Milyen bizonyíték kell a Teremtő Isten létezésére? Miért nem elég bizonyíték az, amiket látunk a rosszakon kívül?
""A bűneset azonban mindent megváltoztatott és az emberiség egy hatalmas vargabetűt tesz! Ezt nem Isten akarta hogy így legyen!"
Hát sajnálom... e szerint akkor az isten nem mindenható és nem mindentudó. Különben már a teremtés előtt gondoskodott volna róla, hogy tökéletes legyen a világ - BELEÉRTVE Ádámékat ÉS a sátánt is!"
Hát sajnálom, hogy semmit sem értettél meg abból amit mondtam de meglepve már nem vagyok!
"Minden szabad akaratuk teljes tiszteletben tartásával együtt!"
Ez az a pont szerintem amit egyáltalán nem értesz!
"A mi világunkban viszont ők nem voltak tökéletesek, hiszen hibáztak."
Isten mindent megadott nekik nem robotokat teremtett, nekik kellett eldönteniük mivé válnak amikor engedetlenekké váltak rosszul döntöttek!
"Itt akkor meg is állhatunk."
Jó álljunk meg itt.
Üdv: Gábor
Isten nem robotokat teremtett, hanem tökéletes lényeket.
A tökéletes lények SOHA nem hibáznak.
"Tehat Isten nem robotokat teremtett, de feneken billent mindenkit, aki nem azt valasztja, amit o akar. Ez mennyire "szabad" akarat szerinted?"
Amit Isten akart az volt az ember számára a legjobb! A rossz választása önmagában hordozza a pusztulást! Az ember ma is szabadon választhat de a választásának ma is van következménye! Amit az ember vet azt aratja is! Az életben törvények vannak ha pl. áthágod a Kresszt nem büntetnek meg érte? Szerinted csak akkor vagy szabad ha áthágod? Ha nem hágod át akkor nem vagy szabad?
"Ez pont olyan, mint hogy valaki pisztolyt tart a fejedhez, es te a szabad akaratodbol valaszthatsz, hogy megadod neki amit akar, vagy lelo. Ez nem igazan szabad akarat..."
Nos ez a példa teljesen torz és hibás! Senki nem tartott Ádám és Éva
fejének pisztolyt! Sőt éppen hogy Isten korlátozta Sátán hatalmát csak egy fánál kapott az egész kertben lehetőséget a kísértő hogy kísértsen tehát a te példád teljesen falsch!
"Isten nem robotokat teremtett, hanem tökéletes lényeket.
A tökéletes lények SOHA nem hibáznak."
A teremtési állapotban az ember tökéletes volt de hogy ezt megőrzi e
rajta múlott! Választhatott és választott is! Tudta hogy mi a helyes! Ő volt felelős a saját döntéséért! Ahogy Isten kezéből kikerült az mindenestül jó volt! Felruházta Isten mindazzal amire szüksége volt szép és arányos alkattal és fogékony értelemmel! Ilyen értelemben tökéletes volt! Megkapta a választás lehetőségét is!
Kezdetben Sátán is tökéletes volt! Miért lázadt fel? Mi értelme volt annak? Semmi! A bűnnek nincs értelme!
Soha csak Isten nem hibázik! Bár meg kell említenem a jó angyalokat is azok okosan használták fel Isten mellett a szabad akaratukat ők hűségesek maradtak és nem buktak el!
Úgy látom ez a szabad akarat kérdése még nagyon nem megy nálad!
"Isten korlátozta Sátán hatalmát csak egy fánál kapott az egész kertben lehetőséget a kísértő hogy kísértsen"
Mivel az isten ELŐRE TUDTA, hogy bűnbe fognak esni, ezért a példád rossz!
"A teremtési állapotban az ember tökéletes volt de hogy ezt megőrzi e"
Ajánlom a figyelmedbe, hátha másodszorra megérted: 'A tökéletes lények SOHA nem hibáznak.'
Tudod, mit jelent az, hogy soha?
De lehet úgy is fogalmazni, hogy ami tökéletes, az MAGÁTÓL soha nem romlik el!
68
"Isten korlátozta Sátán hatalmát csak egy fánál kapott az egész kertben lehetőséget a kísértő hogy kísértsen"
"Mivel az isten ELŐRE TUDTA, hogy bűnbe fognak esni, ezért a példád rossz!"
Nem a példám teljesen jó! Csak te nem érted a szabad akaratot! Az hogy Isten tudta, hogy engedetlenek lesznek nem az ő hibája volt! Amit persze te az Ő számlájára akarsz írni! A jó angyalok miért nem buktak el? Mert jól döntöttek! Van tehát pozitív példa is!
"A teremtési állapotban az ember tökéletes volt de hogy ezt megőrzi e"
Ajánlom a figyelmedbe, hátha másodszorra megérted: 'A tökéletes lények SOHA nem hibáznak.'
Tudod, mit jelent az, hogy soha?"
Én meg ajánlom figyelmedbe hogy értsd meg még ha oly nehezedre is esik hogy mit jelent a szabad akarat mert anélkül senki nem lehet tökéletes! A tökéletes nem attól tökéletes hogy úgy működik mint egy gép hanem attól hogy jól és helyesen választ, dönt! Azok a lények amiket Isten teremtett nem valami programok amik csak lefutnak úgy ahogy a programozó programozta őket és nem hibáznak mert helyette a programozó döntött el mindent! Isten szabadságot adott a lényeinek! Érted hogy egyáltalán mi a különbség? Isten megtette a maga részét a többi már nem rajta múlt! Tudta hogy mi fog történni de Ő mindent megtett amit lehetett hogy az ne történjen meg! És nem is Őmiatta történt meg!
"De lehet úgy is fogalmazni, hogy ami tökéletes, az MAGÁTÓL soha nem romlik el!"
Nem érted, hogy az ember nem gép!
"Gabi! És mit gondolsz arról amit írtam, hogy megbízott Ádám és Évában? De aztán mégsem vált be a megbízás, és a jövő, sors győzött..."
Isten tudta, hogy mi fog történni az egyénre volt bízva hogyan használja fel a szabadságát! Isten kezdettől fogva látja a jövőt nem csak a kitérőt látja hanem azt is ahogy minden helyre lesz állítva!
akkor 12-es vagyok, valaszom a 13. kommentre, amely igy szol:
"Az hogy szerinted a világ nem jöhetett létre úgy ahogy a tudomány állítja egy vélemény és a vélemény nyilván nem bizonyíték. Ezzel ellentétben a tudománynak számtalan bizonyítékkal rendelkezik pl a föld keletkezésével és az élettel kapcsolatban amik köszönőviszonyban sincsenek azzal ami a bibliában van.
Érdekes szemlélet élvezni a tudomány minden áldását de közben a levegőbe integetni és magyarázni, hogy "nem úgy van az kérem, én jobban tudom mert le van írva bibliában" "
Eloszor is: egy szoval nem mondtam, hogy istenhivo vagyok vagy nem. Vagy hogy azt hinnem el, ami a Bibliaban van.
Megkerdeztem, milyen ertelemben hasznalod a bizonyitek szot.
Aztan leirtam, hogy a tudomany nem tudja, hogyan keletkezett a vilag (elkepzelesei vannak a nagy bummtol a multiuniverzumokig, de semmi bizonyiteka nincs, hogy az tortent, plane leirasa arrol, hogy hogyan).
Ugyanigy nem tudjuk, hogyan keletezett az ELET. Azt tudjuk es elfogadjuk Darwin ota, hogy hogyan keletkeztek a fajok, MIUTAN mar volt elet, de az evolucio feltetelezi, hogy eloszor valahogyan letrejott az elet. Megint csak elkepzelesek vannak, de rekonstrualni meg bakterialis szinten sem megy. Egy szoval nem mondtam, hogy akkor biztos a Biblianak van igaza.
A definiciodat, amit bemasoltal, pedig ertelmezd, legy szives: a termeszettudomany nem tud (a matematikaval ellentetben) bizonyitani. Hanem ha eleg tenyt, adatot osszegyujt, amelynek tobbsege egy iranyba mutatni latszik, azt egy ido utan elegsegesnek fogadja el arra, hogy kimondja: jelenlegi tudasunk szerint ezt evidencianak fogadjuk el, es ha mas derul ki, akkor felulirjuk.
Azert tertem ki erre, mert lattam, belelendultel a hulyezesbe meg hogy ki ertelmes, ki nem. Ne sertegess masokat, hanem a sajat elkepzeleseidet pontositsd. Konnyu a nagyon alacsonyan logo gyumolcsot leszedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!