Szavazzatok ! Melyik bűnt tartjátok legsúlyosabbnak, miért ?
Figyelt kérdés
2020. máj. 28. 15:56
51/84 A kérdező kommentje:
Én azt látom problémának, hogy Isten mindenkit úgy kezel, mintha mindenki ugyanolyan lenni. Pedig ez nem így van. Nincs 2 ugyanolyan ember, ebből viszont akkor az is következik, hogy nem biztos, hogy ugyanazok a preferenciáik, vágyaik. De Isten azt akarja, hogy mindenki egyforma legyen. Csak úgy szólok, hogy ez sohasem fog megvalósulni, mert lehetetlen. És oké, hogy régebben ezt és ezt tanította Jézus, de valahogy nekem hitelesebb lenne az, ha face to face találkoznék vele, és tőle személyesen hallanék minden egyes szót, tanítást, és hosszasan kifejtené azt, hogy ez miért van, ez miért rossz, miért jó stb? Nem közvetítők által. Az a problémát, hogy így hogy a pap mondja, picit hiteltelenné, meg személytelenné válik a dolog, mivel nem szó szerint Jézus mondja el nekünk azt. A másik : a vágy. Jézus minek adott nekünk vágyat, hogyha utána megtiltja, hogy azokat kiélhessük? Az elfojtás hosszú távon egyébként is súlyos lelki, esetleg testi zavarokat okozhat.
2020. máj. 31. 10:03
52/84 A kérdező kommentje:
Vagy amikor Isten a teremtéstörténetnél megtiltotta Ádámnak és Évának, hogy ne egyen a Tudás Fájából. De könyörgöm, ha ez annyira zavarta volna, akkor nem tette volna oda, és így megelőzhető lett volna a baj. Utána jött ugye a kígyó, aki megkísértette őket. 2 verzió van. Az egyik, hogy mivel Isten mindenható, akkor lett volna hatalma elpusztitani a Sátánt, azaz a kígyót, vagy legalább megakadályozni a ténykedését. A másik verzió, hogy Isten azért hagyta a kígyót meg ténykedésében, mert nem volt hatalma felette, mert a kígyó is legalább akkor entitás volt mint Isten. Ebben az esetben viszont akkor Isten nem volt Mindenható.
2020. máj. 31. 10:11
53/84 A kérdező kommentje:
Erről a 2 előző irásomról mi a véleményetek?
2020. máj. 31. 10:13
54/84 A kérdező kommentje:
Ja és egyébként még annyit, hogy : ha Isten azt akarta volna, hogy tökéletesek legyünk, akkor bűntelennek teremtett volna minket, ha meg azt, hogy egyformák legyünk, akkor meg miért így teremtett meg minket, hogy különbözőek vagyok, más célokkal, más vágyakkal, preferenciákkal?
2020. máj. 31. 10:24
55/84 A kérdező kommentje:
*kölönbözőek vagyunk. És akkor mi van az olyan emberrel, aki mondjuk nem kapott vallásos neveltetést, de ettől függetlenül a saját keretrendszere szerint jó életet él?
2020. máj. 31. 10:26
56/84 A kérdező kommentje:
Isten ezzel saját magát hazudtolja meg: azt akarja, hogy bűntelenek legyünk, de mindenki követ el bűnt életében, mert nem tökéletes, Isten nem teremtett minket tökéletesnek. Azt akarja, hogy mindenki úgy gondolkodjon, ahogy ő akarja, ennek ellenére adott szabad akaratot, hogy adott esetben a mi filozófiánk szerint is élhessük az életet. Azt akarja, hogy mindenki hozzá hasonló legyen, ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mindenki legyen ugyanolyan, egyforma, ugyanolyan vágyakkal, preferenciákkal, tulajdonságokkal, de tudjuk, hogy nincs 2 egyforma ember, és még 2 ugyanolyan ember sincs, aki ugyanolyan vágyai, preferenciái lennének. De ezzel akkor Isten saját magát hazudtolja meg, ez akkora önellentmondás, amit nem lehet feloldani egyszerűen. Isten lehetetlent vár el tőlünk.
2020. máj. 31. 10:34
57/84 A kérdező kommentje:
Én azt szeretném,Jézus hogy jöjjön le és nekem személyesen mondja el hogy mi miért van, adjon magyarázatot, és mondja el azt is, hogy mire kell számítanom, ha rosszat teszek. Ne áruljon zsákbamacskát, játssza ki az összes kártyáját, ami a zsebében van. Én ezt kérem.
2020. máj. 31. 10:44
58/84 A kérdező kommentje:
És ha látná őt mindenki tényleg és az Ő szájából hangoznának el ezek a tanitasok, garantáltan nem maradna 1 ateista sem.
2020. máj. 31. 11:36
59/84 A kérdező kommentje:
Nekem amúgy az a véleményem, hogy létezhet valami, Felsőbb Erő tényleg, aki létrehozta a Világot és az Univerzumot, de nem olyan formában, hogy azt mondjuk a Biblia tanítja, hogy volt egy szakállas bácsi aki sok okos dolgot mondott. Szerintem picit le van butítva, inkább egy megfoghatatlan Erő, egy irányító erő, Teremtő erő, ami létrehoz dolgokat.
2020. máj. 31. 11:41
60/84 A kérdező kommentje:
Akik Jézus korában éltek és akik a Biblia szerint látták a csodáit, azoknak sokkal de sokkal egyszerűbb volt hinn bennük. Azoknak az embereknek óriási előnyük van velünk szemben.
2020. máj. 31. 11:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!