Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikus keresztény valláshoz...

Katolikus keresztény valláshoz értő ember véleménye érdekelne, ugyanis elég sok kérdés felmerült bennem, van valaki, aki tud válaszolni?

Figyelt kérdés
Megkeresztelt, katolikus keresztény fiatal vagyok, de a családom nem igazán gyakorol vallást, elsőáldozni még elsőáldoztam, bérmálni viszont már nem bérmáltam le. Nyolc éven át jártam hittanra, két éven át vasárnaponta rendszeresen templomba, hivatalosan mind a két szülőm meg van keresztelve. Ennek ellenére mégsem érzem magam igazi kereszténynek, nem kedvelem, amit a vallás képvisel, mert én a magam részéről a melegektől és leszbikusoktó kezdve a transzneműekig támogatom az LMBTQ+ közösség minden tagját, amit az Egyház, és a Biblia is nagyon ellenez, ebből következőleg a vallás is, nem tudom elítélni azokat a nőket, akik abortuszon esnek át, nem akarok egész életemben a szórakozás minden formáját megvonni magamtól egy túlvilági dicsőségért, hiszek abban, hogy a férfiak és nők egyenlőek, és mindenki, nemtől, kortól, vallástól, etnikai hovatartozástól és szexualitástól függetlenül egyenlő, és ugyanazt érdemli. Viszont mindezeknek ellentmond sajnos sokminden a Bibliában, álszent, ellentmondásos, és gyűlöletkeltő. Jelenleg életemnek egy olyan szakaszában járok, hogy érdekelne a vallás, ha nem is teljes egészében, de szeretnék Istenhez, vagy az Istenekhez közelebb kerülni. Viszont számomra ő(k) olyan lény(ek), akik szeretnek és elfogadnak MINDENKIT. Szóval érdekelne a témában valaki olyannak a véleménye, aki jártas a témában, de van elég türelme és belátása ahhoz, hogy hogyha valamit másképp gondolok, akkor azt jelzem, és vitába szállok vele. Olyan ember vagyok, aki csak akkor képes hinni, ha a teljes lényével hisz, és nem maradt benne több kérdőjel és ellentmondás. Gyűlölködő kommentek legyenek szívesek kímélni, mert amit jelenleg próbálok, az nem az, hogy negatív visszajelzéseket kapjak a vallásról, hanem hogy tudjak hinni, anélkül, hogy emiatt rossz embernek, vagy rossz dolgokat támogató embernek érezném magam.

2020. nov. 11. 18:27
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
69%
Persze, nekem is tanítottak a szüleim és a tanáraim nagyon szép verseket, mondókákat, dalokat. Semmi baj az előre megírt imákkal, tényleg nem ördögtől valók. Összejövetelen nyugodtan el lehet őket együtt hangosan imádkozni. De ha szükséghelyzetben fordulsz valakihez segítségért, azért azt csak célszerűbb a saját szavaiddal tenned.
2020. nov. 11. 21:44
 12/21 anonim ***** válasza:
0%

Az a helyzet, hogy 8000 vallás létezik.

Ezeket tuti nem tudod mind áttanulmányozni.

A természeted alapján talán érdemes lenne egy saját vallást kialakítanod, ahhoz meg legalább 10 másikat jó lenne megnézni.

A Biblia egy horror, nem nagyon ajánlom. Hacsak nem válogatja ki neked valaki, de úgy meg már nem sokat ér.

Ja, és csak szólok, hogy az istenek között azért elég kevés a szerető isten. A többségnek feltétel nélküli szolgák kellenek inkább.

2020. nov. 12. 00:03
 13/21 anonim ***** válasza:

"talán érdemes lenne egy saját vallást kialakítanod, ahhoz meg legalább 10 másikat jó lenne megnézni"

Ahhoz nem kell megnéznie semmit, csak el kell engednie a fantáziáját, és ki találnia magának egy alomvilagot...

"A Biblia egy horror ... Hacsak nem válogatja ki neked valaki"

A Biblia eleve válogatott írások gyűjteménye.

"az istenek között azért elég kevés a szerető isten"

A te fejedben. Ő viszont másféle világot is kitalálhat magának (bár semmi értelme se lenne).

2020. nov. 12. 05:18
 14/21 anonim ***** válasza:

"A te fejedben."

Mármint a 8000 létező vallásban.

Nem én találtam ki.

2020. nov. 12. 08:06
 15/21 anonim ***** válasza:

""az istenek között azért elég kevés a szerető isten"

A te fejedben."

""A te fejedben."

Mármint a 8000 létező vallásban.

Nem én találtam ki.""

Tehát mégiscsak áttanulmányoztad mind a 8000-et, hogy meg tudod állapítani, hogy mekkora részük szerető isten?

2020. nov. 12. 08:56
 16/21 anonim ***** válasza:
0%
Nem, ezt megtették helyettem mások.
2020. nov. 12. 08:59
 17/21 anonim ***** válasza:
És hol van egy ilyen összefoglaló statisztika az összes istenről, amiből ez belátható időn belül kideríthető?(Mellesleg egy másik válaszoló szerint "csak" 4000. Eleve érdekes, hogy mindketten ennyire kerek számot mondtok...)
2020. nov. 12. 09:27
 18/21 anonim ***** válasza:

A különbség nyilván az lehet, hogy sok olyan vallás létezik, amiről mondjuk csak egyetlen barlangrajz maradt fenn.

Ott azt se tudjuk, hogy 3 rajz az 3 vallás, vagy csak egy, vagy még van egy kis esély arra is, hogy nem is vallás.

2020. nov. 12. 09:30
 19/21 anonim ***** válasza:

"sok olyan vallás létezik, amiről mondjuk csak egyetlen barlangrajz maradt fenn"

Hát ez az. De ha jól értem, mégis simán besorolod ezeket is a "nem szerető isten" csoportba. :D

2020. nov. 12. 09:34
 20/21 anonim ***** válasza:

A "nem szerető isten" az ugye nem azt jelenti, hogy "utál engem".

Egyszerűen csak nem az a legfontosabb jellemzője, hogy szeret.

A kereszténység előtti istenek legfontosabb jellemzője az volt, hogy áldozni kellett nekik - méghozzá minél régebbiek, annál értékesebbet. Legtöbbször embert.

Nos, az ilyen istenek nem nagyon nevezhetők "szerető"-nek.

2020. nov. 12. 11:06
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!