Milyenek a japanok, egy tarsalgasnal peldaul milyen "szabalyokat" -ha vannak- kell figyelembe venni?
Sziaszok!
Nemrég megismerkedtem egy netes "csevegooldalon" egy tokioi ujsagiroval, akivel par napja elkezdtem e-maileket valtani.
Mivel a japan kulturaban nem vagyok tulsagosan otthon, a Ti, illetve hozzaértok segitségét kérném- vannak olyan iratlan szabalyok, amelyeket- mégha netes levelezésrol is van szo, illendo betartani? Ertem ezalatt példaul, hogy példaul kulonbozo kérdéseket , melyeket egy europainak konnyedén feltesz az ember ( parkapcsolatrol, hobbirol, stb)egy japannak nem illik feltenni, vagy nem azonnal?
Mivel tudom megbantani az illetot?Melyek minosulnek " tabunak"?
Bocsanat elore is , ha badarsagot kérdeztem, de nem akarok " leégni" az uriember elott :)
Koszi elore is a valaszokat!
Nő vagy férfi vagy?
Ha nő vagy, még ha csak barátkozás céljából is beszéltek, a munkájáról ne kérdezősködj, csak olyanokat hogy szereti-e csinálni, mikről szokott írni, máskülönben akarattal-akaratlanul azt hinné hogy a pénz (fizetése) miatt kérdezed és rá akarsz nyomulni. Én is sokszor elkövettem ezt a hibát mikor japánokkal beszéltem (vagyis túl sokat kérdeztem a munkájáról pedig csak szimplán érdekelt, de ő ezt nem úgy vette le).
Hobbiról faggathatod, szeretik megismerni a külföldiek szokásait, mit szeretnek sportolni, mik a hobbijaik, így talán sok közös dolog találtok egymásban.
Párkapcsolatról nem igen beszéltem senkivel, volt aki nem akart róla beszélni, de pl 1× lelkiztem egy fiatal sráccal aki nem talált már egy ideje párt magának. A szexualitás azt mondják tabuk számukra, ha találkoznál vele talán az is lenne, de így neten "örömmel" beszélnek róla..
Nem is tudom mi számít még nekik tabunak..esetleg ha olyanokat mondasz hogy egyszer kimennél Japánba mert érdekel..stb ne úgy hozd fel hogy azt következtesse ki belőle hogy segítséget kérsz tőle, de előfordulhat hogy ő ajánlaná fel a szállást, körbevezetést..én nem egy ilyennel találkoztam. Csak fordítva ne gondolja hogy erre pályázol.
Egyenlőre így ennyi jutott eszembe. Remélem segíthettem, de azért hozzáteszem hogy nagyrészt az én tapasztalataimról írtam, szóval bármi lehet. :)
O koszonom, hasznos valasz volt!!! (No vagyok, 30 éves)
A munkarol még a legelején beszélgettunk, o hozta fel témaként, jelenleg kedvenc helyekrol, utazasokrol csevegunk :)
Odafigyelek minderre, kulonosen, mert egy meglehetosen befolyasos ember, elképeszto altalanos muveltséggel, nem akarok semmi butasagot irni a mailjeimben. Mégegyszer, nagyon halas vagyok a valaszért- ami a netes diskurzusunkat illeti,a legjobb megoldas az , ha hagyom magam vezetni, mint egy tancban :)
Koszi a vàlaszokat! Az utolsonak valahol igaza van, teljesen màsabbak mint az europaiak, kb tobb mint egy honapja "levelezunk" napi szinten, és csak most kezdem ugy érezni, hogy kezdem megismerni lol
Nagyon nehezen nyilnak meg, és valami iszonyat modon rejtélyesek, nem szeretnek direktek lenni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!