Milyen bizonyíték kell a Teremtő Isten létezésére? Miért nem elég bizonyíték az, amiket látunk a rosszakon kívül?
Ui:
Még egyszer röviden: Az volt a tökéletes hogy Isten szabadságot adott az embernek és nem az ahogyan az ember azt felhasználta!
Üdv: Gábor
"mit jelent a szabad akarat mert anélkül senki nem lehet tökéletes! "
Ez butaság, mert egy robot teljesen tökéletes lehet szabad akarat nélkül is.
Másrészt a mennyekben lesz majd szabad akarat a végítélet után?
Ha lesz, akkor ott is elbukhatnak majd az emberek?
Ha igen, akkor ez mitől tökéletes?
Ha meg nem, akkor hogy-hogy ez mégis lehetséges?
És akkor miért nem ezt teremtették meg elsőnek is?
12-es vagyok, valaszom a 15-nek, ami igy szolt:
"Légy szíves, legközelebb figyelj oda, hogy már elsőre is értelmes hozzászólást írjál. Ha a "biztonyíték" fogalmával nem vagy tisztában, az nem tűnik értelmesnek.
A világ OKÁRÓL és az élet keletkezéséről a tudománynak MÉG egyelőre tényleg nincs bizonyítéka. De szinte minden másról van."
Koszonom a kioktatast - azert kerdeztem, milyen ertelemben hasznalja a bizonyitek szot, mert annak tobb definicioja van.
Szinte minden masrol van?? Hat jo is lenne ... :-D
En a vilag keletkezesenek az okat nem is emlitettem. Az elet ertelme, a vilag keletkezesenek az oka vegkepp nem a termeszettudomany asztalara tartozik. (Tarsadalomtudomanyok, filozofia ..., mind a maga bizonyitasi protokolljaval.)
Ahogy az sem, hogy letezik-e egy termeszetfeletti letezteto. Azt a termeszettudomany per definitio sosem fogja kideriteni. Tehat azzal ervelni, hogy nincs a teremtore vagy leteztetore termeszettudomanyos bizonyitek, olyan, mintha azt mondanam, "ha nem tudok kinezni az ablakon, nem tudom megmondani, esik-e kint az eso". Na, mondd mar ...
Tobben szobahoztak kozben azt, hogy a sok megtert ember elmenye a bizonyitek.
Nos, jogi ertelemben bizonyiteknak fogadjuk el, ha egy ember valamit allit, hogy valamit latott, tapasztalt, AMENNYIBEN egy vagy tobb ember megerositi ugyanazt. Annyira ervenyesnek es igaznak, hogy a birosag jogerosen elitelhet valakit miatta. Egy istenhivo ez alapjan bizonyitottnak mondhatja azt, amit atel, valamilyen isteni jelenletet es az ora gyakorolt hatasat, ha azt meg szazezrek is hasonloan ateltek. Nem soporhetitek felre azzal, hogy a termeszettudomany nem tudja rekonstrualni.
Nyilvan nem allithatjak vele azt, hogy akkor egy isten vagy istenek teremtettek a vilagot, az eletet stb. De azt allithatjak, amit az istenhit hatasara atelnek. Abbol pedig kovetkeztethetnek, tarthatjak valoszinunek a tobbit.
"mit jelent a szabad akarat mert anélkül senki nem lehet tökéletes! "
"Ez butaság, mert egy robot teljesen tökéletes lehet szabad akarat nélkül is."
Ember te egyáltalán figyelsz arra amit én itt írok ?! Téged nem zavar hogy én nem robotokról beszélek?! Volt itt olyan téma hogy robotok?! Mutasd már meg! Még ezt sem érted? Nem látod hogy én pont arról beszéltem legutóbb hogy az ember nem robot!?
Másrészt a mennyekben lesz majd szabad akarat a végítélet után?
Miért ne lenne? Persze hogy lesz!
Ha lesz, akkor ott is elbukhatnak majd az emberek?
A mennybe csak azok jutnak be akik igazán megtértek azok soha többé nem fognak vétkezni mert megtanulták az életükből hogy mit jelent a bűn!
Továbbra sem látom a választ: akkor miért nem ezt teremtette mindjárt elsőre?
Bármit meg tudott volna tanítani ott is, akár előre.
Szerintem az van, ahogy Hawking mondta. Nincs miért! Pedig szerintem van miért! Bár ezt én sem tudom. Kezdő hívő vagyok.
És a filozófia halott?! Ez hülyeség... Sztem van filozófia.
76
Jó akkor menjünk vissza az óviba!
"A mennybe csak azok jutnak be akik igazán megtértek azok soha többé nem fognak vétkezni mert megtanulták az életükből hogy mit jelent a bűn!"
Szerinted ez mit jelent itt amit leírtam!?
"78, oké, de akkor minek ez a hosszas, felesleges hercehurca a bűnbeeséssel, megtéréssel meg a többi dologgal ami eltart majd az Armageddonig? Elsőre is teremthette volna igazán megtértnek az embert, hogy az eleve tudja, hogy mi az a bűn, és soha ne akarja elkövetni, nem?"
Miért követte el a bűnt az első emberpár? Van annak valami értelme?
A bűnnek nincs értelme hiába keresed benne? Nincsen! Semmi értelme nincsen! Ádámnak és Évának mindene megvolt mindent megkapott! Nem volt oka annak hogy engedetlenek legyenek és fellázadjanak! Ugyanúgy ahogy Sátánnál sem! Miért lázadt fel? Tökéletesen szép volt megbecsült helye volt a mennyben! A bűnnek nincs értelme! Miért döntött Sátán úgy hogy fellázad a teremtője ellen?! Értelmetlen!
"Neki is sokkal könnyebb dolga lett volna, csalódnia sem kellett volna az emberben, meg bánkódnia a teremtése miatt, meg az embereknek sem kellene annyit szenvednie, mint amennyit szenvednek, mert a Sátán sem lázadt volna fel. Sokkal egyszerűbb lett volna minden, mindenkinek. Ezt Isten nem látta előre? Vagy ha látta, akkor miért nem igy csinálta? Miért olyan utat választott ezen egyszerűbb és tisztább út helyett, amely miatt mindenki csak szomorkodik meg bánkódik, még ő maga is?"
Nem volt más út! A szabadság felelősséggel jár. És a teremtményekre volt bízva hogyan élnek vele! Isten senkit sem kényszerít engedelmességre ez lényétől teljesen idegen! Sátántól nem! Isten olyan lényekkel akarta benépesíteni a világmindenséget akik (azokról beszélek amelyeknek elég értelmük van ahhoz hogy Őt felfogják) saját meggyőződésből akarják hogy Istent teljes szívvel szolgálják! Nem azért mert kényszeríti őket hogy fennhatóságát elismerjék hanem azért mert ők megismerték hogy Isten jó és maga a szeretet! Kezdetben amikor nem volt még bűn a teljes Teremtés visszhangozta Isten jóságát a legkisebb virágtól a legnagyobb állatokig minden azt hirdette hogy Isten a szeretet! És így lesz a végső helyreállításkor is! A végítéletben majd minden nyilvánvalóvá válik! Ha lett volna más út akkor Isten azt választotta volna ámde nem volt! Nem ő követte el a bűnt elpusztíthatta volna a világot és teremthetett volna egy másikat de Isten nem ezt tette! Nem hagyta magára az elbukott emberiséget: "Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta,hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen." Ján. 3,16 Csak ez a szeretet képes arra hogy biztonságos alapokra helyezze a világmindenséget. A legnagyobb áldozatot éppen az vállalja aki vétlen volt mindenben! Az ártatlan hal meg a bűnösök helyett hogy a bűnösök élhessenek és mindörökre biztonságban lehessenek! De egyetlen keresztény sem fogja soha elfelejteni még az örökkévalóságban sem hogy mi volt ennek az ára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!