Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Bizonyíték Isten létezésére?

Bizonyíték Isten létezésére?

Figyelt kérdés
Isten nem létezik, Isten maga a létezés. A létezést nem lehet tagadni, ebből következik, hogy Istent sem lehet tagadni, tehát van létezés ergó van Isten.

2019. júl. 24. 16:08
1 2 3 4 5 6 7
 41/62 anonim ***** válasza:

"ööö... nem. Ha valaki eldöntötte, hogy Kakalukkupukki létezik"

Nem azt írtam, hogy valaki eldöntötte, hogy Isten létezik, hanem azt, hogy ha valaki tudni akarja, hogy létezik-e, és keresni kezdi, az meg fogja tudni, hogy létezik-e.

Nem véletlenül vannak problémák az iskolákban a szövegértelmezéssel, úgy látom, neked is vannak ezzel gondjaid.

2019. júl. 29. 14:22
 42/62 anonim ***** válasza:

"ha valaki tudni akarja, hogy létezik-e, és keresni kezdi, az meg fogja tudni, hogy létezik-e"

Nem nyert.

Nagyon régen keresem már, és nem találom.

2019. júl. 29. 15:54
 43/62 anonim ***** válasza:

"Nem nyert.

Nagyon régen keresem már, és nem találom."

Márpedig több millió embernél nyert. Tehát meg lehet találni, ahogy én is megtaláltam. Nálad van a hiba.

2019. júl. 29. 16:40
 44/62 anonim ***** válasza:

Tévedés.

Te azt mondtad, hogy 𝐛𝐢𝐳𝐭𝐨𝐬𝐚𝐧 nyerni fog.

Ez pedig nem igaz, hiszen rajtam kívül is sokan vannak, akik keresik vagy keresték, és aztán sose találták meg.

A pedig nem igaz, hogy ezek mind rosszul keresték.

Amúgy egy végtelenül jóságos isten végtelenül megkönnyítené a keresést ezeknek.

2019. júl. 29. 21:05
 45/62 KZitus ***** válasza:
31%

42

"Nagyon régen keresem már, és nem találom." - akkor nagyon régen már valamit rosszul teszel/csinálsz/keresel.

Talán ha megfogadnád Isten "kereséssel" kapcsolatos tanácsát, sikeres lehet a keresésed. pl. ami a Példabeszédek 2:1–5-ben van írva:

2 Fiam, ha megfogadod, amit mondok, és kincsként őrzöd a parancsaimat, mert odafigyelsz a bölcsességre, és tisztánlátásra készteted a szíved, továbbá ha értelemért kiáltasz, és tisztánlátásért emeled fel a szavad, ha folyton keresed ezeket, mint az ezüstöt, és folyton kutatsz utánuk, mint a rejtett kincsek után, akkor megérted, mit jelent mélységesen tisztelni Jehovát, és meg fogod ismerni Istent."

vagy a Zsoltárok 1:1–5

1 Boldog ember az, aki nem követi a gonoszok tanácsát, bűnösök útjára nem lép, és gúnyolódók közé nem ül, hanem Jehova törvényében gyönyörködik, és az ő törvényét olvassa halk hangon éjjel-nappal. Olyan lesz, mint a folyóvizek mellé ültetett fa, amely megtermi gyümölcsét a maga idején, és nem hervad el lombja. Minden tettét siker koronázza.

4 Nem így a gonoszok.

Ők a polyvához hasonlók, melyet elsodor a szél. Ezért nem mentik fel a gonoszokat az ítéletkor, és a bűnösök sem maradnak meg az igazságosak körében.

2019. júl. 30. 19:10
 46/62 anonim ***** válasza:

"és folyton kutatsz utánuk, mint a rejtett kincsek után"

Ne haragudj, nekem van életem - és nem vagyok hittudós vagy szerzetes. Nem akarom az életem 90%-át ilyen kutatásra szánni, mint ahogy más sem.

Tehát ez nem járható út.

"hanem Jehova törvényében gyönyörködik, és az ő törvényét olvassa halk hangon éjjel-nappal"

Hasonló - és még egy:

ez itt csak az egyik vallás a 8000-ből, és annak is csak az egyik felekezete a 6000-ből.

Ennyi időm akkor se lenne rá, ha napi 24 órában ezt keresném.

Ha csak az érhet el istent, aki egész életében őt keresi, az nem teszi lehetővé, hogy mást is csináljon ezen kívül.

Tehát ez sem nyert: 𝐛𝐢𝐳𝐭𝐨𝐬, hogy nem ez a megfelelő út.

2019. júl. 30. 22:15
 47/62 anonim ***** válasza:
48%

"Amúgy egy végtelenül jóságos isten végtelenül megkönnyítené a keresést ezeknek."

Az Isten végtelenül jóságos, és végtelenül könnyű Őt megtalálni. Egy kisgyerek is könnyedén megtalálja. Mivelhogy ő még nem kombinál meg bonyolít, mint mi. Tudod, az egyszerű dolgok a legnagyszerűbbek, és sokszor pont azért nem látjuk meg őket, mert mi valami nagyon nehéz és bonyolult dolgot képzelünk el.

Az Isten megtalálása végtelenül egyszerű. Jézus él! Ez minden, amit tudni kell hozzá.

2019. júl. 31. 13:40
 48/62 anonim ***** válasza:

Nem bonyolítottam el, ne félj.

Ennek ellenére nem találom azóta sem.

2019. júl. 31. 14:22
 49/62 anonim ***** válasza:
100%
Csakhogy nem elég keresni, hanem őszinte bűnbánatot kell tartani és áldozatot kell hozni. Azaz töredelmes alázat és Istennek szentelt lemondás szükséges. Az emberi lélek csak ezen az úton képes bejutni Isten kegyelmébe, a megvilágosodásig.
2019. júl. 31. 14:53
 50/62 anonim ***** válasza:

Mármint ez melyik istennek kell?

Merthogy van 8000 vallás.

Hiába fordulok én az egyik felé, ha a másik istene az igaz.

Arról nem is beszélve, hogy már megmondtam: NEM TUDOK előre hinni.

Ezek után hogyan várja az őszinte bűnbánatot?

Nem vagyok bűnös. Nem azt mondom, hogy szent vagyok, de semmiféle olyan bűnt nem követtem el, amiről a BTK beszél, és nincs rossz szándékom sem.

Arról nem is beszélve, hogy az istenek többségét ez nem is érdekli, teljesen mással foglalkoznak.

Sokra megyek a bűnbánattal, ha pl. a Tollaskígyó létezik. Neki áldozat kell, nem bűnbánat.

A Krisna-tudatúak megint csak mást mondanak.

Nincs ember, aki mindezt be tudná tartani.

2019. júl. 31. 15:06
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!