Mely bűnözési formák jelentenek problémát Magyarországon? Melyek a legsúlyosabbak, legkomolyabbak, és miért?
A válaszok az angol vizsgámhoz kellenek, és a következők közül kéne választani, nem csak egyet, hanem többről, de rövidebben:
-fegyverkereskedelem (the arms trade)
-gyerek munka (child labour)
-betegségek, kórok (deseases)
-veszélyeztetett állatfajok (endangered species)
-éhezés (famine)
-globális felmelegedés (global warming)
-háború (war)
-hajléktalanság (homelessness)
-szennyezés (pollution)
-szegénység (poverty)
-terrorizmus (terrorism)
KÖSZÖNÖM!!!
Bocsánat, összekevertem a két kérdést, amit kiakarok írni.
Szóval:
-betörés (burglary)
-kocsi lopás poénból (joyriding)
-gyilkosság (murder)
-rablás (robbery)
-kábítószer-kereskedelem (drug-dealing)
-boltilopás (shoplifting)
-lopás (theft)
-vandalizmus (vandalism)
-utcai rablás (mugging)
A CIA World Factbook szerint nemzetkozi szinten ezek a legnagyobb problemak Magyarorszagon: "Hungary is a transshipment point for Southwest Asian heroin and cannabis and for South American cocaine destined for Western Europe; limited producer of precursor chemicals, particularly for amphetamine and methamphetamine; efforts to counter money laundering, related to organized crime and drug trafficking are improving but remain vulnerable; significant consumer of ecstasy"
Tudtommal Magyarorszag kifejezetten az alacsony bunozesi rataju orszagok koze tartozik. Betoresek, gyilkossagok teren biztosan.
Ezek szerintem mind piti bűncselekmények, és inkább embereknek jelentenek problémát, nem magyarországnak.
magyarországnak inkább a white-collar crime jelent nagy problémát.
Ha mindenképp a fentiek közül kell választani, akkor szerintem rablás, bolti lopás, lopás amik a legnagyobb kárt okozzák.
(Azért vicces volt a kérdésben a hajléktalanság, szegénység, meg éhezés, mint bűnözési forma :D)
A cigánybűnözés. Írd ezt az angol vizsgádba.
Nem értem hogy a szegénység, éhezés és a betegség miért bűnözési forma.
Tudom, tudom, oké :D csak miután kiírtam a kérdést, azután vettem észre, hogy fullra összekevertem a dolgokat :D
amúgy köszi :)
azért a cigányokat mégse fogom leírni :S de tényleg az a legnagyobb problem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!