Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szavazzatok ! Melyik bűnt...

Szavazzatok ! Melyik bűnt tartjátok legsúlyosabbnak, miért ?

Figyelt kérdés

2020. máj. 28. 15:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/84 A kérdező kommentje:
Ha létezik Isten, akkor miért történik annyi sok tragédia. Amíg világ volt a világ, háborúk pusztította egyfolytában a Világon. Hol volt Isten? Amikor egy gyerek elvesziti rákban meghalt édesanyját, hol volt az Isten? Vagy amikor a veronai buszbalesetben egy csomó kisgyerek, tizenévesek bennégtek a buszban. Hol volt Isten? A Szilágyi-gyilkosságnál vagy a Deák téri késelésnél hol volt Isten? Hol volt az Isten, amikor hagyta, hogy emberek sokezrei haltak meg koronavírusban? Hol volt az Isten, amikor engedi, hogy emberek egymást elárulják? Hol volt az Isten, amikor ma is keresztényeket irtanak ki sok helyen? Vagy amikor nőket eroszakolnak meg? Vagy pl a szíriai háború és a sok ártatlan kisgyerek. Ha Isten létezne, nem hagyná ezt a sok borzalmas, ezt a sok szenvedést. Hogy miért teszi mégis? Nos.. 1.ár ció, hogy azért mert nem is létezik, így nincs hatással semmire. A 2. hogy nem akar beavatkozni, mert megölték egyszülött Fiát és így áll bosszút az emberiségen. 3.valasz, mert nem Isten teremtette ezt a világot, így nincs hatalma felette, hanem mondjuk a Túlvilágon van csak hatalma. Az aki meghalt, pláne fiatalon, a legnagyobb igazságtalanság a világon és semmi magyarázatot nem ad Isten hogy MIÉRT? Nem, helyette ott van fenn (ha létezik) és nem csinál, semmit. A másik meg: ha valóban van Élet a Halál után, tehát hogyha létezik Túlvilág, adhatna legalább egy villanásnyi képet arról, hogy hogy kell azt elkepzelni (úgy hogy közben továbbra is életben hagy minket, de azért valamit mégis mondhatni, mi vár ránk az halál után. Ha pedig semmi nincs, ha semmi nem lesz a halál után, az pedig rohadt kiábrándító lesz....
2020. máj. 29. 18:05
 42/84 anonim ***** válasza:
100%

Ezekre is meg van a válasz. Persze sokan elfogadhatatlannak tartják. Ő jelenleg nem mindent, de megenged dolgokat, hogy választ kapjon mindenki arra a kérdésre, hogy szükségünk van-e Istenre vagy sem? Tudnánk vele, az Ő vezetése alatt élni, avagy sem. Akarjuk-e, vagy sem?

Az embernek jó volna állásfoglalást tenni, mert egyszerre nem lehet két kormány, egy autóban. Sajnos az ember az elején úgy döntött, hogy nins szükség az Életadóra, magunk is megtudjuk oldani az életünket. Hát Ő megengedte, próbáljuk ki nélküle. Most meg sirnak az emberek, hisztiznek ha baj van. Kérdőre vonják, felelőssé teszik, pedig az ember hozta a döntést. Mit akarnak az emberek, Kellene is, meg nem is.

Ahogy láthatod, tapasztalhatod, az embernek megengedte, hogy minden féle módszerrel irányitsa saját magát. Szemmel láthatóan egyik sem jó. DE még sem kérnek Istenből, nem akarják, hogy beleavatkozzon az életükbe. Az embernek semmi sem jó. Maguk sem tudják mit akarnak.

Kipróbálták a kapitalizmus, kommunizmus, demokrácia, Királyság, császárság, stb formáit. Egyik sem vált be, esetleg némely rétegnek.

Mondjuk meg őszintén nem is akarják visszaadni a hatalmat a vezetést Istennek.

Azonban ezt Ő még is visszaveszi, nagyon határozott módon, a nem is távoli jövőben. Akkor pedig csak azok maradnak meg az élet lehetőségében, akik addig is összhangban éltek az Ő elhatározása szerint.

Tudod, a kérdés az, mit akar az ember?

2020. máj. 29. 19:25
 43/84 anonim ***** válasza:
50%

2.-es Válaszoló vagyok. Kedves Kérdező, a kérdésedre válaszolva, amit én nem mondanék bűnnek, az a homoszexualitás, az alkoholizmus és a drogfogyasztás. Minden ember, saját maga felel az életéért, ameddig másokra nem hat ki, szerintem nincs gond azzal, hogy mennyit iszik, vagy, hogy mit szív(mert ez saját felelősség,ugye). Az meg, hogy egy ember kit szeret, vagy kihez vonzódik, az ne legyen már bűn a 21. században.(ez is saját vélemény). Hogy vallásilag mi a bűn, abban nem vagyok biztos, mert igazából nem is vagyok vallásos.(próbálok magamban hinni:))

(Bocsánat, hogy csak így belevágok a vitátokba, csak később(ma) vettem észre, hogy a kérdésed a vallás témában van.)

2020. máj. 30. 19:07
 44/84 A kérdező kommentje:
43-as válaszoló :Olvastam írásod, igazából én csak a Bibliából informálódtam, nem vagyok benne biztos, de minta lennének utalások ezekkel a dolgokkal kapcsolatban. Nekem van,hogy néha meginog a hitem, meg mindig attól félek, hogy Isten utál engem, és még fog engem pusztulni. Félek attól, hogy rossz leszek és hogy elégek a Pokolban. Sajnos állandó bűntudat gyötör engem, és félek hogy Isten engem ezért és ezért el fog ítélni. Ez a rémálmom és ettől rettegek, hogy Isten elfog engem égetni a Pokolban.
2020. máj. 30. 20:03
 45/84 A kérdező kommentje:
Egész életemben ettől rettegek hogy Isten haragszik rám, és örök kárhozatra ítél engem. Nehéz így leélnem az életet. És attól félek, hogy akár ha kisebb bűnt is elkövetek, örök szenvedésem lesz a Pokolban.
2020. máj. 30. 20:06
 46/84 A kérdező kommentje:
Mert a Bibliában le van írva mi jó mi rossz de azért adhatna Isten visszeljelzest hogy mi jó és mi rossz. Nem tudom. Én úgy vagyok ezzel, hogy szeretném a saját életemet élni, úgy hogy másnak nem ártok, de ugyanakkor meg félek Istentől is, meg vallásos neveltetést kaptam, és ezt a kettőt egyszerűen nem tudom magamban feloldani. Szakemberhez kellene ezzel fordulnom, de ez a helyzet amiben vagyok úgy érzem hogy egy durva tusathasadásos állapot és attól félek kettészakad a személyiségem. Megőrülök :(
2020. máj. 30. 20:15
 47/84 A kérdező kommentje:
Én egyetértek amúgy alapvetően azzal, hogyha másnak nem ártok, az nem számít bűnnek, és éppen ezért szeretném élni így a saját életemet, hogy másnak nem ártok, de ugyanakkor meg Istennek meg az ő tanitasanak is meg akarok felelni. Olyan durván megnyomorít engem ez a helyzet, hogy nagyon durva depresszió van, és annyira nem tudom ezt a kettős helyzetet magamban feloldani, hogy az öngyilkosság is megfordult a fejemben.
2020. máj. 30. 20:18
 48/84 A kérdező kommentje:
Még a 43-as válaszolóra reflektálnék: hozok egy nagyon-nagyon leegyszerűsített és lebutított példát. Van egy ember, legyen mondjuk Béla a neve, és a csokit szereti. Azonban Isten megparancsolta neki, hogy a csokit nem szeretheti, csak mittudomén mondjuk az epret. Jól tudjuk, hogy Béla hiába enne csokit, és ezzel hiába nem ártana az Égegyadta világon senkinek, és még csak nem is azért enne csokit, mert utálja Istent és szántszándékkal ellenkezni akar vele, hanem mert egyszerűen azt szereti. "A" verzióban Béla NEM eszik csokit. Ebben az esetben Béla úgy él le egy egész életet, hogy lelkében egy hatalmas nagy lyuk és űr tátong, és jól tudja, ezt az űrt semmi, de semmi nem tudja megragasztani, összevarrni, befoltozni. Ennek hatására Béla 80 évesen egy lelki nyomorékká és szerencsétlenné válik- ha azelőtt az önellentmondást az életében feldolgozta, én nem lett öngyilkos-, de a tönkrement élet díja nem más lesz, mint a Mennyország. "B" verzióban Béla eszik a csokiból, és ugye jól tudjuk, senki NEM AKAR ártani, és nem akar kiszúrni egyáltalán Istennel, nem ilyen indíttatásból eszi meg a csokit. Béla megeszi a csokit, és boldogabb lesz, mint valaha, a lelke teljes és ép, harmóniában van magával, nincs önellentmondásba, és soha nem volt ilyen boldogságban. Nincs űr a lelkében. 80 évesen is úgy tekint vissza életére, hogy milyen szép és jó volt. Majd meghal, Isten pedig úgy értelmezi ezt, hogy Béla szántszándékkal szembe ment az ő tanításával, és semmibe vette őt, hiába magyarázza Béla, hogy ezzel senkinek sem ártott. Osztályrésze a Pokolban lesz, örök szenvedés és kárhozat, és itt fog égni millió és millió évekig. Szóval ez nagyon vagy-vagy szituáció azt látom. És nem nagyon látok olyan verziót, hogy a kecske is jóllakjon, és a káposzta is megmaradjon, Isten ebben nagyon határozott.
2020. máj. 30. 20:56
 49/84 A kérdező kommentje:
Igazából akkor tudnánk erre a választ, ha valaki visszajönne a halálból, és elmondaná, mi van Odaát, van-e Mennyország és Pokol, és ha van Isten, akkor mi alapján ítél el, vagy üdvözít másokat.
2020. máj. 30. 21:03
 50/84 anonim ***** válasza:
100%

Milyen sajnálatos látni, hogy itt Isten szavának mást értelmet adnak, mint amit Ő értett és leiratott mindenki számára.

Bélának nem a csoki evése volt megtiltva.

Isten tudja, hogy vannak olyan erkölcsi elvek, amiket nem engedhet szabadon meg az ember magának, mert az társadalmi hanyatlást hozna magával, mint a családok szét szakadása, és egyébb problémák, amiket napjainkban átélünk, és tudunk. A szeretet kihült az emberekből, és a Hűség fogalma is elvesztette az értékét.

Ezért gondolta úgy, hogy azt a jogot, hogy mi a jó és mi nem az embernek Ő tudja meghatározni, és ezt a jogot megtartja magának, az ember nem tudja saját magát irányitani ebben.

Ennélfogva az ember nem attól van megfosztva amit szeret, hanem ami árt neki.

Erre még napjainkban sem jöttek rá az emberek, annak ellenére, hogy tapasztalják a "szabadságot" minden téren, amit nem lehetne abban is. A következménye pedig, nemibetegségek, nem kivánt terhességek, abortusz, háborúk, bosszú, családok felbomlása a hűtlenség, elégedetlenség miatt, stb.

Amig az ember nem kaparintotta meg a korlátlan hatalmat, nem volt baj, probléma. Volt élelmük, ruházatuk, otthonuk, semmiben nem szenvedtek hiányt, ami az élethez szükséges.

Az ember többet akart. Isten akart lenni. Korlátlan hatalommal, szabadsággal. Hát itt van. Még se jó? hogy hogy? ezt akartátok nem?

2020. máj. 31. 01:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!