Mi a véleményetek az ilyen stílusú vallási zenéről? Szeretnétek, ha több ilyen ének lenne a templomban nálatok? Mennyire befolyásol a döntésetekben és véleményetekben az, hogy Katolikusok, vagy Protestánsok vagytok?
Szép meg minden, de nekem annyira nem jön át, hosszú távon falra mászom az ilyentől.Inkább ez:
Jobban szeretem az ilyen keresztény dalokat, szerencsére már egyre több helyen játszanak hasonló zenét a templomban. Az olyan zenét szeretem, ami könnyen érthető és befogadható, ami lehet, hogy művészileg nem egy gregorián, dé szép dallama van, és segít az elmélyülésben. A gregorián és egyéb középkori vallási énekek nekem nem segítenek ebben. Katolikus vagyok, nem s vallásom befolyásol a véleményemben, hanem a zenei ízlésem.
A gregorián énekek az egyházzene legszebb ékkövei, mind esztétikailag, mind lelki értelemben.
Ha azt mondanák, hogy képzeljem el a kerubok és szeráfok miként dicsőítik Istent trónja körül, akkor ezeket a gyönyörű, zenékben megfogalmazott imákat érzem a legközelebb ahhoz.
Szerintem teljesen mindegy, hogy mely felekezethez tartozik valaki ebben a kérdésben.
A zene az ember hangulatára, érzéseire hat nagyon erősen, szinte kikerülhetetlenül.
Ez még egy ateistánál is jelentős hatás - de egy hívőt, aki inkább érzelmesebb, akár ki is fordíthat magából.
Tehát a zene egy nagyon erős eszköz, amit azonban nem szabad hátsó céllal használni.
Tehát pl. a misére NE azért menj el, mert ott remek zene van (míg pl. egy másfajta közösségben ilyen nincs, tehát oda nem mész).
Nekem speciel nem tetszik. Elismerem a zenetörténeti jelentőségét meg minden, és természetesen tiszteletben tartom mások véleményét, de nem szeretném, ha ilyenek lennének az it.-einken.
Történetesen evangélikus vagyok, de szerintem ez teljesen független a zenei ízléstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!