Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jézus isten? A kérdésem nem...

George1113 kérdése:

Jézus isten? A kérdésem nem provokatít. És a bibliából úgy veszem ki hogy isten. Ti hogy gondoljátok?

Figyelt kérdés
2020. jan. 27. 18:47
 111/135 anonim ***** válasza:
32%

Vidiripi

"Persze tudom, önmagukban nem erős érvek, de sok-sok ilyen érv azt elég meggyőző: a Biblia nem tartalmazza a háromság kifejezést, sőt a kifejezett tanítást sem. Ez hagyján, de ezen belül nem tartalmazza az egylényegűség szót sem. Nem nevezi Jézust mindenhatónak sem. A teremtőnek sem. A szent szellemet sehol sem nevezi Istennek, sehol sincs megfogalmazva ezek "egyenlősége" sem. Ahol mégis van egy vers (a korábbi Károli fordítás), amely erről szól, arról már régen igazolást nyert hogy betoldás."

Igazad van! Nem tartalmazza és nincs megfogalmazva sem ilyesmi a Bibliában!

- De nincs a Bibliában olyan sem hogy Isten szócsöve ,Őrtorony szervezet.

- Olyanról sincs szó hogy Vezető testület vagy Jeruzsálemi vezető testület ,óraszámok.

- Amiről pedig végképp nincs szó! Királyság ÉRDEKEK! Istennél nincs olyan hogy érdek Istennek akarat van és amit Ő akar az meg is valósul. Hiszen ha Jézus tanítványai nem mentek volna akkor a kövek szólaltak volna meg! (Lukács 19:40)

"És még sorolhatnám az egyértelmű bizonyítékokat arra, hogy a háromság nem bibliai, pogány filozófia!"

Én is sok egyértelmű bizonyítékot tudnék sorolni azt illetően hogy miben téved az Őrtorony szervezet! Nem állítom hogy a háromság kérdésében tévednek de hogy van rengetek más amiben tévednek a biztos!

"Majd ha a bibliából bebizonyítod, hogy a lelked halhatatlan, akkor elhiszem a mesédet! Addig sajna nincs módomban hinni neked."

Ne is hidd el!

Higgy az Ú.V.F-nak! Az nem mese ,ugye?

Máté 10:28

"Bizonyítani is tudom, akár a te bibliádból is (ha van)."

Akkor olvasd el a Károliban is a Máté 10:28!

"Egyébként annyira azért ne szállj el a te "csonkítatlan" bibliáddal, mert nagyon meglepődnél, ha mondjuk olyan alapos és körültekintő lennél, mint a Tanúk Érveljünk az Írásokból c. könnybe, amely 27-féle fordítást használ bizonyos kérdéses szövegek esetében."

Én is használtam érveléshez ezt a kiadványotokat és még sem tudtam meggyőzni a tanúkat pedig abból érveltem!

"Még az olyan nagyon kényes dolgokban is, mint Isten neve, mely szerepel az Újszövetségben, igen megosztott a fordítók zöme! Csak német nyelven kb. 70 olyan bibliafordítás van, melyekben szerepel a Jehova vagy a Jahve bizonyos helyeken."

Pont Isten nevével kapcsolatban használtam az Érveljünk az Írásokból című Őrtorony kiadványt! Még sem hitték el Jehova tanúi amit igazoltam belőle!

Nem olyan mérvadó vagy mondhatnám nem olyan hiteles az a kiadvány ,hiszen a tanúk is rugalmasan kezelik!

2020. febr. 5. 15:33
 112/135 anonim ***** válasza:
50%
Nem csak Biblia van mint mesekönyv !Se jóska se Jézus nem teremtmény !Mindet az apja csinálta. Szűznek nem igen lesz gyereke ha csak jól megnem árnyékozzák. Mint Máriát a háremben ahonnan terhesen megszökött mert halál várt rá. Heródes nem akart utódot,pláne nem egy háremhölgytől.Akit felcsinált azt megölette.Mária megaszökött. Heródes halálra kereste. Nem találta igy megöletett minden akkor született csecsemőt.Ehez nem kellett semmiféle istenféle szentlélek !
2020. febr. 8. 16:48
 113/135 anonim ***** válasza:
0%

"Hajszálakba kapaszkodsz, hogy védj egy eretnek tant, nem látod?"

Azok amiket előzőleg felsoroltam, inkább drótkötél, mint hajszál, pedig csak igen kevés háromság-ellenes momentumot emeltem ki.

"Nem szerepel a Bibliában, hogy Jézus teremtő? Ettől még leírja hogy semmi sem lett nélküle teremtve, tehát tudjuk hogy az."

Micsoda következetlen vagy, hiszen éppen te hírdeted, hogy ami nincs leírva az Írásban, azt ne kőltsük bele! Amikor viszont az érdekeid úgy kívánják, számtalanszor sérted meg a saját szabályod. Ha a Biblia egyedül Jézus Atyját, Jehovát nevezi teremtőnek vagyis MINDEN forrásának, és a Fiát Jézust, aki ÁLTAL megalkotta ezt, akkor talán ne nevezzük mindkettőjüket egységesen teremtőnek, minden forrásának, hiszen ez hazugság lenne! Mindez persze egyértelműen csak a háromság pogány tana miatt van. Micsoda képzavar van nálad: azt nevezed eretneknek, akkor ezt az istenkáromló tant elhagyják, pedig azzal váltatok valójában eretnekké, amikor átvettétek a pogányságból - persze sok más hazugsággal együtt.

"Nem jelenti ki konkrétan a Biblia, hogy Jézus egyenlő Istennel? Ettől még leírja, hogy minden isteni hatalmat birtokol, tehát tudjuk hogy az."

Nem igaz! Az 1Kor 15-ik fejezetében leírja azt is, hogy ez a "minden" (mint sok helyen máshol is) csak viszonylagos, hiszen egyértelműen azon kívül értendő, aki ADTA neki ezt a hatalmat! Milyen sunyi módon elhallgatod és meghamisítod a Biblia szövegét, hiszen mindenhol kiderül (ha másból nem is, a szövegösszefüggésből), hogy ami hatalma van Jézusnak, azt nem egyszerűen alanyi jogon "birtokolja", ahogy te be akarod beállítani, hanem KAPTA ezt Istentől!

"Ha egészében nézzük a Bibliát, semmi nem szól a Tanúk pogány "kis isten"..."

Nincs "kis isten", ne torzíts, csak EGY MINDENHATÓ ISTEN van (1Kor 8:6) és az nem Jézus. Jézus az első teremtmény, akkor sok más teremtményhez hasonlóan néha istennek, van egy istennek nevez a Szentírás. Erre az egyik legjobb érv az egyik legősibb fordítás, a kopt! Ott ugyanis használják a határozatlan nevelőt, amit az eredeti görögben nem. És Jézus itt a János 1:1-ben "egy isten" alakban szerepel, ezzel világossá téve, hogy hogyan értették ezt a kérdést akkor, mielőtt a háromság hitehagyott dogmája eluralkodott volna a hitehagyott kereszténységben.

2020. febr. 9. 10:50
 114/135 anonim ***** válasza:
45%

"Micsoda következetlen vagy, hiszen éppen te hírdeted, hogy ami nincs leírva az Írásban, azt ne kőltsük bele! "

Így van. Én is pont arra mutattam rá, ami le van írva, nevezetesen hogy mindennek a teremtője a Fiú. Azaz teremtő.

"Nem igaz! Az 1Kor 15-ik fejezetében leírja azt is, hogy ez a "minden" (mint sok helyen máshol is) csak viszonylagos, hiszen egyértelműen azon kívül értendő, aki ADTA neki ezt a hatalmat! "

Nincs olyan hogy viszonylagos isteni hatalom. Most vagy birtokolja valaki, vagy nem.

"Nincs "kis isten", ne torzíts, csak EGY MINDENHATÓ ISTEN van (1Kor 8:6) és az nem Jézus."

Jézus Istenségét elég sok ige támasztja alá. Ez alapján most vagy elfogadjuk hogy Jézus is Istennek egy része, mint a keresztények, vagy valami tőle különálló második kis istenként kezeljük, mint a Tanúk...

2020. febr. 9. 13:18
 115/135 anonim ***** válasza:
78%

"Így van. Én is pont arra mutattam rá, ami le van írva, nevezetesen hogy mindennek a teremtője a Fiú. Azaz teremtő."

Tehát Istent is Ő teremtette? Mert ebből amit írtál, ez következik! Ugyanis legyünk következetesek, a minden, az minden -feltéve ha önkényesen értelmezed.

Ilyenkor mindig elgondolkozom, hogy mi is motivál téged arra, hogy az egyértelmű dolgokat is semmibe véve tagadd le a valóságot? Sajna elég egy hazug tanítás, ami mentén nem számít semmi, amit a Biblia valóban ír! Ezért kell támadni azokat, akik a "széles úttal" ellentétben fel merik vállalni az igazságot.

2020. febr. 9. 19:41
 116/135 anonim ***** válasza:
55%

"Nincs olyan hogy viszonylagos isteni hatalom. Most vagy birtokolja valaki, vagy nem."

Már hogyne lenne! Isten azt ruházza fel az Ő viszonylagos hatalmával, a különleges képességekkel, akit csak akar. Az apostolok is csodás dolgokat voltak képesek csinálni Isten segítségével.

"Nincs "kis isten", ne torzíts, csak EGY MINDENHATÓ ISTEN van (1Kor 8:6) és az nem Jézus."

Jézus Istenségét elég sok ige támasztja alá. Ez alapján most vagy elfogadjuk hogy Jézus is Istennek egy része, mint a keresztények, vagy valami tőle különálló második kis istenként kezeljük, mint a Tanúk..."

Ez a Biblia igazságának a tagadása. Egyrészt egyáltalán nem sok helyen beszél az Írás Jézus isteni természetéről vagy nevezi Őt "egy istennek" (sohasem a Mindenható Istennek), másrészt az hogy ha valakit a Szentírás Istennek nevez, nem jelenti azt, hogy azon személyek "Istennek egy része" volnának!

Mit jelent a bibliában az Isten rang vagy cím? Kikre és miért alkalmazza a Biblia?

2020. febr. 9. 20:00
 117/135 anonim ***** válasza:
45%

"Már hogyne lenne! Isten azt ruházza fel az Ő viszonylagos hatalmával, a különleges képességekkel, akit csak akar. Az apostolok is csodás dolgokat voltak képesek csinálni Isten segítségével"

Hogy valaki csodát tesz, még nincs isteni hatalma. Isteni erőről kizárólag az Atya, a Fiú és a Szent Lélek kapcsán beszél a Biblia, márpedig ha elfogadjuk hogy egyetlen Isten létezik, akkor a három isteni erővel bíró személy együtt csak az egy Isten lehet.

"Mit jelent a bibliában az Isten rang vagy cím? Kikre és miért alkalmazza a Biblia?"

Megszólításként csak az egy Istenre alkalmazza a Biblia. Ebbe beletartozik az Atya és a Fiú is, hisz mindkettejüket konkrétan megnevezte Istennek a Biblia több alkalommal is.

Átvitt értelemben, nem közvetlen megszólításként, mint valaminek az istene, az adott valami megtestesítőjére, urára utal. Mint pl Sátán, a hazugság istene.

2020. febr. 9. 20:38
 118/135 anonim ***** válasza:
55%

"Hogy valaki csodát tesz, még nincs isteni hatalma."

Hogyne lenne! Próbálj csodát tenni Isten hatalma, segítsége nélkül! Jézus is elismerte, hogy MINDENT Istentől kapott. Azok az emberek, akik Jehova akaratával és erejével cselekednek, szintén csak KAPTÁK azt Istentől.

"Isteni erőről kizárólag az Atya, a Fiú és a Szent Lélek kapcsán beszél a Biblia"

Ez nem igaz! Nincs ilyen szabály a bibliában! Nem véletlen hogy bibliai érvekkel nem is szolgálsz.

Az önkényesen nagybetűvel és meghamisítva "Szent Lélek"-nek írt isteni erő nem személy, hanem Isten ereje, amit arra használ fel, amire akar.

Miért durva hamisítás a 'lélek' a 'szellem' helyett? Mert a Biblia mindig és következetesen szellemet ír (pneuma) nem lelket (pszühe), melyek nem a szójáték miatt különböznek, hanem a tényleges jelentésükben is.

Ha ezt az igazi hamisítás!

"márpedig ha elfogadjuk hogy egyetlen Isten létezik, akkor a három isteni erővel bíró személy együtt csak az egy Isten lehet."

A szent szellem nem személy, sohasem nevezi a Szentírás Istennek, soha sincs vele dialógus, még valódi tulajdonneve sincs, mint Istennek és a Fiának.

Ezen kívül az esetek túlnyomó többségében személytelen erőként beszél róla az Írás! Néhányszor viszont éppen úgy van megszemélyesítve, mint sok minden más élettelen dolog a bibliában. Nem csoda, hiszen Jehova "meghosszabbított karja"-ként szerepel a bibliában.

2020. febr. 12. 08:32
 119/135 anonim ***** válasza:
55%

"Megszólításként csak az egy Istenre alkalmazza a Biblia."

Nem igaz, ez is egy önkényes megállapítás! A Bírákat is nevezi így Isten Szava, de ha nem tenné sem volna semmiféle általad közölt manipulatív érv a háromság mellett.

Ezzel a sátáni mesével szemben a valóság:

"Bármi istennek nevezhető, amit imádattal vesznek körül, mivel az imádói hatalmasabbnak tartják őt maguknál, és hódolattal illetik. Az ember akár a saját hasát is istenítheti (Ró 16:18; Fi 3:18, 19). A Biblia sok istenről beszél (Zs 86:8; 1Ko 8:5, 6), de rámutat, hogy a nemzetek istenei hiábavaló istenek (Zs 96:5).

Héber kifejezések: Az „Istennek” fordított héber szavak egyike az ʼÉl, amely valószínűleg azt jelenti, hogy ’hatalmas; erős’ (1Mó 14:18). Utalhat Jehovára, de más istenekre, sőt emberekre is. A szó gyakran tulajdonnevekbe is beépül; ilyen például az „Elizeus” ( jel.: ’Isten megmentés’) vagy a „Mikáel” (Ki olyan, mint Isten?). Az ʼÉl olykor határozott névelővel jelenik meg (há·ʼÉlʹ, betű szerint: ’az Isten’), és Jehovára utal, így különböztetve meg őt a többi istentől (1Mó 46:3; 2Sá 22:31)."

[link]

Ez a könyv tudományos alapossággal tárgyalja körbe a témát és egyáltalán nem az általad írt módon különbözteti meg a Biblia az Isten szó alapján Jehovát és más isteneket!

2020. febr. 12. 08:48
 120/135 anonim ***** válasza:
45%

"Hogyne lenne! Próbálj csodát tenni Isten hatalma, segítsége nélkül"

Ha csodát teszek Isten segítségével, attól nekem még nincs isteni hatalmam. Jézusnak van.

"Nincs ilyen szabály a bibliában"

Ez nem is szabály, hanem szimpla tény.

Lásd Róma 15:13, a SzentLélek is isteni erővel bír, mint az Atya és a Fiú, nem pedig ő maga az erő.

" szent szellem nem személy, sohasem nevezi a Szentírás Istennek, soha sincs vele dialógus, még valódi tulajdonneve sincs, mint Istennek és a Fiának"

Hogyne lenne neki neve? Isten = Jahve, és az Atya, Fiú és a SzentLélek = Isten.

Mellesleg folyamatosan aktívan cselekszik, saját értelme van, saját akarata.

[link]

Semmi alapja nincs személytelen erőként beszélni róla, ez csak egy pogány belehamisítás az Őrtorony által. Én viszont inkább maradnék a Biblia szavánál.

2020. febr. 12. 10:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!