Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Szerintetek is a világ legnagy...

Szerintetek is a világ legnagyobb illetlensége utcán enni?

Figyelt kérdés

Anyukám szerint az.

Nem tudtam milyen kategóriába írjam

2011. szept. 14. 11:08
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem sem bunkóság :)
2011. szept. 14. 12:54
 32/59 anonim ***** válasza:
96%
Utcán hugyozni nagyobb bunkóság.
2011. szept. 14. 12:57
 33/59 anonim ***** válasza:
89%
Engem is úgy tanítottak, hogy utcán enni nem illik, csak vészhelyzetben, ha rosszul vagy. Aztán kiköltöztünk Svájc déli részébe, ahol 12-14h között iskoláktól kezdve az üzletekig minden bezár, mindenki vesz szendvicset vagy pizzát és kiül a tópartra, vagy a parkba enni. Öltönyös üzletemberek ülnek a füvön és nem szégyellik. Én még nem tudtam rávenni magam, hogy a 30 évig betartott illemszabályt felrúgjam, de előbb-utóbb csatlakozni fogok az utcán ebédelők népes táborához ;)
2011. szept. 14. 13:15
 34/59 anonim ***** válasza:
94%

Én sosem azt figyelem, ki eszik, és mit, hanem, mit olvas, vagy milyen saját készítésű cucca van, esetleg milyen arcot vág.

Nekem is volt olyan, hogy hajnali háromkor keltem, reggel a vonaton bekaptam egy kiflit, aztán este kilencig nem volt időm enni, mert dolgoztam. És hol ettem? Az utcán meg a vasútállomáson, és nem tartottam bunkó dolognak.

Viszont amikor valaki a szemem láttára dob el szemetet - és nem az a rosszabbik, verekedős fajta -, akkor szoktam szólni neki.

2011. szept. 14. 13:21
 35/59 anonim ***** válasza:
82%

Amúgy a kérdés az volt, hogy illetlenség-e, nem az, hogy bunkóság-e.

Anyukád megmaradt egy régebbi kor szellemében, ami tulajdonképpen nem baj, csak akkor, ha nem veszi észre, hogy változnak az idők.

2011. szept. 14. 13:34
 36/59 anonim ***** válasza:
75%

Anyámék is ezt tanították nekem....mármint, hogy illetlenség az utcán enni és persze emellett még sok más hülyeséget pl.: ne rendezzek jelenetet az utcán, ne kiabáljak, ne bámuljak be más udvarába....stb.

És én is szoktam utcán enni. Főiskolára járok, és az órák közötti szaladgálások közben, nem jut arra időm, hogy leüljek enni...így én is tömöm a fejem az utcán :D

2011. szept. 14. 13:45
 37/59 anonim ***** válasza:
100%
13:34-es... valószínűleg megváltoztathatta a kérdező a kérdést, mert az elején még bizony bunkóság volt a kérdésben...
2011. szept. 14. 14:52
 38/59 anonim ***** válasza:
100%
Bunkóság volt eredetileg kiírva.Az én válaszom meg törölve lett,pedig nem fogalmaztam meg illetlenül.
2011. szept. 14. 15:57
 39/59 anonim ***** válasza:
100%
Sok minden lett törölve, ami nem átlagos... protekciós a kérdező, na.
2011. szept. 14. 16:00
 40/59 anonim ***** válasza:
48%
A moderátor írta át, nem tudod megváltoztatni magad a kérdésed. Bár szerintem fölösleges volt, mert minden második hozzászóló leírta ezt a szót. am. 11:15 voltam először. Nekem egy bajom van az utcai evéssel: Ahol élek, itt a belvárosban kb. minden második ember majszol valamit, hozzáteszem nem siet sehova, (ez látszik valaki járásán) pedig rengeteg pad van, meg kiülő. Aztán meg mindenki sír, mert nincs rendben az egészsége. Az amcsikat ne hozzuk fel példának, mert az egyik legegészségtelenebbül táplálkozó nép, látszik a fejükön, rondák, elhízottak, bőrproblémásak. A gyorsétteremezés is tőlük jött. Akkora hagyománya és kultúrája pedig nincs az utcai evésnek, ez inkább XXI. századi "betegség". És mielőtt megköveznétek, megértem a kismamákat és a cukorbetegeket, és nyilván vannak extrém helyzetek, de nem csak akkor tömik az emberek a fejüket, hanem mindig, ha muszáj, ha nem. Nem illetlenség, de egy egészségtelen rossz szokás. Valaki írta korábban, hogy Svájcban, vagy nem tudom már hol, leülnek a parkba enni. Ez szép és jó, mert leülnek és megadják a módját.
2011. szept. 14. 16:07
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!