Szavazzatok ! Melyik bűnt tartjátok legsúlyosabbnak, miért ?
Ezekre is meg van a válasz. Persze sokan elfogadhatatlannak tartják. Ő jelenleg nem mindent, de megenged dolgokat, hogy választ kapjon mindenki arra a kérdésre, hogy szükségünk van-e Istenre vagy sem? Tudnánk vele, az Ő vezetése alatt élni, avagy sem. Akarjuk-e, vagy sem?
Az embernek jó volna állásfoglalást tenni, mert egyszerre nem lehet két kormány, egy autóban. Sajnos az ember az elején úgy döntött, hogy nins szükség az Életadóra, magunk is megtudjuk oldani az életünket. Hát Ő megengedte, próbáljuk ki nélküle. Most meg sirnak az emberek, hisztiznek ha baj van. Kérdőre vonják, felelőssé teszik, pedig az ember hozta a döntést. Mit akarnak az emberek, Kellene is, meg nem is.
Ahogy láthatod, tapasztalhatod, az embernek megengedte, hogy minden féle módszerrel irányitsa saját magát. Szemmel láthatóan egyik sem jó. DE még sem kérnek Istenből, nem akarják, hogy beleavatkozzon az életükbe. Az embernek semmi sem jó. Maguk sem tudják mit akarnak.
Kipróbálták a kapitalizmus, kommunizmus, demokrácia, Királyság, császárság, stb formáit. Egyik sem vált be, esetleg némely rétegnek.
Mondjuk meg őszintén nem is akarják visszaadni a hatalmat a vezetést Istennek.
Azonban ezt Ő még is visszaveszi, nagyon határozott módon, a nem is távoli jövőben. Akkor pedig csak azok maradnak meg az élet lehetőségében, akik addig is összhangban éltek az Ő elhatározása szerint.
Tudod, a kérdés az, mit akar az ember?
2.-es Válaszoló vagyok. Kedves Kérdező, a kérdésedre válaszolva, amit én nem mondanék bűnnek, az a homoszexualitás, az alkoholizmus és a drogfogyasztás. Minden ember, saját maga felel az életéért, ameddig másokra nem hat ki, szerintem nincs gond azzal, hogy mennyit iszik, vagy, hogy mit szív(mert ez saját felelősség,ugye). Az meg, hogy egy ember kit szeret, vagy kihez vonzódik, az ne legyen már bűn a 21. században.(ez is saját vélemény). Hogy vallásilag mi a bűn, abban nem vagyok biztos, mert igazából nem is vagyok vallásos.(próbálok magamban hinni:))
(Bocsánat, hogy csak így belevágok a vitátokba, csak később(ma) vettem észre, hogy a kérdésed a vallás témában van.)
Milyen sajnálatos látni, hogy itt Isten szavának mást értelmet adnak, mint amit Ő értett és leiratott mindenki számára.
Bélának nem a csoki evése volt megtiltva.
Isten tudja, hogy vannak olyan erkölcsi elvek, amiket nem engedhet szabadon meg az ember magának, mert az társadalmi hanyatlást hozna magával, mint a családok szét szakadása, és egyébb problémák, amiket napjainkban átélünk, és tudunk. A szeretet kihült az emberekből, és a Hűség fogalma is elvesztette az értékét.
Ezért gondolta úgy, hogy azt a jogot, hogy mi a jó és mi nem az embernek Ő tudja meghatározni, és ezt a jogot megtartja magának, az ember nem tudja saját magát irányitani ebben.
Ennélfogva az ember nem attól van megfosztva amit szeret, hanem ami árt neki.
Erre még napjainkban sem jöttek rá az emberek, annak ellenére, hogy tapasztalják a "szabadságot" minden téren, amit nem lehetne abban is. A következménye pedig, nemibetegségek, nem kivánt terhességek, abortusz, háborúk, bosszú, családok felbomlása a hűtlenség, elégedetlenség miatt, stb.
Amig az ember nem kaparintotta meg a korlátlan hatalmat, nem volt baj, probléma. Volt élelmük, ruházatuk, otthonuk, semmiben nem szenvedtek hiányt, ami az élethez szükséges.
Az ember többet akart. Isten akart lenni. Korlátlan hatalommal, szabadsággal. Hát itt van. Még se jó? hogy hogy? ezt akartátok nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!