Szerintetek is keresztény alapgondolatot közvetít az
Attack on Titan?Még ha tudatalatt is.
Figyelt kérdés
Ez az egész gondolat hogy 100 nyugalmat hirtelen csak megtört egy titán.Ez nagyon is párhuzamba hozható azzal, hogy ébernek kell lennük bármikor itt lehet a világ vége.Bár ezt keresztény gondolatot az intro megcáfolja hogy azt éneklik benne az imáink nem segítenek.Meg hogy ugye harcolnak a titánok ellen de hát mi is az életünkért még ha keresztények is vagyunk .A másik ellenérv a főszereplő bosszú vágya de az emberek nagy része bosszú álló.Bár sok erőszak van benne, én azt mondom egyenlőre nagyon is jó.Ledaráltam 7 részt egymás után.Nagyon megérint az egész történet, de tényleg.
Nem. Nem közvetít keresztény alapgondolatot. Ez egy nagyon jó karakterekkel rendelkező jól összerakott akciódús történet. Ne vetítsük rá mindenre a vallást meg a politikát (tudom, hogy te csak a vallást mondtad). Csak nézd és élvezd
2021. márc. 30. 01:12
2/11 anonim válasza:
Nem. Inkább politikai tartalma van, mint vallási, de mivel még nagyon az elején vagy, nem spoilerezek el semmit
2021. márc. 30. 01:18
3/11 anonim válasza:
Ez nem spoiler de a manga író csávó telefonközpontba dolgozott és abból jött az alapötlete, hogy egy részeg be telefonált és hogy mennyire hasonlithatunk és még is van amikor nem értjük meg egymást.
Ahogy haladsz rájössz hogy nincs keresztény mondani valója. Tegnap ért véget a 4évad part 1, szóval várhatunk a part 2re most... Utolsó része lesz az animének.
Az anime szerintem inkább a lassú emberi jellem átalakulást mutattja be.
2021. márc. 30. 07:16
4/11 anonim válasza:
Fasiszta mondanivalója van, nem keresztény.
Minden lepontozás csak azt fogja jelezni, hogy vakon és gondolkozás nélkül istenítitek az animét/mangát. Viszont ezt előre le szeretném szögezni: senki nem mondja, hogy nem szerethetitek az AoT-t. De médiát ésszel kell fogyasztani. Lássátok a hibáit (ez esetben az egész sztorit átlengő fasizmust), hogy még véletlenül se fogadjátok el tényként a történet üzenetét.
2021. márc. 30. 13:12
5/11 anonim válasza:
4: Szerintem pont azt mutatja be, hogy hova vezet a túltolt nacionalizmus. Én legalábbis nem látom azt, hogy maga a történet helyeselné a benne lévő eseményeket.
2021. márc. 30. 13:37
6/11 anonim válasza:
Nem fedeztem fel ilyesmit benne. Viszont azt szépen bemutatja, hogyan lehet vallással manipulálni és az emberek félelmét kihasználni.
2021. márc. 30. 18:13
7/11 anonim válasza:
Pont az van lepontozva aki jól látja az animét. Amúgy sajnálatosan egy jó alapötletet csesztek el nagyon csúnyán a pocsék infóadagolással, csak az nem lát át rajta aki nem figyel kicsit sem. A manga elvileg messze jobb az animénél, sokkal kidolgozottabb. Keresztény gondolkodás meg abszolút nincs benne. Legfeljebb vallásra jellemző hazug önigazolás köszön vissza benne az elején, meg hogy a hatalmasok a kisemberek háta mögött lapítanak ha baj van - de ez a politikára éppen úgy jellemző...
2021. márc. 31. 07:21
8/11 anonim válasza:
Én olvasom a mangát is, de az anime sokkal jobb. Akciójelenetek és a háborús dráma is jobban átjön meganimálva.
2021. márc. 31. 07:54
9/11 A kérdező kommentje:
Igazából engem az érdekelne, hogy a keresztények mit mondanak róla.Azért tettem a vallás kategórába. Na mindegy ez gyakori a gyk-án, hogy nem olyan válaszok érkeznek amilyeneket a kérdező vár.A kérdést nem jól fogalmaztam meg természetesen nem gondolom hogy a készítők keresztények.Csak kíváncsi voltam arra hogy az itteni keresztényeknek is ez jutott e eszükbe meg hogy párhuzamba tudják hozni a vallásukkal ezt az animét.De természetesen így téma beindításnak se volt rossz.
2021. ápr. 1. 00:08
10/11 anonim válasza:
9es. Erre a kérdésedre nem hogy megfogalmazás de utalás sincs a kérdésbe. Na mindrgy, ez gyakori a gyikon...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!