Ismered az Attack on Titan (Shingeki no Kyojin) nevű mangát? Mi a véleményed róla?
Magyarra csak 3 fejezet van lefordítva:
De ha valakit érdekel, itt van angolul:
Hamarosan jön az anime verzió is:
http://www.youtube.com/watch?v=EhPP3haapvM
Átkozottul jó manga és anime,az első pillanatban teljesen magával ragadott,bele vagyok szerelmesedve :D
Nagyon sok animét láttam már(NAGYON),annyit hogy már fel is adtam a címük észben tartásával,de ez,EZ kérem szépen,EZ FELEJTHETETLEN ÉLMÉNY!!!
Egyáltalán nem olyan mint a többi anime.Oké,van egy apokaliptikus utópia,megvannak az emberiség ősellenségei,van egy kis csapat akik küzdeni fognak,megvan az alap,de az HOGY EZT HOGYAN TÁLALJÁK...KIFOGÁSTALAN.
Minden egymásra épül.Semmi sem véletlen.Minden egyes karakter felépítéséhez vették a fáradtságot,különleges személyiségjegyeket és gondolatokat adtak nekik.
Az elejétől a végéig megmutatnak nekünk mindent.Úgy értem,nem próbálnak feleslegesen mindenféle misztikumot belegyömöszölni a történetbe.Többnyire csak arról nem tudunk amiről a karakterek sem,és pont ezért,minden pillanatban,minden mozdulatban ott van az az irdatlan magas feszültség,hogy tudni akarod mi fog történni a következő nanomásodpercben.
A karakterekre visszatérve.
Tudjátok,a legtöbb animében a mély elgondolkodós-érzelmes-karakterbe nézős-tanulságos résznek gyakran nincs sok értelme.Nagy szavak,de a szavak mögött semmi intelligencia.
Ebben az esetben viszont több használható tudást gyűjtöttem össze egy évad alatt mint 5 teljes animesorozat után.Nem értitek.Szabályosan tanított valamit.Hihetetlen.És mindezt úgy hogy egy pillanatra sem lépett ki a saját kontextusából.Minden maradt a helyén,egy pillanatra sem ingott meg.
Csodálatos anime.Mindenkinek ajánlom.Na jó,aki nem bírja az emberevő óriásokat és hogy minden 5 másodpercben valaki kínhalált hal,annak nem.És annak sem aki nem szeret sírni.Bár ez opcionális,én bőgtem néhány helyen.
Mi fordítjuk a mangát, a héten fog fölkerülni a 3. kötet nyitó fejezete, és hétről hétre haladunk tovább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!