Bizonyíték Isten létezésére?
"Isten maga a létezés".
Igen, Isten maga az élet. Élet pedig létezik, ergó, Isten is létezik.
Elfogadom, hogy istennő vagy, de az élet sajnos nem Te vagy. Az életet Te csak kaptad.
Isten pedig nem kapta senkitől, hanem Ő maga az élet. Te is tőle kaptad.
Isten egy asztal. Az asztalt nem lehet tagadni, tehát van asztal, ergó van Isten.
Vagy ez így nem stimmel?
Az érvelési hibádat tautológiának hívják. Ha definíciód szerint Isten = létezés, akkor az egyik fogalom felesleges.
Ennek semmi értelme.
Ré nem létezik, Ré maga a Nap. A Napot nem lehet tagadni, ebből következik, hogy Rét sem lehet tagadni, tehát van Nap ergó van Ré.
Régen legalább olyan "bizonyításokat" lehetett itt olvasni, amin 1-2 percig gondolkodnom kellett, hogyan cáfolható.
Sajnos ez már a múlté...
ez azt jelenti, hogy már csak sokkal butábbak mernek ide írni ilyet.
Szia
Rengetgszer feltették már itt ezt a kérdést, és sokan megírták, ki mit lát bizonyítéknak. De ami az egyik embernek bizonyíték, az a másiknak nem az. Most ismét itt a kérdés. Már én is írtam máskor választ, amit a Bibliában találtam Isten létezéséről, de kevesen fogadták el azt. Most a tudomány oldaláról próbálom megközelíteni a kérdésedet.
A Föld és a világegyetem kora
A tudósok úgy 4 milliárd évre teszik a Föld korát, a világegyetemet pedig 13-14 milliárd évesre becsülik. A Biblia nem közli, hogy mikor jött létre a világegyetem. Sehol sem ír arról, hogy a Föld mindössze néhány ezer éves lenne. A legelső verse így szól: „Kezdetben teremtette Isten az eget és a földet” 1Mózes 1:1. Ez az általános megállapítás teret enged annak, hogy a tudósok a jól megalapozott tudományos elvek mentén állapítsák meg a világegyetem korát.
A Föld lakhatóvá tétele
Mózes első könyvének első fejezete a „nap” szóval utal azokra a fázisokra, amelyekben Isten előkészítette a Földet a sokféle életforma számára. Ebben az egyszerű leírásban az ember megjelenése jelentette a csúcspontot. A Biblia nem határozza meg, hogy mennyi ideig tartott a hat teremtési „nap”. Nyitva hagyja a lehetőséget a tudósok számára, hogy kutassák őket, és megállapítsák, hogy milyen hosszúak voltak. Azt biztosan tudjuk, hogy 24 óránál jóval tovább tartottak.
A Föld helyzete
A Biblia azt írja, hogy a Föld „a semmire [van] függesztve” Jób 26:7. Sehol sem említ olyasmit, hogy a bolygónk egy óriás vállán, elefántok hátán vagy egy teknősbékán nyugodna, ahogy az ókorban sokan hitték. A Biblia ehelyett teret enged a tudományos kutatásnak. Nikolaus Kopernikusz és Johannes Kepler leírták, hogyan mozognak a bolygók a Nap körül egy láthatatlan erő hatására. Később Isaac Newton rámutatott, hogyan irányítja a gravitáció a testek mozgását az űrben.
Betegségek megfékezése és higiénia
Mózes 3. könyvében arról olvashatunk, hogy milyen utasításokat kaptak az izraeliták, hogy megelőzzék a fertőző betegségek terjedését. Például el kellett különíteniük a betegeket. Az 5Mózes 23:12, 13-ban feljegyzett törvény a higiéniára vonatkozott: előírta, hogy az izraeliták a táboron kívül ássák el az ürüléküket. A tudósok és az orvosok csak az utóbbi 200 évben ismerték fel, hogy milyen fontosak az ilyen intézkedések.
Az itt említett bibliai gondolatokat sok száz évvel ezelőtt jegyezték fel. Hogyan jutottak a Biblia írói ilyen pontos információ birtokába, amikor az ő idejükben még a legtanultabb emberek sem tudtak ilyesmiről? A Biblia szerzője, Isten így válaszol erre a kérdésre: „ahogy az egek magasabbak a földnél, úgy az én útjaim is magasabbak a ti útjaitoknál, és gondolataim a gondolataitoknál” Ézsaiás 55:9.
"Az életet Te csak kaptad."
Nem csak kaptam, adtam is...
Tényleg isten vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!