Szavazzatok ! Melyik bűnt tartjátok legsúlyosabbnak,
miért ?
Azt irtad az imént, hogy van egy Isten képed. Mit gondolsz, Isten felette áll a természet erőinek, vagy sem? Csak azért kérdezem, mivel Ő maga hozta létre a világegyetemet is, az általa felállitott törvényei által.
2020. máj. 29. 00:15
22/84 A kérdező kommentje:
Ő maga hozta létre ? Talán láttad őt, amikor megteremtette az Univerzumot ? Ott voltál személyesen ? Ha a természet erői felett állna, akkor miért van annyi természeti katasztrófa, árvizek, földrengés, óriási erdőtüzek ?És a 278 vallás közül melyik mondja ki az igazat ? És egy ateista eleve mínuszról indul ? Az a probléma, hogy az ember olyan távolinak látja Istent, meg a vallást is. Egy többezer éves könyv szerint kellene élnünk, ami akkor még lehet igaz volt, de ez már a 21.század. És aki nem hisz Istenben, vagy nem jár templomba, az nem is jó ember, nem jó keresztény ? Nem álságos ez egy picit ? Hogy a vallásos vállon veregeti magát, hogy na ma is volt templomba, holott rohadtul nem ez határozza meg, hogy valaki jó vagy rossz ember. És miért kellene mindent elfogadnom, amit a Biblia ír ? Lehet meghamisították. És ne felejtsük el, a Bibliát is emberek írták.
23/84 A kérdező kommentje:
Én csak nem szeretem, hogy a papok állandóan osztják az igét, holott ők is ugyanolyan emberek, és úgy beszélnek, mintha beavatottak lennének és többet tudnának a világ dolgairól és Istenről, mint mi, holott ez rohadtul nem igaz.Személyes tapasztalata egyiknek sincs Istenről, csak belemagyaráz dolgokat. Jól betanult szöveget mond fel, amit ő maga sem hisz el, csak folyton megnyugtatja magát, hogy de ez így van, pedig rohadtul nincsen tapasztalata. Nem hiszem, hogy kritikátlanul el kellene fogadni a vallást. Miért nem dönthetem el én- az ésszerűség és a normalitás keretein belül-hogy nekem mi a jó, hogy tudnék én jó lenni és jó életet élni. Szerintem nekem van fejlett erkölcsi érzékem, nincs szükségem Istenre, pláne nem papra.
24/84 A kérdező kommentje:
A vallás, meg a templomba járás csak arra jó, hogy gondolkodni képtelen birkákat csináljanak belőlünk, te nem tudod eldonteni mi a jó, de mi HELYETTED ELDÖNTJÜK címszó alatt. Mindent kritikátlanul el kell fogadni. Ezenkívül tekintélyelvűségre nevel, ami szintén azért van, hogy lehessen manipulálni, irányítani a tömeget. Az lesz a fájdalmas majd, ha majd életük végén rájönnek, nem is igaz belőle semmi, nincs túlvilág, Pokol, Mennyország, meg semmi ilyen maszlag.. Az ember egyedül is el tudja dönteni mi a jó, nem kell semmiféle közvetítő.
Ezekre a kérdésekre is meg van válasz. Nem vagyok pap, templomba sem járok. Kizárólag Isten szavából adnék választ.
Azonban az egyik kérdésed után jönnek a többi kérdések, nem igazán érdekelnek a válaszok. Ezért nem látom értelmét a beszélgetésnek. Csak vádakat kreálsz, de Isten válaszai nem érdekelnek.
2020. máj. 29. 09:25
26/84 A kérdező kommentje:
Hát ha válaszolna, akkor érdekelne...
27/84 A kérdező kommentje:
Ha személyesen találkozok vele, és elmondja, majd elhiszem, amit mond.
Személyesen soha nem fogsz vele találkozni. Ezért hozta azt az elrendezést, hogy néhány emberrel, leiratja a mondani valóját. Régebben is embereket használt fel, akik hűségesek voltak, és igyekeztek mindent úgy tenni ahogy helyes. Napjainkban sincs másként, jó lehet a szavában lefektetett alapelvek örökérvényűek. A lapokat ő ossza, amihez nekünk kell alkalmazkodni, és nem forditva.
Azt irtad, hogy van Istenképed. Mi alapján alakult ki ez a kép?
2020. máj. 29. 09:43
29/84 A kérdező kommentje:
De ha létezik Isten, nem gondolja azt, ha személyesen mondaná el a tanítást, és nem bújkálna, akkor hitelesebb lenne a szava, nem a felkent szolgái és a Biblia által ?
30/84 A kérdező kommentje:
28-as: "személyesen soha nem fogsz találkozni vele" - miért talán bujkál, vagy szégyenlős? Álljon a szemem elé
"néhány emberrel leiratja mondanivalóját" - aha, elképzelem, ahogy Isten elkezdi mondani, és 7 nap alatt megteremtettem a világot.. Na persze... Ezt így a szájába adja... Hiszem, ha látom!
"embereket használt fel" - elég fura egy Isten, ha valóban mindenható, akkor miért van szüksége arra, hogy embereket használjon, akik közvetítik az ő tanítását?
Kapcsolódó kérdések: