A házasságon kívül van e mód meghosszabbítani egy külföldi legális tartózkodását Magyarországon?
A sztori a következő:
A párom 2 évre érkezett ide felsőoktatásban tanulni, így a tartózkodási engedélye is akkor jár le. De közben egymásra találtunk, egymásba szerettünk és szeretne maradni. Ő az egyetlen megoldást a házasságban látja, de még egy éve sem vagyunk együtt, így én nem tehetem ezt meg, mert a családom kitagadna egy ilyenért és én magam sem érzem időlegesnek, csak majd 2-3 év múlva. Le tudnám velem élni az életem, és feleségül mennék hozzá, de nem most. Viszont sajnos így el kellene válnunk egymástól, pedig lehet, hogy tényleg ő az igazi... Van rá valami lehetőség hogy meghosszabbítsuk az itt tartózkodását? Ha mondjuk bejegyzett élettársi kapcsolatban élnénk, vagy el lennénk jegyezve, az nem elég?
Az előző egy s*ggfej. Én azt találtam, hogy "D" típusú vízumot kell kérnie a párodnak, ami max. 1 éves tartózkodást tesz lehetővé, de többször és kérelmezhető.
Nem vagyok szakértő, csak engem is érdekel a téma, és ezt találtam. Amúgy hova valósi a párod? Könnyebb utánanézni, ha elárulod.
01:55-ös vagyok, nézd meg ezt itt:
sajnos maga a hazassag tenye nem fogja öt feljogosıtanı az ott tartozkodasra plane nem egy 3.orszagbelı allampolgart,tudod a sziriaıaknak nehezen adjak meg ahogy a törököknek is peldaul. Bejegyzett elettarsı kapcsolat közjegyzö elött ıgen az mar egy jogı formaatum de nezd csak ıtt van a bevandorlası hıvatal honlapja ezen pontosan mındent meg fogsz talalnı a tartozkodas Magyarorszagon menüpontban keresd,sok sıkert nektek a jövöre nezve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!