Bizonyíték Isten létezésére?
"Hamar rá be lehet látni, hogy az istendefiníció megállja a helyét, de erről felesleges vitázni."
Ha be akarod látni, akkor be tudod. Az ember az akaratához igazítja az értelmét, ha lehet. Ezért tényleg felesleges ezen vitázni.
"A materializmus már csúfosan megbukott"
Nem bukott meg, továbbra is egy érvényes világnézet. A természettudományos tények nem cáfolják meg a materializmus érvényességét. De a kizárólagos érvényességét sem bizonyítják.
Rossz úton jár, aki a természettudományon keresztül szeretné megbuktatni a materializmust és behozni a képbe Istent. Olyan, mintha egy sakkjátszma lépéseinek tanulmányozásával akarnál megtudni valamit a sakkozó külső megjelenéséről, jelleméről, zenei ízléséről, stb...
Érdekes dolog az istenhit, mert nem a bizonyítással, hanem a döntéssel kezdődik. Ha valaki úgy dönt, hogy őszintén szeretné tudni, létezik-e Isten, és keresni kezdi, akkor annak az Isten adni fog magáról bizonyítékot, "mert aki kér, mind kap, és aki keres, talál."
És akkor már nem csak hit, hanem meggyőződés ébred az emberben, tudni fogja, hogy létezik Isten, mert rányílik szeme Isten létének a bizonyítékaira.
Aki pedig úgy dönt, hogy nem akar hinni Istenben, annak hiába minden bizonyíték, úgyis vak lesz rá. Azoknak teremtette Isten a majmot, hogy legyen alternatívájuk. Ők hadd csináljanak magukból majmot, ha azt választják inkább.
"Ha valaki úgy dönt, hogy őszintén szeretné tudni, létezik-e Isten, és keresni kezdi, akkor annak az Isten adni fog magáról bizonyítékot"
Nem igaz, nekem sem adott, és már nagyon régóta.
Az ellenkezője sem igaz (általában).
Csak a hívők írnak ilyen butaságokat, de egy normális emberen nem uralkodik ennyire a hite.
11-es
"Zitus, ez a kis gyűjteményed semmit sem jelent." -hát persze, hogy semmit nem jelent! Ha "láttad" volna amit írtam, nem írsz nekem ilyet :-) Mindenkinek magának kell megkeresnie Isten lézésenek bizonyítékát, és meg is találja ha legalább az orráig ellát, hiszen maga Isten erről tájékoztat :"hogy keressék Istent, sőt, tapogatózva keressék őt, és meg is találják, bár a valóságban nincs messze egyikünktől sem." Cselek.17:27
A lehetőség előtted is áll, ha akarod....
"Akkor számítana valamit, ha a régi tudósok ebből tudtak volna dolgozni!" - pontosan erről írtam csak ezt sem vetted észre...
Ha valaki úgy dönt, hogy őszintén szeretné tudni, létezik-e Isten, és keresni kezdi, akkor annak az Isten adni fog magáról bizonyítékot, "mert aki kér, mind kap, és aki keres, talál."
ööö... nem. Ha valaki eldöntötte, hogy Kakalukkupukki létezik és ő a világ teremtő szelleme aki egy szelíd kakadu formájában irányítja a világot, akkor ez az illető az égvilágon MINDENBEN Kakalukkupukki-t fogja látni.
- Meggyógyultam a náthából? Hála Kakalukkupukki-nak!
- Az osztálytársnőm aki eddig utált most kedvel? Kakalukkupukki meglágyította a szivét!
- Pont 142 lépés a lakásomtól a bolt és pont ennyi különböző neve van Kakalukkupukki-nak! Véletlen? Aligha!
- Nagyanyám épségben hazaért a 98. iskolai találkozójáról! Kakalukkupukki vigyázta a lépteit.
- 5-ös lett a dolgozatom! Naná, hogy Kakalukkupukki-é a hála és a dicsőség!
Mindezektől függetlenül Kakalukkupukki nem létezik, ez nem más mint szimpla önszuggesztió.
"Nem igaz, nekem sem adott, és már nagyon régóta.
Az ellenkezője sem igaz (általában).
Csak a hívők írnak ilyen butaságokat, de egy normális emberen nem uralkodik ennyire a hite."
"Az Isten a kevélyeknek ellenök áll, az alázatosoknak pedig kegyelmet ád." Jakab 4,5.
Ha te kértél és mégsem kaptál, akkor nem Istennél van a hiba.
Olvasd csak magad vissza, mennyire vagy "alázatos".
Nem tudom itt értelmezni, hogy mit jelent az "alázatos".
Igaz szívvel kértem.
Ezek után MÉG mi kell?
Nem: képtelen vagyok előre hinni benne. Nem tudok, és kész. Isten ezt is tudja.
Ha ezek után megtagadja a segítséget, az már nem rajtam múlik.
"Nem: képtelen vagyok előre hinni benne. Nem tudok, és kész. Isten ezt is tudja.
Ha ezek után megtagadja a segítséget, az már nem rajtam múlik."
Senki sem tud "előre" hinni, sőt, senki sem tud hinni önmagától, a hitet Isten adja, mert a hit az újjászületéssel jön, megszületni pedig senki sem tud saját erejéből, azt csak Isten adhatja meg.
Ha eddig nem adta meg neked, akkor nálad kell lennie a problémának. Isten mindenkinek meg akarja adni a hitet, hiszen Krisztus mindenkiért meghalt. Én 8 évig kerestem, de valahogy mindig volt egy saját elképzelésem Istenről, amit nem akartam elengedni. Csak mikor teljesen megszabadultam a saját teóriámtól, akkor tudott engem elérni. Nálam volt a gát, nem nála, és kivárta, hogy erre rájöjjek.
Isten nem személyválogató. Jézus megmondta, hogy "aki kér, mind kap, aki keres, talál", és a "zörgetőnek megnyittatik". Keresni és zörgetni nem pillanatnyi tevékenység, hanem folyamatos. Közben pedig el kell engedni a saját elképzeléseinket Istenről, legfőképp pedig a sértettséget, a megkeseredést, és a vádaskodást. Ő nem tart vissza tőlünk semmit, hiszen már mindent odaadott nekünk, Ő magát is! Neked kell félreállítani a saját magad emelte akadályokat.
"valahogy mindig volt egy saját elképzelésem Istenről"
Mindenkinek van.
Nem érdekes, nem ez alapján kértem. Figyelembe vettem ezt a problémát.
Nem, továbbra sem tudok előre hinni benne.
ELŐBB várom a bizonyosságot, addig én nem tudok továbblépni.
"ELŐBB várom a bizonyosságot, addig én nem tudok továbblépni."
Azt elhiszed, hogy Jézus feltámadt a halálból?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!