Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Korán Isten szava lenne?

A Korán Isten szava lenne?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 21. 23:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/229 anonim ***** válasza:
100%

Na igen,de szerinte a Koránban szereplő alja emberek nem a követendő példák...Mohamed végülis csak a prófétájuk,igaz,az nem követendő példa számukra,hanem egyértelműen negatív karakter ugye. Szerintem ezt engedjük el.

2020. ápr. 22. 21:26
 42/229 anonim ***** válasza:
100%

"A Korán azt írja az eredeti Tóra, zsoltárok könyve és az Evangélium Isten szava. Nem a mai változatok. Több Korán versből is egyértelműen kiderül hogy a Tórát és Evangéliumot meghamisították."

Jó akkor légyszíves írd ide melyik Korán versben van egyértelműen kijelentve, hogy az Evangéliumot meghamisították.

"Nem tartott sehol vérengzést. Tipikus keresztény hazugság."

Gondolom szerinted Muhammad ibn Jarir al-Tabari, Abu Daud és Muhammad al-Bukhari is keresztények voltak, ugyanis a Banu Qurayza zsidó törzs kivégezéséről olvashatunk a The History of al-Tabari című krónikában [Tabari, 8. kötet, The Victory of Islam, 1. o. 35-36], a Sunan Abu Dāwūd című hadísz gyűjteményben [Sunan Abu Dāwūd, 38:4390], és a Sahih al-Bukhari című hadísz gyűjteményben [Sahih al-Bukhari, 4:52:68; Sahih al-Bukhari, 4:57:66; Sahih al-Bukhari, 4:57:66; Sahih al-Bukhari, 4:52:68; Sahih al-Bukhari, 4:59:443; Sahih al-Bukhari, 4:59:44; Sahih al-Bukhari, 4:52:280].

És ne gyere nekem azzal, hogy azok a hadíszok nem hitelesek, a Sahih besorolású hadíszok autentikusnak számítanak.

2020. ápr. 22. 21:29
 43/229 anonim ***** válasza:
0%

"Nem, egyáltalán nem egyértelmű. A szövegből nem ez derül ki. Ez csak a te fantáziát."

Mert számodra ebből a szövegből mi derül ki?

2020. ápr. 22. 21:34
 44/229 anonim ***** válasza:
0%

"Nem is tudom, ki a rosszabb: a muszlimgyűlölő keresztény, vagy a kereszténygyűlölő muszlim?"

Nem gyűlölöm a keresztényeket. Ez ellentétes lenne az iszlám vallással. Én csakis a Bibliát értelmeztem.

2020. ápr. 22. 21:35
 45/229 anonim ***** válasza:
100%

"Nem gyűlölöm a keresztényeket. Ez ellentétes lenne az iszlám vallással. Én csakis a Bibliát értelmeztem."

Mondjuk a provokatív mocskolódás igencsak egy gyűlöletes viselkedés...

2020. ápr. 22. 21:39
 46/229 anonim ***** válasza:
41%

"Ha egy férfi attól tart, hogy feleségében lázadás van, először intse meg. Ha ez nem használ, joga van arra, hogy szexuálisan se közelítsen hozzá. Ha ez sem válik be, megverheti. (Korán 4:34)"

Nem ír verést ez a vers. Legfeljebb vahabita fordításokban olvasható. Az pedig hogy egyes emberek hogyan kommentelik nem érdekes.

2020. ápr. 22. 21:41
 47/229 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy az iszlámban ez hogy megy?

A buzulás bűn, a tulvilágon mégis szűzeket farkaltok, és fiatal fiúkban turkáltok...

Nem gáz és szégyenletes ez picit, de leginkább önnelentmondádos?

2020. ápr. 22. 21:43
 48/229 anonim ***** válasza:
41%

"A férfiak a Paradicsomban folyamatos szexuális élvezetben részesülhetnek páratlan szépségű szűz nőkkel és fiatal fiúkkal. (Korán 44:51-54, 55:56-58, 55:72, 56:17)

"Jah így érthető mit keres mohamed ruháján állandóan sperma a korán szövegekben..."

Pedofil abberrált állat..."

Ezekben a versekben szó nincs erről. A Korán arról sem ír hogy Mohamed próféta ruháján sperma volt. Nem is tudom honnan vetted. A pedig kerestzénynek tartod magad akkor bizonyára tudod hogy a rágalmazásért és sértgetésért Isten előtt fogsz felelni.

2020. ápr. 22. 21:45
 49/229 anonim ***** válasza:
100%

"Nem ír verést ez a vers"

Csak épp konkrétan ezt írja. Olvasd el! Ezt eléggé benézted...

2020. ápr. 22. 21:47
 50/229 anonim ***** válasza:
0%

"Áruld már el,melyik részéből jött le neked megerőszakolás? Ne csak hajtogasd ezt,hanem mielőtt továbbmennénk,érdemes lenne alátámasztani,nem?"

Már megtettem:

Szó szerint nem írja, de eléggé egyértelmű. Noé megátkozza a fiát, azért amit tett, és nyilván súlyos dolgot tehetett különben egy apa nem átkozná meg a fiát. A szituációból pedig kiderül hogy nemi erőszak történt. Persze hozzáteszem hogy ilyen sosem történt. Ez csak egy hamisítás a Bibliában. Noé sosem fentrenget részegen meztelenül és fia sem erőszakolta meg.

2020. ápr. 22. 21:47
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!