Szerintetek túllőtt a célon a Kaposvári Egyetem, ami az öltözködési szabályokat illeti?
Nekem erről az egészről az jutott eszembe, hogy kik járhatnak oda és miben, ha szegény rektor erre adta a fejét...?
"A munkahelyeken sem szabadna ilyen öltözködési szabályokat előírni,persze itt nem az olyan egyenruhákra gondolok,amik nélkülözhetetlenek(pl étteremben kötény,laborban köpeny,hanem az olyan területeken,ahol az öltözék nincs összefüggésben a munkavégzéssel..."
Én bankban dolgozom, fehér felső, sötét alj, zárt cipő, férfiaknak nyakkendő, hosszú ujjú ing, nőknek harisnya. Ez az előírás. Ha fázunk, akkor zakó, kosztümkabát, nem pedig pihe-puha pulcsi. A munkám szemszögéből persze teljesen mindegy, hogy miben intézem az ügyeket, pusztán azért kell így felöltöznöm, mert bankban dolgozom, meg kell adni a módját. Ha bemennék egy narancssárga blúzban, páros lábbal rúgnának ki, az biztos. Sőt, az ápoltság is előírás, ha valamelyik férfi kollégámnak nem volt ideje reggel borotválkozni, van eldobható borotva a cégnél.
"Ez megint az emberi szabadságjog sárba tiprása..." Ez meg butaság. Az egyetemen kívül mindenki úgy öltözik fel, ahogy akar. Ahogy egy egyetemista lány egy buliba felvehet cicikidobós blúzt, és olyan rövid miniszoknyát, amilyet nem szégyell, én is felvehetek színes blúzt, ha elmegyek moziba, vagy a férfi kollégáimnak nem kell az esti sörözéshez nyakkendőt viselniük. Az egész szabályozás arról szól, hogy tiszteljük már meg a helyet, ahol tanulunk, azzal, hogy normálisan felöltözünk. Az egyetem nem diszkó vagy strand.
Nem azt mondtam,hogy valaki igénytelen legyen.
vagy menjen a bankba melegítőben dolgozni.
De ne legyen szőrszálhasogató előírás.
Nekem van ismerősöm,aki gyógyszertárban dolgozik és nyáron is,fülledt melegben hosszú nadrágban kell lennie a férfiaknak,a nőknek lehet mini szoknyában lenni.
Szerintem rövid nadrágból is lehetne készíteni izléses darabokat,elegánsakat,amik kényelmesek,időjárásnak megfelelőek.
A zakó meg egyenesen egészségtelen egész napra.
Szerintem senki nem akar topis lenni,a lényeg,hogy meg kell hagyni egyfajta szabadságot.
Pl Suliban a testi tanárom folyton melegítőben volt.Pedig ő is tanár,és?Ha neki így kényelmes,mi azzal a baj?
Egy hivatalos helyen(bankban,hivatalban,stb)elegánsabban fognak felöltözni,de az ízlést az emberek formálják,nem kell egyfajta mintát követni.Öltöny meg kosztum stb,Vannak módok rá,hogy az emberek elegáns maradjon még is kényelmesen érezze magát.Szerintem a munkát is akkor tudod 100% erőbedobással végezni,ha nem érzed magad kényelmetlenül a bőrödben....
Az embereket meg úgy kell elfogadni,amilyenek.
Vannak akik visszafogottabban öltözködnek,mások picit kihívóbban,szexisebben.Ez is a személyiségünk része.Nem kell mindenkire ráhúzni ugyanazt.
Az ember formálja a világot.Minden fejben dől el,az számít csak furának,amit te annak gondolsz.
Az embereket a tetteik után kell megítélni nem az öltözködésük miatt.A látszat sokszor csal....
"Vannak akik visszafogottabban öltözködnek,mások picit kihívóbban,szexisebben.Ez is a személyiségünk része"
Tehát a ruha teszi az embert?
"Az embereket a tetteik után kell megítélni nem az öltözködésük miatt.A látszat sokszor csal...."
Tehát nem a ruha teszi az embert?
Mi van?
Ezaz, hogy te leszarod, a hozzád hasonlók miatt tart ott az ország ahol,mert senki nem foglalkozik a másikkal.
Honnan veszed h nincs pénzem rá?És nem mindenkit érdekelnek a felszínes dolgok.
De prostituált lenne.Ezeket az ódivatú selejt kifejezéseidet meg hagyjad sztem, hogy nem az a kur.va aki..de az is kur.va,primitív sza.rházi vagy,ha nem így gondolod.
Aki nem igényes a környezetére,és hagyja,hogy a szar ellepje az egy igénytelen állat.
De az öltözködés is erkölcsi kérdés te balfa.sz.
Aki kihívóbban öltözik,azt meg börtönbe kell zárni,anyád ku.rva volt ,hogy így elfogadod a rib.ancokat ? :D Nagyon természetesnek tartod a szexuális provokációt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!