Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki ès mikor állitotta fel a...

Ki ès mikor állitotta fel a purgatórium doktrínáját?

Figyelt kérdés

2020. szept. 9. 15:13
 61/101 anonim ***** válasza:
Ők mind katolikusok voltak, ezt nem is tudtad? Origenész például az egyházi dogmák első kialakítói közé tartozott. Atanáz azok közé tartozott, akik kidolgozták a Háromságot, Jeromos püspök volt (másnéven egyházatya), ahogy Ágoston is. Tényleg nem tudtad? Pedig fenn van a jw.org-on.
2020. szept. 11. 17:07
 62/101 A kérdező kommentje:

61.Tóvább nem erőlködök mert hiába beszèlek.

Isten a szavat a hüsègesekre bízta.A Szentháromság hüsèges tan?Keresztes Háboruk,inkviziciok,pedofiliák ès 354 Istent gyalázó gyakorlat amit a Biblia nem támogat.

Mègegyszer Isten a Szavat a hüsègesekre bízta nem az ellensègère.

Hogy amely neveket mondasz azok lehettek hüsègesek de nem azok a katolikusok akik a felsorolt bünőket elkövettèk.

Te pedig a családod tagjai burkolt indulatait sem ismered nem,hogy 2000 ève meghalt emmberekèt.

Ezèrt mondom kèt csoport volt>hüsèges ès áruló<.ezen felül csak feltevès ès a kanonizálás esetleges kisajátitása egyes vallások áltál.

2020. szept. 11. 17:32
 63/101 anonim ***** válasza:
61# Nem nagyon értlek. Én csak azt közvetítettem, amit olvastam a jw.org-on. Nézd, ha neked az az oldal ellenszenves, az a te dolgod, de engem ne bánts miatta, mert semmi rosszat nem tettem veled.
2020. szept. 11. 17:57
 64/101 A kérdező kommentje:

63."semmi rosszat nem tettem veled"

Ne is úgy èrezd,hogy èn valamièrt is harakszom rád vagy bárkire is.Ès magára az oldalra sincs mièrt haragudjak mert èn mint,hogy senki nem tud biztost mondani,mindamellett,hogy a Jw.orgot ismerem ès tudom,hogy igazat mond.De mègegyszer nem most volt ès 2000 èv alatt a vállás jó ès rossz irányba sokat változhatott.

Csak egy társadalmi partot vegyünk ott is van a parthoz hu emberek ès tolvajok.

Ezèrt mondom,hogy nem sajátithassa ki senki a hüsègeseket.Ez az èn vèllemènyem.

Elnèzèst ha fèlreèrthető voltam ès megsèrtettelek.

2020. szept. 11. 18:26
 65/101 anonim ***** válasza:
100%

"Isten a szavat a hüsègesekre bízta."

Lol de még mindig nem árulod el, hogy kik ezek a hűségesek. Mond már ugyan el név szerint, hogy kik ők.

"Ezèrt mondom,hogy nem sajátithassa ki senki a hüsègeseket."

Kiket pontosan? Miért sunyítasz, hogy nem írod le a nevüket?

2020. szept. 11. 19:44
 66/101 anonim ***** válasza:
100%

Zavarban vagyok kicsit, kérlek segíts megérteni. Mutatom mit nem értek:

"Jw.orgot ismerem ès tudom,hogy igazat mond."

Ez egy korrekt válasz, nincs vele semmi baj. De itt a következő mondatod:

"Ezèrt mondom,hogy nem sajátithassa ki senki a hüsègeseket."

A jw.org szerint ők katolikusok voltak. Ugye írod, hogy a jw.org igazat ír, de utána pedig mégis mást állítasz, hogy a hűségesek nem lehetnek katolikusok. Én ezt nem értem. De biztos, csak túl értetlen vagyok.

2020. szept. 11. 19:50
 67/101 anonim ***** válasza:
23%
A római katolikusok átkozottak, mert hozzátesznek Isten beszédéhez hazugságokat, pl purgatorium tana, ebből jött a búcsúcédula árusítás gyakorlata.
2020. szept. 12. 08:43
 68/101 anonim ***** válasza:
67# akkor nem figyeltél. A római katolikusok azok, még a jw.org szerint is, akik kanonizálták a Bibliát.
2020. szept. 12. 10:21
 69/101 szp72 ***** válasza:
100%

@ "római katolikusok"

Sokan teljesen rosszul használják ezt a kifejezést. A római katolikus egyház nem azt jelenti, hogy a római pápa által vezetett egyház. A római katolikus egyház a Katolikus Egyházon belül egy rítus, mert még számos rítus létezik. Természetesen a pápa az egész Katolikus Egyház feje nem csak a római katolikusoké.

Szent Athanáz sem volt római katolikus, hiszen ő egy keleti pátriárka volt, aki a hitében egységben volt a római pápával. Athanáz katolikus volt, hiszen a hitvallásában benne volt: "Hiszem az egy szent katolikus anyaszentegyházat", de nem a római katolikus rítust követte.

Aki azt állítják, hogy Nagy Kostantin előtt nem volt Katolikus Egyház azok valójában bolondok és azt sem tudják miről van szó. Legfeljebb annyit mondhatnának, hogy a Katolikus Egyház a konstantini fordulattal nagyon megváltozott, ami egyébként igaz is. Ez a változás sokban kritizálható, vitatható de a jogfolytonosság nem.

2020. szept. 12. 10:55
 70/101 A kérdező kommentje:

Èn úgy tudom,hogy a Szentháromságot kanonizáltak a római katolikusok.

Aki a bibliat kanonizálta az nem kanonizálhatta Biblia ellensègèt a Szentháromságot.

Így,vagy/vagy.Vagy az egyiket vagy a másikat.

Ugyanis a biblia nemfèr őssze a

keresztes háborukkal ès az inkvizicioval,purgatoriummal.Igy neveket mondhatunk de mègegyszer írom voltak hüsègesek akik a bibliat kanonizáltak ès árulok akik a bibliával szembefordultak a szentháromság segitsègèvel.

Így a hüsègesek hüsègesek voltak vallásra való tekintet nèlkül.

Mindegy minek nevezzük őket ha katolikusnak is de akkor azok a katolikusok nem a mai ès a közèpkoriak voltak.

Külőmben Isten vallást nem jelölt meg,sem Jèzus úgy mint az apostolok sem.

2020. szept. 12. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!