Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták! Titeket mi győzött...

Ateisták! Titeket mi győzött meg isten nemlétezésében?

Figyelt kérdés
És hívők, titeket pedig a létezésében?

2020. dec. 28. 03:39
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/87 anonim ***** válasza:
0%

A keresés során rátaláltam a spiritualitásra, ami választ adott minden kérdésemre.

1. Milyen okból születtünk, milyen célja van az életünknek?

2.Mi történik velünk a halál után?

Azóta teljesen más az életem. Aki eljut ezen kérdésekig, az már nagy lépés, ha talál rá választ, soha senki sem tudja őt elteriteni az útjáról.

2020. dec. 30. 09:09
 62/87 anonim ***** válasza:
11%
#60 biblia szerint volt ember aki 900 évig élt szóval milyen 600 évnél többet nem tud kezelni baromságról beszélsz?
2020. dec. 30. 09:12
 63/87 anonim ***** válasza:
78%

#62: veled valami probléma van?

1: Mióta hiszel el mindent a Bibliából? Már szó volt róla, hogy ezek az életkorok jelképesek.

2: Nem arról volt szó, hogy valaki nem élhet idáig. Létezik 4000 éves fa is, és köszöni, jól van.

Arról volt szó, hogy az emberi agy nem képes kezelni ennyi időt: tehát aki eddig él, annak már régóta összemosódik minden. Akkor, ha valahogyan életben tartják az agyát, mert az kb. 200 évig tud élni magától.

2020. dec. 30. 09:16
 64/87 anonim ***** válasza:
0%
A hiba ott van hogy materialista alapon gondolkodnak sokan. Úgy gondolják, hogy csak egy fizikai testünk van, egy koponyank, egy agyunk. Ha el fogadod a reinkarnáció tanát, rögtön érthetővé válik minden. Az emlékezetünk nem az agyban tárolódik, hanem a lélekben. Számtalan testben születünk újra.
2020. dec. 30. 09:34
 65/87 anonim ***** válasza:
86%

AZÉRT élünk ilyen jól, és ilyen sokan, mert materialista alapon gondolkodnak azok, akik az életünket biztosítják.

Idealista alapon pár millió ember élhetne a Földön, középkori szinten.

50% halandóság 10 év alatt biztos jó lenne neked, igaz?

2020. dec. 30. 09:38
 66/87 anonim ***** válasza:
56%
Sajnos nem értem az összefüggést. Vagyis nincs összefüggés a spirituális gondolkodás és az anyagi javak megtermelese vagy a halandóság között.
2020. dec. 30. 09:52
 67/87 anonim ***** válasza:
22%
A Nature nemzetközi neves folyóirat 1997-es felmérése szerint a fizikusok, biológusok és matematikusok 40 %a hisz Istenben. Ők is a jólétunkert dolgoznak.
2020. dec. 30. 10:03
 68/87 anonim ***** válasza:
10%
Sok orvos is hívő, pl. az egyik legismertebb magyar idegsebész, aki a bangladeshi sziami ikerpár koponyájat szetvalasztotta [senki más nem vállalta a világon], folyamatosan említi, hogy mekkora segítséget kap fentről.
2020. dec. 30. 10:17
 69/87 anonim ***** válasza:
88%

Lehet, hogy sok tudós hisz valamilyen istenségben, de abban mindenki biztos lehet, hogy azt a tudóst, aki a munkája során aktívan alkalmazza a hitét, semelyik másik tudós nem fogja komolyan venni.

Egy vegyészmérnök, például, bármilyen hívő is, igencsak materialista alapon fogja a kémiatudását alkalmazni. És én sem biztos, hogy örültem volna, például, ha a műtétemet végző sebész elmondott volna egy "miatyánkot", mielőtt a kezébe vette a szikéjét.

2020. dec. 30. 10:59
 70/87 anonim ***** válasza:
93%
68: El nem tudom képzelni, hogyan egyezteti össze a sebészi tudását a hitével.
2020. dec. 30. 11:01
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!