Mi a véleményetek a katolikus papokról?
Nem a hírekben megjelenő dolgokra gondolok, hanem a személyes tapasztalatok után.
Én csak a Wikin ismertem meg jobban pár egyházi személyt, miután jópárszor írogattunk egymásnak vallási témában, de ezek után rettentő ellenszenvesek lettek.
Én a 2 végletet ismertem.
Az egyik ez az ellenszenves mániákus megszállott.
Meg a kedves ember, aki a hívekhez tud szólni, de az átlag ember is issza a szavait (az lennék én).
Aki nem küldene mindenkit egyből a pokolra, hanem tényleg értelmes és tanító jelleggel tud prédikálni.
Én csak egy r.k. szerzetest ismertem jobban. Írtam neki sok hosszú levelet, amelyben felvetettem húzósabb témákat is, pl. amelyekben a római katolikus tanítás ellene megy a Bibliának. A hosszú leveleimre rövid válaszok jöttek, gyakorlatilag annyi, hogy örül neki, hogy kiérlelt nézeteim vannak, de a további segítségemre nem tartott igényt, mondván, van elég segítség az életében. Amúgy, ha abban a szerzetesi közösségben, ahová tartozott, elkezdte volna a Biblia szerinti életet élni, hamar kinézték volna, és bolondnak vagy lázadónak tartották volna őt. Valószínűleg ez volt a valódi ok, hogy csak elméletben fogadta el, amiket írtam, és nem lépett semmit.
üdv Stefán
"A hosszú leveleimre rövid válaszok jöttek, gyakorlatilag annyi, hogy örül neki, hogy kiérlelt nézeteim vannak, de a további segítségemre nem tartott igényt, mondván, van elég segítség az életében."
Fogadd el, hogy a hülyeségeidre nem sokan tartanak igényt :D
A róm.kat papoknak a Biblia is hülyeség:
"
Igaz ez a beszéd: Ha valaki püspökséget kiván, jó dolgot kíván.
Szükséges annakokáért, hogy a püspök feddhetetlen legyen, egy feleségű férfiú, józan, mértékletes, illedelmes, vendégszerető, a tanításra alkalmatos;
Nem borozó, nem verekedő, nem rút nyereségre vágyó; hanem szelíd, versengéstől ment, nem pénzsóvárgó;
Ki a maga házát jól igazgatja, gyermekeit engedelmességben tartja, minden tisztességgel;
(Mert ha valaki az ő tulajdon házát nem tudja igazgatni, mimódon visel gondot az Isten egyházára?)
"
(Biblia)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!