Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Előtte vagy utána? Ennyit...

Előtte vagy utána? Ennyit változott volna a Világ?

Figyelt kérdés

Egy munkahelyen sok szokását kiismerhetjük férfitársunknak. Bementem a toalettre, ahol az egyik kollegám éppen kezett mosott. Amikor a beljebbb lévő helyiségbe mentem, csodálkozva utánam szólt, hogy "Te előtte nem mosol kezet?"

Legközelebb viszont bennem állt meg az ütő, amikor elhagyta a belső helyiséget és kézmosás nélkül hagyta el az illemhelyet.

Az én gyerekkoromban az emberek többsége még fürdőszoba nélküli lakásban élt, s az akkori ideológia egyik szlogenje az volt, hogy "WC használata után moss kezet!"

Ha otthon olajos, piszkos munkát végzek, természetesen előtte is megmosom a kezemet, mert a nadrágomat és a fehérneműt(és a cselekedetem tárgyát) sem akarom beszennyezni.

Azek szerint az új trend az előtte??

Rendben van!!

De csak előtte? Utána nem???

(Azért mégsem a fülét fogta meg előtte az a kollega, aki esetleg utána egy ügyféllel kezet fog.)

2010. szept. 15. 18:34
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem "trend" kérdése. Legjobb, ha előtte és utána is megmosod a kezed, mert piszkos kézzel ne nyúlj a nemi szervedhez, és amikor megfogtad, akkor "olyan" kézzel ne nyúlj semmi máshoz.

Én lány vagyok, tehát csak a papírt kell megfognom, de én is mindig megmosom előtte is, meg utána is.

Az, hogy régen mit mondtak, nem szentírás, vannak más belénk rögződött hülyeségek is, amiknek én pl. nem látom értelmét, hogy miért úgy tanították.

2010. szept. 15. 18:39
 2/13 anonim ***** válasza:
47%
:D:D Ezen a kérdésen jót nevettem... Csak gondolj bele, miért kéne előtte kezet mosni (hacsak nem autót szereltél előtte)... Ez kb olyan minta sz@rás előtt kitörlöd, utána meg nem...
2010. szept. 15. 18:39
 3/13 A kérdező kommentje:
Te nevettél a kérdésen, engem pedig kivert a víz, főleg akkor, amikor arra gondoltam, hogy azzal a kézzel naponta több tucat ügyféllel kezet fog.
2010. szept. 15. 19:05
 4/13 anonim ***** válasza:
24%
előtte nemszoktam csak akk ha koszos pl saras olajos stb. utána sem szoktam
2010. szept. 15. 19:44
 5/13 A kérdező kommentje:
Ezt kár volt bevallani!
2010. szept. 15. 20:19
 6/13 anonim ***** válasza:
27%
:D jó h anonim az oldal mi? :D kevés az esély rá h kezet fogj velem szal. . . :D
2010. szept. 15. 20:24
 7/13 anonim ***** válasza:
86%

Fábry mondta:

Ha egy férfi kisdolog után megmossa a kezét, annak két oka van. Az első, hogy nem tiszta a cerka. A második, hogy leh*gyozta a kezét.

Amúgy én előtte és utána is. Mellesleg sokan nem is törlik meg az egyszeműt, csak visszaengedik a bőrt oszt jóvan...

2010. szept. 15. 22:24
 8/13 anonim ***** válasza:
64%

Hát én bizony, mikor beértem iskolába, első dolgom volt kezet mosnom, majd általában hugyoztam egyet, de utána is megmostam.

És szerintem ez így van rendjén. Utálom azt, aki azt hiszi olyan rohadt tiszta a cerkája, hogy előtte kell kezet mosni, nehogy valami baktérium...

Pedig nem. A pisi az nem más, mint azon mérgező anyagok összessége, amit a vese a vérből kiválasztott. Nyilván nem véletlenül kell elhagynia a szervezetünket. Felesleges salak és mérgező anyag.

Na, és ez után ne mosson kezet vki?

Amúgy meg a cerka az mindenkinek a sajátja, én a legkevésbé sem akarok kapcsolatba kerülni vele. Meg nyáron lehet, hogy izzad ott a gatyóban, és akkor kenje rá mindenhová a p*csének izzadságát?

Szerintem ez undorító dolog.

2010. szept. 16. 06:40
 9/13 anonim ***** válasza:
80%

lány vagyok.

ha olyan helyen kell pisilnem, ahol koszos dolgokhoz értem előtte, akkor 2 kézmosás van.

ha otthon vagyok, akkor csak pisi után mosom.

2010. szept. 16. 12:13
 10/13 anonim ***** válasza:
73%
Uhh... ilyen válaszok után nem sok esély van arra, hogy az élelmiszergyártásban és a kereskedelemben/vendéglátásban dolgozók 100%-a megmossa a kezét kisdolog után, azt is csak remélhetem, hogy kaksi után mindig megteszik :(
2010. szept. 18. 14:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!