Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A Korán Isten szava lenne?

A Korán Isten szava lenne?

Figyelt kérdés

2020. ápr. 21. 23:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/229 anonim ***** válasza:
24%

"Meg az nálla az a kegyelem, hogy pár lerohant és elfoglalt városban nem tartott vérengzést, míg máshol meg simán..."

Nem tartott sehol vérengzést. Tipikus keresztény hazugság.

2020. ápr. 22. 20:31
 32/229 anonim ***** válasza:
0%

# 26

"Akkor légyszíves magyarázd meg miért írja a Korán, hogy a Tóra, A zsoltárok könyve és az Evangélium Isten szava?"

A Korán azt írja az eredeti Tóra, zsoltárok könyve és az Evangélium Isten szava. Nem a mai változatok.

"És miért nincs egyetlen egyértelmű kijelentés sem a Koránban, hogy a Bibliát meghamisították?"

Hogyne lenne. Több Korán versből is egyértelműen kiderül hogy a Tórát és Evangéliumot meghamisították.

2020. ápr. 22. 20:34
 33/229 tgt ***** válasza:
100%

30-as: Szó sincs a Bibliában Noé megerőszakolásáról. Miért hitelteleníted magát ilyen hazugsággal?

"Noé aztán, mint földművelő ember, elkezdett szőlőt ültetni. Ivott a borból, lerészegedett, és meztelenül feküdt a sátrában. Amikor ezt Kánaán apja, Kám meglátta, azt ugyanis, hogy apja szemérme ki van takarva, hírül adta kint levő két testvérének. Ám Szem és Jáfet vállukra terítették a palástot, és hátrafelé haladva betakarták apjuk szemérmét. Arcukat elfordították, így nem látták apjuk szégyenét."

Ebben hol van megerőszakolás?

2020. ápr. 22. 20:44
 34/229 anonim ***** válasza:
0%

"21. válaszoló, ezt most te se gondoltad komolyan, amit leírtál, remélem! Tehát, ennyire nem ismerni azt, amivel kapcsolatban vitázol, vagyis hát, nagy a valószínűsége, hogy bele fogsz futni kérdezőkbe vagy vita partnerekbe, az kicsit gáz. :D"

Teljes mértékben komolyan gondoltam. Sokat beszélgettem keresztényekkel így tudom mire számíthatok tőlük :)

"Ilyet hogy lehet írni: "Csak egy példa. Biblia szerint Noé részegen meztelenül fentrengett sátrában, akit aztán a fia megerőszakolt. A Korán szerint viszont Noé erkölcsös példamutató próféta. " Na most, én nem vagyok egy Korán szakértő, de azt még én is tudom, hogy: 1, Noé esetében nem tudok ilyenről, elő kéne venni a Bibliát és előbb elolvasni az adott részt, amiről éppen írni akarsz."

Na pont a hozzád hasonló okoskodókról írtam aki sosem olvasták sem a Koránt sem pedig a Bibliát. Veled ellentétben én elolvastam és hogy ne fáradj megkerstem neked ezt a részt a Bibliából:

Mózes 1. könyve, a teremtésrõl 9:20 -25

Nóé elkezdte a földet művelni, és szőlőt ültetett. Egyszer bort ivott, megrészegedett, és mezítelenre vetkőzött a sátrában. Hám, Kánaán ősatyja, meglátta apja szemérmét, és elmondta kint levő két testvérének. Akkor Sém és Jáfet fogták a ruháját, a vállukra terítették, s háttal bemenve, betakarták apjuk szemérmét, de elfordították arcukat, és így nem látták apjuk szemérmét. Amikor Nóé kijózanodott mámorából, és megtudta, hogy mit tett vele a kisebbik fia, ezt mondta: Átkozott Kánaán!

Szó szerint nem írja, de egyértelmű hogy megerőszakolta.

"A koránban nincsen erkölcsösség. :D Fajtalankodás van (77 szűz a "mennyben", nők és gyermekek IS, ha az asszony nem engedelmes akkor megverheti férje, stb...) leírva, elve egy olyan ember írta, aki 7 éves gyerekkel házasodott össze. Szóval, szerintem aki erre a könyvre azt írja, hogy ERKÖLCSÖS, az szerintem leírva nem látta még azt, hogy Erkölcs. :D"

Látszik hogy halvány lila gőzöd nincs mit ír a Korán. Nem ír 77 szűzről a mennyben. Nincs ilyen az iszlám vallásban. Fajtalankodás a Bibliában van, nem a Koránban. Asszonyverésről sem ír a Korán. Mohamed próféta feleségének életkorát sem írja a Korán. Nem ismert pontosan.

Szerintem inkább az a vicces hogy leállsz úgy okoskodni hogy sosem olvastad a Korán csak ilyen városi legendákat tudsz felmutatni, ami egy 8 éves gyerek értelmi szintje.

2020. ápr. 22. 21:00
 35/229 anonim ***** válasza:
0%

"30-as: Szó sincs a Bibliában Noé megerőszakolásáról. Miért hitelteleníted magát ilyen hazugsággal?"

Szó szerint nem írja, de eléggé egyértelmű. Noé megátkozza a fiát, azért amit tett, és nyilván súlyos dolgot tehetett különben egy apa nem átkozná meg a fiát. A szituációból pedig kiderül hogy nemi erőszak történt. Persze hozzáteszem hogy ilyen sosem történt. Ez csak egy hamisítás a Bibliában. Noé sosem fentrenget részegen meztelenül és fia sem erőszakolta meg.

2020. ápr. 22. 21:04
 36/229 tgt ***** válasza:
100%
Nem, egyáltalán nem egyértelmű. A szövegből nem ez derül ki. Ez csak a te fantáziát.
2020. ápr. 22. 21:08
 37/229 tgt ***** válasza:
70%
Nem is tudom, ki a rosszabb: a muszlimgyűlölő keresztény, vagy a kereszténygyűlölő muszlim?
2020. ápr. 22. 21:10
 38/229 anonim ***** válasza:
100%

Neeem... akorán neeeeem ír az asszonyverésről nem buzdít rá...

Dehogynem.

Ha egy férfi attól tart, hogy feleségében lázadás van, először intse meg. Ha ez nem használ, joga van arra, hogy szexuálisan se közelítsen hozzá. Ha ez sem válik be, megverheti. (Korán 4:34)

• A férfi enyhén megverheti feleségét, ha 1. nem úgy ékesíti magát, ahogy ő elvárja; 2. nem hajlandó szexuális kapcsolatra, és nincs erre törvény adta kifogása; 3. nem hajlandó megfürdeni az imához való megtisztulás céljából; 4. a férje engedélye nélkül külföldre utazik. (A Hadith Miskat al-Maszabit angol nyelvű fordításához fűzött lábjegyzet)

• A férfit nem kell kérdőre vonni, hogy miért ütötte meg feleségét, hiszen ez megkérdőjelezhetetlen joga. (Ibn Kaathir, kommentár a Korán 4:34-hez)

• A verés visszatérít a magatartási elhajlástól, és jólesik a nőknek. Némely nő nem ismeri fel az általa szeretett férfi erejét… csak amikor a férfi fizikailag leigázza. (Sajid Qutb, kommentár a Korán 34:4-hez)

2020. ápr. 22. 21:14
 39/229 anonim ***** válasza:
93%

• A férfiak a Paradicsomban folyamatos szexuális élvezetben részesülhetnek páratlan szépségű szűz nőkkel és fiatal fiúkkal. (Korán 44:51-54, 55:56-58, 55:72, 56:17)

Jah így érthető mit keres mohamed ruháján állandóan sperma a korán szövegekben...

Pedofil abberrált állat...

2020. ápr. 22. 21:18
 40/229 anonim ***** válasza:
100%
Áruld már el,melyik részéből jött le neked megerőszakolás? Ne csak hajtogasd ezt,hanem mielőtt továbbmennénk,érdemes lenne alátámasztani,nem?
2020. ápr. 22. 21:18
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!