező, jól meggondoltad, te tényleg ilyen emberek közé akarsz tartozni, akikből ennyire árad feléd a gyűlölet?

2021. ápr. 2. 14:25
 59/68 anonim ***** válasza:
94%
Bárki aki a Teremtő nevében kinyilvánít ilyesmit, az csak simán nem érti még a tanítást, és nagyon messze van még az úton.
2021. ápr. 2. 14:32
 60/68 anonim ***** válasza:
95%

"Kedves kérdező, jól meggondoltad, te tényleg ilyen emberek közé akarsz tartozni, akikből ennyire árad feléd a gyűlölet?"

Miért egy elmebeteg beírása alapján szeretnél általánosítani és az ő hülyeségét rávetíteni minden keresztényre, mintha valóban így állnának hozzá? Te mennyivel vagy akkor különb?

2021. ápr. 2. 14:36
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!