Bizonyíték isten létezésére?
Jézus azt tanította, Isten személyes Isten, Isten Személy, akihez imádkozhatunk, aki ismer minket, s aki egyenként meg is fog ítélni minket.
A gnosztikus nézet szerint, melyet előttem szóló képviselhet, van egy Nagyobb Isten, ami személytelen, mindennek a forrása, stb. mint fentebb írta; ám ezen anyagi világ istene, egy nála "kisebb" isten, ún. demiurgosz, aki gonosz, hiszen az anyagi lét önmagában egy bukott lét. Ezen gnosztikusok szerint ez a demiurgosz azonos a zsidó-keresztények Istenével.
Választani kell kinek hiszünk. Jézusnak, aki azt tanította, hogy Isten JÓ, és személyes Isten, vagy a gnosztikusoknak.
Ateista oldalról azzal tudlak nyugtatni, hogy születésed előtt sem volt semmi rémisztő abba hogy nem léteztél. Ugyanez lesz halálod után. Az emberiség létezése óta nagyon sokan meghaltak már, ez egy bejáratott folyamat, mindenkire ez vár, túl kell lenni rajta.
Hívő szempontból azzal vigasztallak, hogy ha nem ragaszkodsz ebben a világban semmihez, akkor csak a láncaidat veszítheted. Bízz Isten igazságában és kegyelmében! Sose késő megvallani a bűneidet, és megtérni. Isten az alázatos, bűnbánó embert felemeli.
aki eljut a műveltség egy bizonyos fokára, az tudja:
nincs isten és a halál után sincs semmi.
ettől még lehet normálisan élni szerintem.
"aki eljut a műveltség egy bizonyos fokára, az tudja:
nincs isten és a halál után sincs semmi."
Aki pedig ezt a szintet is túlszárnyalja, rájön, hogy Isten létezik. Egyébként miként tudod picit jobban konkretizálni azt a műveltségi fokot, amiről beszélsz? Mert lényegében így "mondtál egy nagy semmit".
"aki eljut a műveltség egy bizonyos fokára"
Pontosabban: tudnia kell értelmesen gondolkodni.
Aki erre képes, az tudja, hogy VALÓSZÍNŰLEG nem létezik egyetlen isten sem abból a sok 100000-ből, akit elképzeltek az emberek.
Meg másféle sincs.
Ha viszont mégis létezik, akkor nem célja az, hogy az emberek tudjanak róla. Akkor pedig mi a gond?
Ha létezik, akkor úgyis azt csinál veled, amit akar.
Lehet, hogy a legjobb, legerkölcsösebb embereket küldi pokolra, mert utálja őket.
Vagy lehet, hogy csak pokol van, mennyország nincs is.
Nem lehet?
"Nem lehet?"
Bármi lehet, de én annak örülnék, ha a kérdésemre válaszolnál. Hozzászólásod alapján úgy tűnik, hogy se Roger Bacon, se Newton, se Max Planck nem voltak elég értelmesek vagy műveltek.
Ezért kértelek meg, hogy valami korrekt módon definiáld, hogy mit jelent a "műveltség egy bizonyos foka". Nézd el nekem buta valláskárosultnak, hogy magamtól nem tudom, és tőled várom rá a magyarázatot. Gondolom neked, mint művelt géniusznak, nem fog gondot okozni a kért fogalom egzakt definiálása.
Most a filozófiai eszmefuttatásodba nem mennék bele, ha nem gond, mert én műveletlen hívőként úgy sem tudnám cáfolni vagy érdemben kritizálni ezt a skolasztikusokat is megszégyenítő eszmefuttatást.
Bocsánat, egy kivétel van:
ha valakibe kiskorától nevelik bele az istenhitet, akkor ő 95%, hogy hívő lesz, az értelmétől függetlenül.
A többire vonatkozik az, hogy HA értelmesen gondolkodik, AKKOR nem lesz hívő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!