Bizonyíték isten létezésére?
Miért baj, ha nincs semmi? Csak egy villanás és vége mindennek.
Vagy miért baj, ha pár percig fáj? El fog múlni.
Sokkal rosszabb lassan elrohadni a világgal.
Hiányozna valaki? Van amit el szeretnél érni még? Vagy?
Én ezzel úgy vagyok, hogy ha valaki bizonyítékkal tudna szolgálni arra, hogy Isten nincs, akkor azt mondanám pusztuljak most rögtön, mert akkor semminek de semminek nincs értelme. Pedig nekem is van családom, szerelmem, akiket szeretek, nekem az az bizonyíték Istenre, hiszen tőle kapom a szeretet ajándékát.
Ha lenne bizonyíték, hogy nincs Isten, az is kiderülne, hogy nincs szeretet,
Számos Isten létezése irányába mutató jel van.
Jézus Krisztus azt mondta, létezik egy Atya, aki mindeneknél nagyobb. Azt állította, Ő Istentől jött.
Miért hiteles Jézus, és mire fel állíthatta ezt?
- ószövetségben előre megírt próféciákat teljesített be, többek között születésének helyéről, idejéről és küldetéséről
-feltámadt a halálból, több embert feltámasztott, betegségeket gyógyított pl. bénák lábra álltak, vakok látni kezdtek, stb
- magas szellemiségű erkölcsi tanítása és élete, amely méltóképp képviseli Isten szellemiségét
A világ megfigyeléséből is találhatsz jeleket Isten létezésére. Épp a modern biológiai felfedezések mutatnak értelmes tervezettségre. A sejtek örökítőanyaga, a DNS, nem keletkezhetett evolúció útján. Olyan mint egy bonyolult számítógépes program.
Bővebb információt itt találsz:
Létezik-e Isten? A DNS-kód
Valószínűség számítás vs evolúcióelmélet
Nekem saját létem több mint elég bizonyíték Isten létezésére: Én vagyok, kell tehát, hogy Isten legyen, én ugyanis a leg-előbbre haladt fejleményeinek (nem teremtményeinek!) az embereknek egyike vagyok itt a Földön. Isten nem egy valaki. Isten egy valakinél, egy személynél minden tekintetben végtelenszer több. Isten egy energia, hatalom, bölcsesség és szeretet kimeríthetetlen Forrása bennünk és körülöttünk mindenütt. Isten a Vezérlő Alapelv mindenben, az Eredeti Ihlet, melyből folyton minden létre jön. (Ön-)tudatunk vagy lelkünk az Isteni energiával, a Vezérlő Alapelvvel, az Eredeti Ihlettel azonos, nem halandó. Erről tanúskodnak a halálközeli élmények, mint például Fliegauf Benedek esete:
https://www.youtube.com/watch?v=UPaaKuSBvnE
Vagy Dr. Michael Newton kutatásának eredménye: Lelkünk útja című könyvei.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!