Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért reagálnak viselkedésileg...

Effre kérdése:

Miért reagálnak viselkedésileg agresszív kirohanásokkal a Jehova tanui, ha kritika éri őket?

Figyelt kérdés
2019. dec. 15. 20:18
 21/94 A kérdező kommentje:

Red Vixen

én magát a politikát ebből nagyon szívesen kihagynám.

Annál inkább érdekesnek tartom azt amit említettél is

,a passzív-agresszív magatartás jelenlétét .

Szerintem ezen érdemes lenne elgondolkozni ,párhuzamot húzni.

Tehát azt tettem, hogy kinyitottam a javasolt régebbi kérdéseket - majd elolvasom néhány cikkben a passzív-agresszív magatartás leírását..

Ismét arra a következtetésre jutottam- sok a párhuzam ..

pl kapcsolatmegvonás - megszakítás , kiközösítéssel járó szeretetmegvonás stb.. pl Rutherford önkényes szabálya : karácsony ünneplésének törlése ... és még sok sok apró dolog így hírtelen..

A kritikára agresszív kirohanás, de sohasem felelősség vállalással .. - mindig van vaklaki,valami amire hivatkozni kell ...- a legjobb,ha nincs válasz akkor a Jóistenre dobják át a felelősséget (bocs Jehovára)

A szektáknál általános értelemben mint magatartási formát vélem felfedezni .

Csak nekem tűnik ez így ?

2019. dec. 16. 12:42
 22/94 anonim ***** válasza:
86%
Jehova haragja utól fog érni ez marha jó😅 Akkor mond azt neki legközelebb, hogy téged meg Soros György haragja fog utólérni, ha nem hagysz békén.
2019. dec. 16. 17:53
 23/94 anonim ***** válasza:
86%

A kérdésre a válasz: mert az mlm technikának köszönhetően remekül vannak a tanúk kondícionálva. Tehát ha bárki támadja az őrtorony tanítását, akkor azt azonnal magukra veszik, mivel bennük fel sem merül, hogy az őrtorony bármiben is tévedne (még akkor sem, ha esetleg holnap egész más lenne a világosság) és abszolút meg vannak arról győződve, hogy még ha a Bibliából is érvel valaki, akkor is az ördög műve, mivel szerintük egyedül az őrtoronyban talán lehetőség megmenekülésre armageddon idején.

Szerinted miért nincs engedélyezve a saját válasz, mikor állítólag tanulmányoznak? Miért kell felolvasni az aktuális újságból az őrtorony által kitalált feleletet? Ez olyan mértékű agyelnyomás, amit ha valaki nincs ellene felvértezve, akkor beszippantja. Utána meg keserű az ébredés. Van akinek tetszik a felsőbbrendűség, amit tanít a szekta és azért marad, van akinek a családja van bent és tudjuk, hogy mivel jár a kiközösítés, van aki meg szimplán fél.

De ezen az oldalon is lehet látni, hogy milyen embereket tud nevelni ez a tanítás. Te láttál már olyat, hogy bármelyik bemásol egy alapvető hülyeséget az őrtoronyból, te biblikusan cáfolod és ő azt mondja, hogy tényleg, igazad van, tévedtem? Soha. Sőt, ha holnap a tanításuk megváltozna arra, amit te ma állítasz és a tanú szemében ez miatt az ördög vagy, akkor sem mondaná.

2019. dec. 17. 02:07
 24/94 anonim ***** válasza:
87%
Letargia,erre remek példa,amit már írtam is egyszer valahova,mikor hívőként vitatkoztam a 23%-ossal és ő az mondta,hogy nem Jézus az út....hát végülis csak egy eléggé ikonikus versben van benne,amit szerintem kb csak a másfél éves gyerekem és a kutyám nem ismer,de mind1,ő tudja mit beszél.
2019. dec. 17. 08:57
 25/94 Wesler ***** válasza:
82%
Mert szegénykék nem tűrik el, hogy valaki értelmesen beszél körülöttük. De mondjuk lehetne olyan kérdés is, hogy mért tagadják le a saját testvéreiket csak mert az Őrtoronyból WC papírjukból kiír valamit.
2019. dec. 17. 09:01
 26/94 A kérdező kommentje:

Köszi a véleményeket , szerintem elgondolkodtatóak

Engem emlékeztet az egész Őrtorony, "Jehovakirályság" elmélet .

Kikerestem a Wikipédiában a Despotizmus leírását ..

[link]

2019. dec. 17. 14:07
 27/94 A kérdező kommentje:

Bocsi , javítok a fogalmazásban :

Engem erre -is - emlékeztet az egész Őrtorony, "Jehovakirályság" elmélet felépítése - vagy inkább nevezhetem " másolásnak is "

2019. dec. 17. 14:16
 28/94 anonim ***** válasza:
81%
Engem pedig Észak Koreára emlékeztet.
2019. dec. 17. 15:45
 29/94 A kérdező kommentje:
az is símán belefér
2019. dec. 17. 21:17
 30/94 anonim ***** válasza:
0%

Sajnálom ha ilyen emberekkel találkoztál

Mindannyian mások vagyunk

Lehet hogy nem is Tanúkkal találtad szembe magad hisz mi a béke népe vagyunk

De vannak köztünk állkeresztények is sajnos akik nem követik minden Jézus és Jehova útmutatásait

2020. jan. 6. 16:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!