Katolikus keresztény valláshoz értő ember véleménye érdekelne, ugyanis elég sok kérdés felmerült bennem, van valaki, aki tud válaszolni?
A Biblia nem ellenzi az LMBT+ közösséget. Csak egyes keresztény vallási irányzatok ellenzik, azok is azért, mert csak lefordított Bibliát olvasnak, az eredetit nem ismerik. A fordítással nagyon sok fontos információ elveszett a szövegből.
Egyébként pedig nem muszáj gyülekezethez tartoznod ahhoz, hogy keresztény legyél. Nagyon sok mérgező keresztény gyülekezet van, ezeknél sokkal jobb opció az, ha egyénileg gyakorolod a hitedet.
Mik azok a sok kérdések amelyek felmerültek benned....?.jó lett volna leíírnod mert ígyy csak kérdezz-felelek pszchiológust játszhatnánk....
Olvastad az Ujszövetséget? mert ez a mondatrészed azt sugallja, hogy nem
"sajnos sokminden a Bibliában, álszent, ellentmondásos, és gyűlöletkeltő."
"nem bérmáltam le" = nem bérmálkoztam
"támogatom az LMBTQ+ közösség minden tagját, amit az Egyház, és a Biblia is nagyon ellenez"
Nem ellenzi.
"nem tudom elítélni azokat a nőket, akik abortuszon esnek át"
Pont azt tanítja a Biblia is, a katolikusok is, hogy ne ítélj el senkit.
"nem akarok egész életemben a szórakozás minden formáját megvonni magamtól"
Nem is kéri senki.
"hiszek abban, hogy ... mindenki ... egyenlő, és ugyanazt érdemli"
Miért gondolod, hogy ez gond?
"sokminden a Bibliában, álszent, ellentmondásos, és gyűlöletkeltő"
Pl. mi?
"szeretnék ... az Istenekhez közelebb kerülni"
Milyen istenekhez?
"ő(k) olyan lény(ek), akik szeretnek és elfogadnak MINDENKIT"
Ha nem lenne ott az esetleges többesszám, nem lenne semmi ellentétes ebben azzal, amit a katolikusok tanítanak.
"Olyan ember vagyok, aki csak akkor képes hinni, ha a teljes lényével hisz, és nem maradt benne több kérdőjel és ellentmondás."
Ilyen sose lesz, amíg jól működik az agyad. :)
"a mintegy 4000, választható közül"
Te mind a 4000-be beleástad magad, úgy választottál?
Szia,
Az első és legfontosabb az volna, hogy elkezdesz egy picit imádkozni és megkéred Jézust és Szűz Máriát segítsenek átlátni a dolgokat, az írásod arra utal, hogy régóta nem gyakorlod komolyan a vallást, tehát pl. nem jársz misére vasárnaponként -ami ha nem volna járvány vagy ha nem vagy idős, akkor kötelező-, avagy régóta nem beszéltél pappal vagy voltál szentgyónáson..
Az első és legfontosabb, hogy egy picit imádkozol (az ima legyen őszinte, pl. 1 Miatyánk, 1 Üdvözlégy és pár zsoltár) és mint mások is írták az Újszövetséget, legalább Máté könyvét érdemes vonla elolvasni.
Én mint gyakorló katolikus ezeket javasolnám, előbb keresd meg a belső békét magadban, picit nyugodj le, Isten a szeretet, a hivők is jót szeretnének.
És ha ezek megvannak akkor gyere vissza majd..
Kedves üdv. + Isten áldjon!
Ha ez feltétlen így lenne, akkor Jézus nem tanította volna meg a Miatyánk imát. Jó a kötött és jó a szabad ima is, egyik se ördögtől való dolog, mind a kettő Isten imádására szolgál, csak kicsit másként.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!