A Purgatórium azon részében ahol kevésbé bűnös lelkek töltik büntetésüket és nincsen tűz ott valóban van a Földihez hasonló légkör és úgymond "közigazgatás" amit a lekek irányítanak?
Lehet, hogy haragudni fogsz, azonban Isten ilyen helyet nem hozott létre. Akik ilyet tanitanak vagy mondanak, azok Isten személyét és szentségét mocskolják.
(1János 4:8) . . .Isten szeretet.
Isten maga a megtestesült szeretet. Nem azt irja, hogy van Istenben szeretet,, hanem azt hogy Ő maga a szeretet.
Ha a gyermeked, vagy valaki vétene ellened, vagy hibázna, akkor büntetnéd-e azzal, hogy a forró kályházoz nyomnád a kezét, vagy megégetnéd, vagy kegyetlen bánás módban részesitenéd?
Isten az embernek egy büntetést hozott itéletként. Ez az élet ellentéte, amit halálnak nevezünk. Isten elmondja a szavában:
(Prédikátor 9:5, 6) 5 Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs többé fizetségük, mert nem emlékeznek rájuk többé, elfeledték őket. 6 Szeretetük, gyűlöletük és féltékenységük is elveszett már, és időtlen időkön át többé nincs részük semmiben sem, ami történik a nap alatt.
(Prédikátor 9:10) 10 Mindazt, amit kezed megtehet, tedd meg a te erődből, mert sem cselekedet, sem tervezés, sem ismeret, sem bölcsesség nincs a seolban, ahová mégy.
A Bibliában ezért Isten két féle halálról beszél. Amiből van feltámadás, vagy egyáltalán nem élhet semmilyen módon-
Isten az életet ajándékbba adta, és akik erre méltatlanok azoknak az életet nem fogja büntetésként hsaználni, hanem egyszerűen, elveszi a lehetőségét , hogy éljen.
Első körben jobbulást kívánok!
Második körben a purgatórium lényege megszabadulni a meg nem bánt bűnöktől, hogy a mennyországba tisztán és szabadon mehessél be. Oda csak halál után lehet bekerülni és nincs már visszaút. Hogy milyen az jó kérdés. A pokol és a mennyország között van. Vagy szembesülsz bűneid súlyával és az ima és a szentlélek megszabadít. Vagy a tűzz mossa le rólad vagy veled együtt a vétkeket és gyalázatot..
Ha ez igy volna, ahogy mondja az előttem szóló, akkor bizony Jézus megváltó halála egy fabatkát sem érne.
Vajon minek vállalta a megváltó szerepét, ha még után tisztogatni kell más életformában azokat, akik emberek voltak?
S ha emberként vétkeztek, akkor miért nem emberként kapnak büntetést?
Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre a Biblia választ ad.
A purgatorium nem egy hely, ahol vannak különböző közigazgatási területek, hanem egy állapot, melyben az ember teljesen megtisztul, hogy az üdvösségre méltó legyen.
A tűz pedig csak jelkép, ami a szenvedést szimbolizálja.
Pál apostol ír erről a tűz általi megtisztulásról:
"Az (Úr) napja ugyanis nyilvánvalóvá teszi, mivel tűzzel érkezik, és a tűz majd megmutatja, kinek mit ér a munkája. Akinek építménye megmarad, jutalomban részesül. De akinek műve elhamvad, az kárt vall. Maga ugyan megmenekül, de csak mintegy tűz által."
Viszont a pokolhoz hasonlóan, a tűz itt is csak a szenvedés jelképe.
De hasonlóan olvashatod az alábbi igében is:
"Ezt a harmadik részt tűzbe vetem, és kiégetem, amint az ezüstöt is kiégetik; megtisztítom őket, amint az aranyat is megtisztítják. S majd segítségül hívja nevemet, én pedig meghallgatom, és azt mondom: „Ez az én népem!”"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!