Ki ès mikor állitotta fel a purgatórium doktrínáját?
"Nem is szerepelhet a bibliában."
Akkor ebben egyetértünk, én is azt mondom, hogy nincs benne ilyen hülyeség, csak hamis emberi hagyomány. Ha pedig nem szerepel benne, egy hamis tantétel, egy hamis dogma.
@ "szp72 Te kinek vagy az ügyvèdje? Az inkvizitoroknak,keresztes háborút lefojtató pápáknak"
Ha figyelmesen olvastad volna a hozzászólásomat, akkor tudhatnád, hogy nem vagyok az ügyvédjük.
@ "Kèrlek ne is felelj,mert az irásaiddal simogatod a fentebb megírt ègbekiáltó bünös cselekedeteket,amièrt mèg a papa is bocsánatkèrèsre kènyszerült."
Valóban nem érdemes veled beszélgetni, mert elég korlátolt a felfogásod. A pápa bocsánatkérésével pedig egyetértek.
@ "szp72.Ha annyira biztos vagy a purgatórium megèrvelèsèvel a bibliábol,mièrt nem jösz legalább egy szerèny magyarázattal,alátámasztva bibliaversekkel?Főleg,hogy a biblia meg sem említi úgy mint a Szentháromságot sem."
Ugye ezt megtettem a 28-as válaszomban.
Idéznék a jw.org-ról: "Meglepő, hogy maga a „Biblia” szó általában nem található meg a Szent Iratok szövegének angol és más nyelvű fordításaiban. "
Tehát ha valami nem szerepel a Bibliában, akkor az nem létezik?
Miért? Te nem tudod használni a keresőt??? De tessék!
82."Ugye ezt megtettem a 28 válaszomban"
Hat igen minden bibliaversben amit idèztèl pokolt ès tisztitotüzet látsz,holott a szővegkörnyezetek,utalások,ès az èrtelmezèsek egèszen 180°fordulatot mutatnak az állitásaiddal szembe.
Nem is igazitalak ki,mert időt ez a "szamárság" nem èrdemel.
Csak azon csodálkozom,hogy milyen lehet az az elme amelyik csak hamis kinzásokat lát az Isten szavaban akit Jóistennek hív ès a Fia áltál megszabadít a büntôl ha cselekedjük a parancsait.
Ha ezekkel a kinzásokkal vádolod akkor hazudsz ès ez bűn akkor tènyleg a nemlètező tisztitotüzbe kerülsz.
Róma.6:7."Mert aki meghalt felszabadult a bűn alól"
Róma.6.23."Mert a bünèrt járó fizetsèg a halál,az ajándèk pedig,amelyet Isten ad,örök èlet Krisztus Jèzus,a mi urunk áltál"
Ezek ès mèg sok bibliavers igazolja,hogy a hazugság hívők ès terjesztőknek nincs igazuk a pokolal ès a tisztitótüzzel kapcsolatosan.
szp72.Olyan körmönfont módszerrel probál belehazudni a bibliába a Szentháromság tanai áltál,hogy mèg a "hüllye"is èszreveszi.
A "hülye" szót ő használta előbb a 28,81 bejegyzèsèben.
@ "A "hülye" szót ő használta előbb a 28,81 bejegyzèsèben."
A 28-asban nem szerepel ez a szó, a 81-es pedig nem az én bejegyzésem. Nem lehet, hogy kicsit korlátolt vagy? Éppenséggel használhatnám rád a szóban forgó jelzőt.
89.Igazad van,de cserèbe a 71-ben használtad "szamárság"szót ami nem szebb az előzőnèl.
Mindegy elvan felejtve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!