Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szavazzatok ! Melyik bűnt...

Szavazzatok ! Melyik bűnt tartjátok legsúlyosabbnak, miért ?

Figyelt kérdés

2020. máj. 28. 15:56
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/84 A kérdező kommentje:
Látja a sok bajt és tragádiát a világban Isten, és SEMMIT DE SEMMIT nem tesz ellene. Szóval én nem tudom, vagy lusta, vagy szenvtelen és érdektelen az emberek sorsa iránt, de az is lehet, hogy csak röhög a sok bajbajutott szerencsétleneken, betegeken, szegényeken stb....Ahelyett, hogy közbelépne.
2020. máj. 29. 10:07
 32/84 A kérdező kommentje:
Ha legalább adna valami jelet, de még ahhoz is gyáva, hogy megmutatkozzon Isten képében előttünk.
2020. máj. 29. 10:09
 33/84 A kérdező kommentje:
Isten magára hagyta az embereket a problémáikkal a Földön, ez a helyzet. Ha egyáltalán létezik
2020. máj. 29. 10:14
 34/84 A kérdező kommentje:
Isten tökéletlenre teremtette az embert, és még minket kér számon, ha bűnösök vagyunk. Akkor miért nem teremtett minket tökéletesnek ?
2020. máj. 29. 10:16
 35/84 anonim ***** válasza:
100%

Komolyan nem gondoltad át a komolyságát a dolognak. A világegyetem létrehozójáról van szó, akit szemtől szembe nem láthatsz, soha de soha. Ha megtörténne, akkor véget érne az életed. A saját érdekedben "bújkál". Ez nem olyan "bujócska". A halálodat okozná, és akkor annyi neked. Ez egyfajta alázatra kellene hgy inditson. Nézz körbe, hol vagy a világegyetemben?

Egy hatalma fehér lapon, egy igen apró alig látható pontocska vagy. Velem együtt. Sajnos amig euzeket nem tudatositod, minden próbálkozás arra, hogy választ kapj és el is fogadd felesleges.

2020. máj. 29. 12:36
 36/84 A kérdező kommentje:
Az én érdekemben bújkál ? Nem tudom, ha eljönne a Földre, és személyesen, szemtől-szembe elmondaná a tanításait, meg hogy ő ki, akkor szerintem sokkal több hívő lenne a világon, és ateisták sem lennének annyian. Aki nem hisz, sokan azért nem hisznek, mert nincs tárgyi, tapasztalati bizonyítékuk Isten létezésére. Az meg, hogy hogy jött létre a világ, fogalmunk sincs, mert nem éltük át, nem voltunk ott !!! Szóval szerintem ha Isten lejönne a Földre, még a bűnösök is megtérnének, mert látnák őt. Ehelyett ő bujócskát játszik, és Isten felkent szolgái osztják az Igét, ami vagy igaz, vagy nem, és eljátsszák a nagy beavatottat, hogy ő Isten 1.embere, mi meg bűnöslelkek vagyunk blabla.. Mintha beavatottak lennének, ismernék a misztériumot, pedig nem ismerik, mert NEM TAPASZTALTÁK MEG, NEM TALÁLKOZTAK SZEMÉLYESEN Istennel. Betanult szöveget mondanak, ami a Bibliában van, de ők is annyit tudnak, mint mi Istenről. GYakorlatilag semmit. Az egy dolog, mi van a Bibliában, vagy igaz, vagy nem, én is leírhatom, hogy láttam egy egyszarvút az erdőben, ez tudjuk, mégsem igaz. Ha létezik is Isten, akkor az nem egy személyt testesít meg, hanem Isten a világmindenség maga. A büntető, számonkérő Isten pedig középkorias, elmaradott, avítt, Isten miért akarná megbüntetni a saját teremtményeit ?
2020. máj. 29. 12:46
 37/84 A kérdező kommentje:
Nem azt mondom, ha eljönne Isten és személyesen megmutatná magát, akkor eltűnne a bűn a Földről, hanem akkor még a szkeptikusok és ateisták meggyőződnének, hogy valóban létezik Isten és olyan mint mi, és ennek hatására szerintem sokkal kevesebb bűnös lenne a Földön, és az emberek változnának pozitív irányba.
2020. máj. 29. 12:57
 38/84 A kérdező kommentje:
A legnagyobb probléma számomra, hogy Isten megközelíthetetlen, elérhetetlen, rideg, fényév távolságra van tőlünk, ő olyan tökéletes, mi emberek pedig nem. Így nem is tudunk azonosulni vele, mert messze van tőlünk lelki és minden más értelemben is.
2020. máj. 29. 12:59
 39/84 A kérdező kommentje:
És bár a papok úgy beszélnek, mintha be lennének avatva a misztériumban, és személyesen átélték volna a Bibliában történteket, pedig csak saját magukat akarják megnyugtatni, hogy mindent tudnak, holott az a kegyetlen igazság, hogy ők sem tudnak semmit.
2020. máj. 29. 13:07
 40/84 anonim ***** válasza:
100%

Érdekes sorokat olvastam Tőled.

Isten nem jön a Földre, soha nem is jött, a hatalmánál fogva nem bújhat emberi testbe. Jézus viszont onnan felülről érkezett, és az ő származása lehetővétette, hogy emberként éljen itt egy darabig. Ő képviselte Teremtőt. Sok mindent tett, amivel bizonyitotta, még sem hittek neki, és meg is ölték. Nem tudom mennyire ismered Isten szavát. De az egyik kérésedre ezt a választ adja neked:

(2Mózes 33:20) . . .mert nem láthat engem ember úgy, hogy meg ne haljon.”

Mózes szerette volna látni, amit meg is mondott neki, és Isten ezt a választ adta neki.

Ha úgy tűnik, hogy rideg, messze van tőlünk, az sem igaz. Számtalan módon kifejezte érzéseit, kéréseit, a szeretetét, amit már az egész Teremtés is bizonyit. Hiszen létrehozthatta volna illatok, izek szinek nélkül, mert az élethez ezek, nem szükségesek. Azt pedig , hogy nem voltál ott a teremtésnél, nyilván valóan jogos. Gondold el, ha előbb hozott volna embert létre, mint a Földet, és a növényeket. Hova tette volna őket?

Ami pedig a "távolságot" illeti a személyével kapcsolatban, erről ezt iratta le nekünk:

(Cselekedetek 17:26, 27) 26 És egyetlen emberből alkotta az emberek minden nemzetét, hogy lakjanak az egész föld színén, és kiszabta a meghatározott időket és az emberek lakóhelyének határait, 27 hogy keressék Istent, sőt, tapogatózva keressék őt, és meg is találják, bár a valóságban nincs messze egyikünktől sem.

Isten nem ember, nem igy néz ki mint mi. Valószinüleg azért gondolod ezt, mert az egyik vers úgy ir róla, hogy az Ő hasonlatosságára teremtett minket. Ez nem a fizikai kinézetre, látásra utal. Isten egy kifogyhatatlan energia forrás, akinek van intelligenciája. Emelett vannak tulajdonságai.

A tulajdonságaira értve mondta, hogy hasonlitunk rá, nem az ábrázatára vonatkozóan. Bennünk is megtalálhatóak a szeretet, igazságosság, bölcsesség, hatalom, töle kaptuk ezeket a tulajdonságokat, más élőlény nem kapott ezekből, nem rendelkeznek ilyesmivel.

Talán zárszónak annyit, hogy ne az embereknek higgy, hanem Istennek. Ő leiratta amit tudnunk kell.

2020. máj. 29. 16:57
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!