Jézus isten? A kérdésem nem provokatít. És a bibliából úgy veszem ki hogy isten. Ti hogy gondoljátok?
"A szülött és a teremtett pedig két teljesen más szó, hiszen a teremtés alacsonyabb rendű dolgot hoz létre, míg a születés által a szülővel egylényegű, egyenlő az utód."
Erre a "fontos" szabályra akkor is figyeltek, amikor az írták a bibliában, hogy a hegyek "születtek"?
Mivel Jézus is szellemszemély, így "Istenhez hasonló", vagy "istenszerű", mint az angyalok, de egy tipikus "isteni faj" nem létezik a Szentírásban.
A New Catholic Encyclopedia elismeri:
„Érdekes, hogy 60 évvel az első niceai zsinat után az első konstantinápolyi zsinaton [i. sz. 381-ben] a Szent Lélek istenségének meghatározásakor kerülték a homoousios kifejezést.”
„A tudósokat megzavarja e hitvallás látszólag enyhe kifejezésmódja; az a hiányossága például, hogy nem alkalmazza a homoousios szót a Szent Lélekre, mint ami egylényegű az Atyával és a Fiúval.”
Ugyanez az enciklopédia továbbá elismeri: „A homoousios szó nem szerepel az Írásokban.” Nem, a Biblia sem a szent szellemre, sem a Fiúra nem használja ezt a szót, ami egylényegűt jelent Istennel. Ez a szó nem volt bibliai kifejezés, ellenkezőleg, ez a szó hozzájárult a Háromság nem bibliai, egyenesen Biblia-ellenes tantételének a kialakulásához.
Persze tudom, önmagukban nem erős érvek, de sok-sok ilyen érv azt elég meggyőző: a Biblia nem tartalmazza a háromság kifejezést, sőt a kifejezett tanítást sem. Ez hagyján, de ezen belül nem tartalmazza az egylényegűség szót sem. Nem nevezi Jézust mindenhatónak sem. A teremtőnek sem. A szent szellemet sehol sem nevezi Istennek, sehol sincs megfogalmazva ezek "egyenlősége" sem. Ahol mégis van egy vers (a korábbi Károli fordítás), amely erről szól, arról már régen igazolást nyert hogy betoldás.
Ehhez hasonlóan egy sereg olyan, eredetileg néha kétértelmű verset fordítottak a háromság imádó egyházak úgy, mintha Jézus Isten lenne vagy egyenlő lenne vele. Pedig ezeket általában a szűkebb vagy tágabb szövegkörnyezet egyből leleplezi.
És még sorolhatnám az egyértelmű bizonyítékokat arra, hogy a háromság nem bibliai, pogány filozófia!
"Persze tudom, önmagukban nem erős érvek, de sok-sok ilyen érv azt elég meggyőző: a Biblia nem tartalmazza a háromság kifejezést, sőt a kifejezett tanítást sem. Ez hagyján, de ezen belül nem tartalmazza az egylényegűség szót sem. Nem nevezi Jézust mindenhatónak sem. A teremtőnek sem. A szent szellemet sehol sem nevezi Istennek, sehol sincs megfogalmazva ezek "egyenlősége" sem. Ahol mégis van egy vers (a korábbi Károli fordítás), amely erről szól, arról már régen igazolást nyert hogy betoldás.
Ehhez hasonlóan egy sereg olyan, eredetileg néha kétértelmű verset fordítottak a háromság imádó egyházak úgy, mintha Jézus Isten lenne vagy egyenlő lenne vele. Pedig ezeket általában a szűkebb vagy tágabb szövegkörnyezet egyből leleplezi.
És még sorolhatnám az egyértelmű bizonyítékokat arra, hogy a háromság nem bibliai, pogány filozófia!"
Majd amikor kilépsz a testedből kedves Tanu, vedd elő az őrtornyodat és magyaráz dmeg ezt Istennek
Csak ott ám nem lesz őrtorony se szervezet, hanem az ítéllettel nézel szembe és a valósággal.
Vagyis valójában képtelen vagy bizonyítani, amit mesélsz!
Én, veled ellentétben, valóban utánajártam annak, amiben hiszek. Bizonyítani is tudom, akár a te bibliádból is (ha van).
Egyébként annyira azért ne szállj el a te "csonkítatlan" bibliáddal, mert nagyon meglepődnél, ha mondjuk olyan alapos és körültekintő lennél, mint a Tanúk Érveljünk az Írásokból c. könnybe, amely 27-féle fordítást használ bizonyos kérdéses szövegek esetében.
Még az olyan nagyon kényes dolgokban is, mint Isten neve, mely szerepel az Újszövetségben, igen megosztott a fordítók zöme! Csak német nyelven kb. 70 olyan bibliafordítás van, melyekben szerepel a Jehova vagy a Jahve bizonyos helyeken.
Hajszálakba kapaszkodsz, hogy védj egy eretnek tant, nem látod?
Nem szerepel a Bibliában, hogy Jézus teremtő? Ettől még leírja hogy semmi sem lett nélküle teremtve, tehát tudjuk hogy az. Nem jelenti ki konkrétan a Biblia, hogy Jézus egyenlő Istennel? Ettől még leírja, hogy minden isteni hatalmat birtokol, tehát tudjuk hogy az. Stb, stb.
Ha egészében nézzük a Bibliát, semmi nem szól a Tanúk pogány "kis isten" tana mellett, minden érv valójában csak átírt meg átértelmezett versekkel való kötekedés.
Én a bibliának hiszek nem amit emberek dogmáik, eretnekségeik, amik csak következtetésből, és tudományokból. . Bizonyítékok .Isten szájából, bibliából. Olvass.
'az, aki utánam jő, aki előttem lett, akinek én nem vagyok méltó, hogy saruja szíjját megoldjam.28Ezek Béthabarában lettek, a Jordánon túl, ahol János keresztel vala.29Másnap látá János Jézust ő hozzá menni, és monda: Ímé az Istennek ama báránya, aki elveszi a világ bűneit!30Ez az, akiről én ezt mondám: Én utánam jő egy férfiú, aki előttem lett, mert előbb volt nálamnál.31És én nem ismertem őt; de hogy megjelentessék Izráelnek, azért jöttem én, aki vízzel keresztelek.32És bizonyságot tőn János, mondván: Láttam a Lelket leszállani az égből, mint egy galambot; és megnyugovék ő rajta.33És én nem ismertem őt; de aki elkülde engem, hogy vízzel kereszteljek, az mondá nékem: Akire látod a Lelket leszállani és rajta megnyugodni, az az, aki keresztel Szent Lélekkel.'
Itt János próféta jövenölését láthatod.
Mint láthatod, jézus eljövelete előtt vízzel keresztelkedtek, de Jézus 'halálával' a SzenLélek keresztség lesz. Jól láthatod az írásban, hogy láthatatlan, és azt is hogy János próféta személyként írja le a lelket mint személynév.
De a szerevezet ezt figyelem kívül hagyva, tudományok, és saját filozófiájukhoz támaszkodtak, csűrték csavarták, kutattak, és csináltak egy új, hitvallást, ami egy embertől, robbant ki, aztán egy kissebb csoport 'követők' alakultak ki, majd ebből szekta. Majd késöbb szervezet, majd egyház.
Mint itt is olvas hatot a Szentélek betöltekezését
'Mert meg van írva: Megverem a pásztort, és elszélednek a nyájnak juhai.' Megveri a pásztarort mint felkeni Szentlélekkel:
Máté 26. 28/31
Mert ez az én vérem, az új szövetségnek vére, amely sokakért kiontatik bűnöknek bocsánatára.29Mondom pedig néktek, hogy: Mostantól fogva nem iszom a szőlőtőkének ebből a terméséből mind ama napig, amikor újan iszom azt veletek az én Atyámnak országában.30És dícséretet énekelvén, kimenének az olajfák hegyére.31Akkor monda nékik Jézus: Mindnyájan ezen az éjszakán megbotránkoztok én bennem. Mert meg van írva: Megverem a pásztort, és elszélednek a nyájnak juhai.
Itt is figyelmeztes Jézus, MINDENT példázatoban érteni! Nem kutatni mit az írástudók, példázatokban, értsd Jézus intését, ne a szervezet látásmódjával:
ige:Márk 4. 11/13
'11Jézus így szólt hozzájuk: „Nektek megadatott az Isten országának titka, de a kívülvalóknak minden példázatokban adatik; 12hogy akik néznek, nézzenek ugyan, de ne lássanak, és akik hallanak, halljanak ugyan, de ne értsenek, hogy meg ne térjenek, és bűneik meg ne bocsáttassanak.”13Azután így szólt hozzájuk: „Nem értitek ezt a példázatot? Akkor hogyan fogjátok megérteni a többit? '
Tanu: kivülállónak érzed magad hogy nem érted?
Pál nagyon jól ábrázolja a jövőbeni írástudókat és a ferdítőket
Péter 2 levél. 3. 15
'szeretett atyánkfia Pál is írt néktek a néki adott bölcsesség szerint.16Szinte minden levelében is, amikor ezekről beszél azokban; amelyekben vannak némely nehezen érthető dolgok, amiket a tudatlanok és állhatatlanok elcsűrnek-csavarnak, mint egyéb írásokat is, a magok vesztére'.
Azt elmomdható, hogy a szervezet addig csűrte/ csavarta a Bibliát mig saját nézetű filozófián alapuló sajátcélú könyv lett belőle, amit Isten, intett a jelenésekben:
'Bizonyságot teszek pedig mindenkinek, aki e könyv prófétálásának beszédeit hallja: Hogy ha valaki ezekhez hozzá tesz, e könyvben megírt csapásokat veti Isten arra;19És ha valaki elvesz e prófétálás könyvének beszédeiből, az Isten annak részét eltörli az élet könyvéből, és a szent városból, és azokból, amik e könyvben megírattak.20Ezt mondja, aki ezekről bizonyságot tesz: Bizony hamar eljövök. Ámen, bizony jövel Uram Jézus!'
Érted a példázatot? Ha nem, csak tamulànyokra támaszkodsz, bizony kívülülló vagy.
Én a helyedbe rettegnék kedves Tanu.
Péter 2 levél. 3. 15
'szeretett atyánkfia Pál is írt néktek a néki adott bölcsesség szerint.16Szinte minden levelében is, amikor ezekről beszél azokban; amelyekben vannak némely nehezen érthető dolgok, amiket a tudatlanok és állhatatlanok elcsűrnek-csavarnak, mint egyéb írásokat is, a magok vesztére'. Ez az ige rész, a UVF-ban elveanöferdítve, ugyanis példázat helyett, szemlélet van írva! Azzal a célzással hogy a szervezet látásmódjával láss, és ne úgy ahogy a próféta!
Amit itt olvashatsz a bibliád ban
'Nektek Isten segített megérteni Isten királyságának a szent titkát+, de a kívülállóknak mindent szemléltetésekkel tanítok,+ 12 hogy még ha néznek is, nézzenek, de ne lássanak, és még ha hallanak is, halljanak, de ne fogják fel az értelmét, és nehogy valaha is megtérjenek, és megbocsátást nyerjenek+.”13 Továbbá ezt mondta nekik: „Ha nem értitek ezt a szemléltetést, akkor miképpen fogjátok megérteni a többit?'
Tehát a ti bibliátoknak semmi köze Istenhez, inkább van köze az alapítotoknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!