Szavazzatok ! Melyik bűnt tartjátok legsúlyosabbnak, miért ?
Komolyan nem gondoltad át a komolyságát a dolognak. A világegyetem létrehozójáról van szó, akit szemtől szembe nem láthatsz, soha de soha. Ha megtörténne, akkor véget érne az életed. A saját érdekedben "bújkál". Ez nem olyan "bujócska". A halálodat okozná, és akkor annyi neked. Ez egyfajta alázatra kellene hgy inditson. Nézz körbe, hol vagy a világegyetemben?
Egy hatalma fehér lapon, egy igen apró alig látható pontocska vagy. Velem együtt. Sajnos amig euzeket nem tudatositod, minden próbálkozás arra, hogy választ kapj és el is fogadd felesleges.
Érdekes sorokat olvastam Tőled.
Isten nem jön a Földre, soha nem is jött, a hatalmánál fogva nem bújhat emberi testbe. Jézus viszont onnan felülről érkezett, és az ő származása lehetővétette, hogy emberként éljen itt egy darabig. Ő képviselte Teremtőt. Sok mindent tett, amivel bizonyitotta, még sem hittek neki, és meg is ölték. Nem tudom mennyire ismered Isten szavát. De az egyik kérésedre ezt a választ adja neked:
(2Mózes 33:20) . . .mert nem láthat engem ember úgy, hogy meg ne haljon.”
Mózes szerette volna látni, amit meg is mondott neki, és Isten ezt a választ adta neki.
Ha úgy tűnik, hogy rideg, messze van tőlünk, az sem igaz. Számtalan módon kifejezte érzéseit, kéréseit, a szeretetét, amit már az egész Teremtés is bizonyit. Hiszen létrehozthatta volna illatok, izek szinek nélkül, mert az élethez ezek, nem szükségesek. Azt pedig , hogy nem voltál ott a teremtésnél, nyilván valóan jogos. Gondold el, ha előbb hozott volna embert létre, mint a Földet, és a növényeket. Hova tette volna őket?
Ami pedig a "távolságot" illeti a személyével kapcsolatban, erről ezt iratta le nekünk:
(Cselekedetek 17:26, 27) 26 És egyetlen emberből alkotta az emberek minden nemzetét, hogy lakjanak az egész föld színén, és kiszabta a meghatározott időket és az emberek lakóhelyének határait, 27 hogy keressék Istent, sőt, tapogatózva keressék őt, és meg is találják, bár a valóságban nincs messze egyikünktől sem.
Isten nem ember, nem igy néz ki mint mi. Valószinüleg azért gondolod ezt, mert az egyik vers úgy ir róla, hogy az Ő hasonlatosságára teremtett minket. Ez nem a fizikai kinézetre, látásra utal. Isten egy kifogyhatatlan energia forrás, akinek van intelligenciája. Emelett vannak tulajdonságai.
A tulajdonságaira értve mondta, hogy hasonlitunk rá, nem az ábrázatára vonatkozóan. Bennünk is megtalálhatóak a szeretet, igazságosság, bölcsesség, hatalom, töle kaptuk ezeket a tulajdonságokat, más élőlény nem kapott ezekből, nem rendelkeznek ilyesmivel.
Talán zárszónak annyit, hogy ne az embereknek higgy, hanem Istennek. Ő leiratta amit tudnunk kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!