Ki ès mikor állitotta fel a purgatórium doktrínáját?
@ "Èn úgy tudom,hogy a Szentháromságot kanonizáltak a római katolikusok."
A Szentháromságot ugyanazon magát katolikusnak nevező Egyház dogmatizálta, amely a Bibliát kanonizálta.
@ "Aki a bibliat kanonizálta az nem kanonizálhatta Biblia ellensègèt a Szentháromságot."
De ez csak a te fejedben van így. Az én fejemben ragyogóan megfér a Biblia a Szentháromsággal. És nem csak az én katolikus fejemben, hanem számos katolikusokat mélységesen megvető fejében is.
@ "Ugyanis a biblia nemfèr őssze a keresztes háborukkal ès az inkvizicioval,purgatoriummal."
Ez mindegyik külön téma és külön megvitatást igényel. A purgatórium például egész jól megérvelhető a Bibliából, mindenesetre sokkal jobban, mint Jehova tanúinak sok szamársága, mint például az 1914-gyel kapcsolatos ostoba számolgatásaik.
A keresztes háborúkra és az inkvizícióra is voltak bibliai érvek, hiszen Bibliában az Istennek tetsző királyok és vallási vezetők gondosan irtották a vallási eltévelyedőket. De ma már a Katolikus Egyház is elismeri, hogy ezek téves teológiai elképzelések voltak, és már többször is bocsánatot kért ezekért a tévedésekért és bűnökért.
@ "de mègegyszer írom voltak hüsègesek akik a bibliat kanonizáltak ès árulok akik a bibliával szembefordultak a szentháromság segitsègèvel."
Én sok jóravaló szentháromsághívőt ismerek, aki hűséges akar lenni Istenhez, Jézushoz, a Bibliához. Talán még hűségesebbek is, mint te vagy. Én a helyedben óvatosabban bánnék az áruló minősítéssel.
A Biblia könyvei jóval a RÓMAI katolikus egyház születése előtt körvonalazódtak: mi tartozik bele, mi nem. Pl. már a 2. században a 4 evangéliumot fogadták el hitelesnek, a többi evangélium verziót (Tamás, stb) nem.
A római katolicizmus születése akkorra tehető, amikor államvallás lett, pár száz évvel később időben. Az alapjai részben keresztény elemek, részben pogány hagyományok (pl dec 25 napforduló ünneplése, anyaisten kultusz, szobrok intenzív használata, római császári ruhák viselése a klérus részéről, laikusok és a beavatottak (klérus) elkülönítése, áldozat bemutatása az istentiszteleten, stb.)
Ez a szinkretista vallás megosztotta az embereket, ezért katonai erőszakkal hirdették, hasonlóan egy másik hamis valláshoz, az iszlámhoz. Mindkét említett hamis vallás a tagok számát tekintve sikereket ért el az erőszakos terjesztés miatt (a derék római katolikus terítők némely ellenszegülő magyar szemét kinyomták), de mindkét vallás hamis és hazug maradt.
"Èn úgy tudom,hogy a Szentháromságot kanonizáltak a római katolikusok.
Aki a bibliat kanonizálta az nem kanonizálhatta Biblia ellensègèt a Szentháromságot."
Én pont erre kérdeztem rá, de a kényelmetlen kérdéseimet állandóan semmibe veszitek. Pont ezt írja pedig a jw.org. Szerinte azok kanonizálták a Bibliát, akik a Háromság tanát dolgozták ki. Pont. Ez nem vita vagy hit tárgya, ez egy tény, teljesen mindegy, hogy te mit hiszel. Vagy mit akarsz hinni. Mutattam a jw.org írását és te azt mondtad, hogy mind igaz, amit ír, de most mégis meghazudtolod?
71.
szp72 Te kinek vagy az ügyvèdje?
Az inkvizitoroknak,keresztes háborút lefojtató pápáknak,annak aki kitalálta a tisztitotüzet,pedofília gyakorloknak,vagy Jèzus Krisztusnak.
Kèrlek ne is felelj,mert az irásaiddal simogatod a fentebb megírt ègbekiáltó bünös cselekedeteket,amièrt mèg a papa is bocsánatkèrèsre kènyszerült.
71."A purgatórium pèldául egèsz jól megèrvelhető a bibliábol,minden esetre sokkal jobban,mint Jehova tanúinak sok szamársága,mint pèldául az 1914 kapcsolatos ostoba számitgatásaik".
szp72.Ha annyira biztos vagy a purgatórium megèrvelèsèvel a bibliábol,mièrt nem jösz legalább egy szerèny magyarázattal,alátámasztva bibliaversekkel?Főleg,hogy a biblia meg sem említi úgy mint a Szentháromságot sem.
Tudjad,hogy a hazugságot nehezebb bizonyítani mint az igazságot.
Jehova tanúi bibliaversekkel ès utalásokkal szövegkörnyezetekkel bizonyítják amit allitanak.
Íme.
77.Ha gondolod a linket elolvasható de pontos bibliai ismeret kell ès a linkben lèvő összes bibliaverset.
Elnèzèst,de 1914-et a link nem világvège-kènt említi hanem Jèzus mennyei királyságra való
lèpèse.
Sok tèves hír hallatszik,azèrt èrdemes a linkben lèvő profèciát alaposan át tanulmányozni.Ugyis mindjárt jönnek azok akik szègyelik az igazságot elfogadni ès jönnek a hiteltelen tisztitótüzzel ès hasonló hazugságokkal 354 tèvgyakorlattal.
De, az 1914 egy őrtorony szervezet által megjósolt világvége volt. Csak miután ez nem következett be, a jóslatot kicsit módosították.
Egyébként ettől függetlenül nem szerepel a Bibliában 1914-es évszám. A linkelt oldal se idéz olyan bibliai verset, amiben szerepelne ez az évszám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!