Katolikus keresztény valláshoz értő ember véleménye érdekelne, ugyanis elég sok kérdés felmerült bennem, van valaki, aki tud válaszolni?
Az a helyzet, hogy 8000 vallás létezik.
Ezeket tuti nem tudod mind áttanulmányozni.
A természeted alapján talán érdemes lenne egy saját vallást kialakítanod, ahhoz meg legalább 10 másikat jó lenne megnézni.
A Biblia egy horror, nem nagyon ajánlom. Hacsak nem válogatja ki neked valaki, de úgy meg már nem sokat ér.
Ja, és csak szólok, hogy az istenek között azért elég kevés a szerető isten. A többségnek feltétel nélküli szolgák kellenek inkább.
"talán érdemes lenne egy saját vallást kialakítanod, ahhoz meg legalább 10 másikat jó lenne megnézni"
Ahhoz nem kell megnéznie semmit, csak el kell engednie a fantáziáját, és ki találnia magának egy alomvilagot...
"A Biblia egy horror ... Hacsak nem válogatja ki neked valaki"
A Biblia eleve válogatott írások gyűjteménye.
"az istenek között azért elég kevés a szerető isten"
A te fejedben. Ő viszont másféle világot is kitalálhat magának (bár semmi értelme se lenne).
"A te fejedben."
Mármint a 8000 létező vallásban.
Nem én találtam ki.
""az istenek között azért elég kevés a szerető isten"
A te fejedben."
""A te fejedben."
Mármint a 8000 létező vallásban.
Nem én találtam ki.""
Tehát mégiscsak áttanulmányoztad mind a 8000-et, hogy meg tudod állapítani, hogy mekkora részük szerető isten?
A különbség nyilván az lehet, hogy sok olyan vallás létezik, amiről mondjuk csak egyetlen barlangrajz maradt fenn.
Ott azt se tudjuk, hogy 3 rajz az 3 vallás, vagy csak egy, vagy még van egy kis esély arra is, hogy nem is vallás.
"sok olyan vallás létezik, amiről mondjuk csak egyetlen barlangrajz maradt fenn"
Hát ez az. De ha jól értem, mégis simán besorolod ezeket is a "nem szerető isten" csoportba. :D
A "nem szerető isten" az ugye nem azt jelenti, hogy "utál engem".
Egyszerűen csak nem az a legfontosabb jellemzője, hogy szeret.
A kereszténység előtti istenek legfontosabb jellemzője az volt, hogy áldozni kellett nekik - méghozzá minél régebbiek, annál értékesebbet. Legtöbbször embert.
Nos, az ilyen istenek nem nagyon nevezhetők "szerető"-nek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!