Jézus isten? A kérdésem nem provokatít. És a bibliából úgy veszem ki hogy isten. Ti hogy gondoljátok?
"Más bibliai válasz nem lehet, hiszen Jézusnak volt kezdete. Ez kiderül a "kezdetben" szóból és még sok más helyről."
A Bibliai válasz teljesen egyértelmű, Jézus nem teremtmény.
"Az még nem jelenti azt, hogy a hited igaz"
Jézus azt mondta, hogy a "cselekedeteitekből fogják az emberek felismerni, hogy az én tanítványaim vagyok". Ez tudod az ok/okozat törvénye. Vagyis úgy szokott lenni, hogy amit tanítanak neked vallásos "igazságként", az fogja meghatározni a viselkedésedet. Amiben hiszünk, aszerint cselekszünk és élünk.
Vagyis jó gyümölcsöket nem teremnek azok, akik hazugságot tanulnak, akik nem Istennek is tetsző tanokat vallanak, mert ezek a tanítások általában befolyásolják a cselekedeteinket.
Idéztél egy bibliai szöveget (még a bibliai rész pontos helyét sem tudtad leírni), ahol az szerepel, hogy "nyájas beszéddel, meg hizelkedéssel megcsalják az ártatlanoknak szívét".
Most akkor el kéne dönteni, hogy nyájas és hízelkedő vagyok, vagy "erőszakos" és arrogáns? Nagy a képzavar nálatok!
"A Bibliai válasz teljesen egyértelmű, Jézus nem teremtmény."
Miért? Ez nincs leírva a bibliában! Tehát nem nyert.
"Miért? Ez nincs leírva a bibliában! Tehát nem nyert."
Hogyne lenne?
1. Ha teremtmény lenne, akkor János 1:3 alapján saját magát is teremtenie kellett volna.
2. A Biblia mindannyiszor azt írja róla, hogy született, soha egyszer sem írja teremtménynek.
Hogy az Őrtorony minden biblikus alap nélkül belehazudja a Bibliába hogy Jézus teremtmény lenne, az nem változtat a tényeken, csak a szervezet hamisságát bizonyítja.
Ismerem ezt a betűhöz való ragaszkodást, gyakran alkalmazott hamis érvelés a nem létező háromság mellett!
Tehát egy részről az a problémád, hogy a 3-as vers nem írja ki tételesen (de feleslegesen) azt, hogy a "Logoszon kívül", ezért a betűhöz ragaszkodna azt állítod, hogy a "minden" az abszolút minden, Jézust sem kivéve (annak ellenére, hogy a Biblia világosan bizonyítja Jézus teremtett voltát).
Másrészt viszont a te gondolatmenetedet követve azt sem írja sehol a Biblia, hogy Jézus nem teremtmény, de ez ebben az esetben számodra már nem érv. Közvetett következtetésekkel próbálod igazolni az állításod, mint ahogy én is a Biblia egyszerű és világos logikáját használom. Tehát ez így nem korrekt, hiszen a saját logikádat csalod meg!
Azt írod hogy "1. Ha teremtmény lenne, akkor János 1:3 alapján saját magát is teremtenie kellett volna."
Pedig nem, ha a 'minden' viszonylagos, mint sok más helyen is a bibliában. Emlékszel az 1Kor 15-ik fejezetében lévő "mindent alávetett" kifejezésre? Nos az ezzel kapcsolatos egyéb bibliai helyek, próféciák mind csakis viszonylagos értelemben használják a 'minden' szót.
Tehát ez egy hamis érv!
"2. A Biblia mindannyiszor azt írja róla, hogy született, soha egyszer sem írja teremtménynek."
Ez pedig egy sokadszorra elsütött butaság, egy tipikus mellébeszélés, hiszen a Biblia a hegyekre is azt mondja hogy 'születtek'! Tehát akkor nem teremtettek?
Ha, igen! Hol van az az egyértelmű bibliai szabály, miszerint aki született, az meg lehet teremtmény? Tehát ha én születtem, akkor ezért nem vagyok teremtmény?
Ez a háromság mítosz miatti hamis érvelés a sok közül.
"Ismerem ezt a betűhöz való ragaszkodást"
Vagy inkább fordítva. Én ahhoz ragaszkodom amit Isten világosan leíratott a szavában. Te ahhoz amiről egy betű sem szól, csak a szektád belehazudja a Bibliába, hogy a pogány tanait megideologizálja.
Nem, te ahhoz ragaszkodsz, amivel gyakran éppen a Tanúkat vádoljátok, vagyis a Szó szerinti értelmezés a szellemi helyett!
Ezek szerint nem a Tanúk érzelmezik szó vagy betű szerint a szöveget, hanem azok, akik ezzel vádolják őket?
:)
Ha mondjuk egy jelképről van szó, azt nyilván hiba szó szerint értelmezni.
De ha egy konkrét kifejezésről, mint pl a "minden teremtmény", abba nyilván hiba ott nem szereplő szavakat beleképzelni, hogy megmásítsuk a kifejezés jelentését.
Te nem tanultál szövegértelmezést, vagy ez valami taktika nálad hogy ennyire értetlenkedsz és félremagyarázol mindent?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!