Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szavazzatok ! Melyik bűnt...

Szavazzatok ! Melyik bűnt tartjátok legsúlyosabbnak, miért ?

Figyelt kérdés

2020. máj. 28. 15:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/84 MBbpg ***** válasza:
100%
Szerintem ami még súlyos az az árulás - amellett hogy Júdás és maga Lucifer is ezt tette, azért szörnyű, mert csak azok tudnak elárulni, akikben megbízol, akiket szeretsz. Tehát ha elárulok valakit, akkor nemcsak hogy rosszat teszek vele, hanem ráadásul visszaélek a bizalmával, szeretetével
2020. máj. 28. 18:39
 12/84 anonim ***** válasza:

Vannak a halalos bunok es vannak bocsanatos bunok.

Halalos bun ha tudatosan megszeged Isten jatekszabalyait, vagy lepaktalsz az "ellenseggel" es szembefordulsz a csaladoddal.

Bocsnatos bun amit veletlenul kovetsz el vagy belesodrodsz.

2020. máj. 28. 20:19
 13/84 anonim ***** válasza:
100%
Nincs a bűnök között különbségek, a bűn az bűn, de számomra a legrosszabb az a pedofila.
2020. máj. 28. 21:57
 14/84 A kérdező kommentje:
Azért bűnök között vannak nagyságrendbeli különbségek. Pl ha a boltból valaki lop egy csokit, vagy mondjuk ellopja valakinek a telefonját, az nem egyenértékű mondjuk azzal, ha valaki gyilkol. Ugyanúgy, ahogy mondjuk a házasságtörés sem említhető mondjuk egy lapon a pedofíliával. És még sorolhatnám.
2020. máj. 28. 22:03
 15/84 A kérdező kommentje:
Szerintem nem minden fekete-fehér, vannak árnyalatok.
2020. máj. 28. 22:03
 16/84 anonim ***** válasza:
50%

Isten nem tesz különbséget a felsorolt helytelenségek között. Az ember az aki szelektál, és kibúvókat keres.

Ha nem igy volna, akkor a szavában nem sorolná fel mindezeket, egy versben, aminek a végén ott van, hogy "akik ilyeneket cselekszenek" nem öröklik Isten országát.

Valaki irta a szentszellem elleni vétket. Valóban az nem megbocsátható, ezért nagyobb bűnnek emlithető. Azonban ez nem teszi kevésbé kisebbnek számitó helytelenségeknek a felsoroltakat. A különbség, hogy a felsoroltakon lehet változtatni, elhagyni, javitani. DE ha továbbra is gyakorolja ezeket, akkor ugyan úgy itélet alá kerül.

2020. máj. 28. 22:41
 17/84 A kérdező kommentje:
Nem tudom, az én istenképembe valahogy nem fér bele a büntető, számonkérő Isten.... Majd elképzelem halálom után, elkezdi sorolni az összes eddigi vétkemet egytől-egyig, és ha valami is nem tetszik neki, amit tettem akkor tűzbe dob. Ez lenne az irgalmas Isten ? A nagy megbocsátó Isten ? A keresztényi szeretet ? Isten nem mindig a megbocsátásról papol nekünk ? Ha elítéli a rosszat, akkor egyáltalán miért adott nekünk késztetést, meg csábítást arra, hogy rosszat tegyünk ? Bullshit az egész... Ennyi erővel az egész emberiséget elítélhetné. Honnan tudjuk, hogy egyáltalán létezik ? Hogy a nagy bölcsek többezer évvel ezelőtt megírták ? Akkor miért hagyja az Isten ezt a sok szenvedést ? Rengeteg ember halt meg koronavírusban, ha valóban létezne Isten, közbeavatkozott volna, nem hagyta volna, hogy ez megtörténjen. Vagy miért van annyi sok halálos rákos beteg ? Miért hal meg olyan sok ember betegségben, Isten miért nem lép közbe ? És amikor ,megölnek valakit, aki teljesen ártatlan ? (pl Deák téri késelés) Miért van/volt annyi háború a Földön, miért hagyja Isten ezt, miért nézi szenvtelenül a szegényeket ? Miért nézi tétlenül a természeti katasztrófákat ? Megmondja, hogy mit hogy kell csinálnunk, úgy, hogy nem is mutatkozik meg előttünk Önvalójában. És homofób is, ugye a szerető, jóságos Isten.... Tipikusan az a keménykalapos, szigorú, sótlan, ítélkező, humortalan, számonkérő apát testesíti meg, aki csak addig szereti gyerekét, ami az úgy táncol, ahogy ő fütyül különben ad neki egy maflást. Ez lenne a feltétel nélküli szeretet ? És akkor még zsarol, meg fenyeget, ha nem így teszel, pokolra jutsz. Ha létezik Isten, miért nem saját maga kommunikál velünk, miért kellenek közvetítők ? Az én istenképemben nincs agresszió, megfélemlítés, hanem empatikus, megértő, jóságos.
2020. máj. 28. 22:58
 18/84 anonim ***** válasza:
0%

Rengeteg kérdésed van. Ezekre pedig megvannak a válaszok. Az "Istenképed" pedig nem egyenlő, a Bibliában szereplő Istennel, aki az életet létrehozta.

Halottál ilyen olyan dolgokat Róla, de személyesen nem győződtél meg, hogy igazak-e ezek az állitások.

A halálod után, senki semmit nem fog neked sorolni. Pokol tüze pedig nincs, Isten nem kinoz élőlényeket semmilyen formában. Istentől kapott legnagyobb büntetés a halál, ami az élet ellentéte. A Bibliában mindenre választ ad az embereknek, minden kérdéseire, azokra is, amiket most itt felsoroltál.

Ha valóban érdekel szivesen segitek, hogy megtaláld a Bibliában a választ a kérdéseidre, első kézből Istentől. Ő elmondja neked, miről hogyan vélekedik és miért.

2020. máj. 28. 23:59
 19/84 A kérdező kommentje:
Hát nekem személyesen Isten mondja meg az igazat, mert a közvetítők (papok) is csak betanult szöveget mondanak, és azt sem saját meggyőződésből, személyes tapasztalatuk nincs, ők sem látták Istent. Amit a nagyokosok a Nagykönyvben megírtak... De biztos én vagyok a hibás, hogy nem hiszem el azt a sok badarságot, ami benne van a bibliában: hogy a vízet borrá változtatta, hogy a vízen járt, vagy a kenyérszaporítás. Ki hiszi ezt el komolyan, ez még esti mesének is rossz...
2020. máj. 29. 00:08
 20/84 A kérdező kommentje:
És ha már Isten: melyik Istenről beszélünk ? Jézus ? Buddha ? Allah ? Ha valóban egy isten van, akkor miért van ennyiféle vallás, és más személyek ? A vallás az az önbizalomhiányos emberek kábítószere, abba kapaszkodnak, és hitegetik magukat.
2020. máj. 29. 00:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!