Vannak multik Magyarországon, ahol a cég dolgozói tegezik a vásárlólat. Szerintem ez sokaknak tetszhet, családiasabb és befogadóbbá és otthonosabban érzi magát a vasárló.
Van magyar aki emiatt kiakad, há hogy mernek engem tegezni, adjátok meg nekem a tiszteletet mert én vagyok a valaki…
Sok nyelvben nincs is tegeződés, azokban az országokban az emberek is barátságosabbak egymással, és nem ilyen balkáni kultúra meg szint ott, mint itt. Bocs Magyarország.
PS: Tegeződéssel is meg lehet adni a tiszteletet mások felé, ha alázattal beszélgetünk vele, magázódással is szólhatok valakihez bunkó módon.
Na mármost nincs azzal különösebb gond, ha valaki antiszociális vadbarom, csak akkor ne vegye már zokon, ha antiszociális vadbaromnak nevezik.
2021. dec. 10. 19:54
62/77 anonim válasza:
Ezt kinek célzod? Mert én eléggé elvesztem a vita sorrendjén.
2021. dec. 10. 20:33
63/77 anonim válasza:
60, 58, 54, 51, stb. Gondolom, egy és ugyanaz a szerző.
2021. dec. 10. 20:56
64/77 anonim válasza:
Szerintem is, de kezd eldurvulni ez az egész és eléggé rászálltatok, csak mert letegezett valakit. Jó, kicsit nyers volt ő is, de az állítása szerint az a nő mondott, az se semmi...
2021. dec. 10. 21:30
65/77 anonim válasza:
#64 Ha szó nélkül hagyja, vagy simán elnézést kér, más lenne a megítélés.
Az alaphiba mindenképp a tegezés volt. Tüntető udvariassággal, esetleg némi iróniával elnézést kellett volna kérnie. Ehelyett beszállt a lefelé menő spirálba.
2021. dec. 10. 21:37
66/77 anonim válasza:
Hát, a hibáján okul az ember. Legközelebb biztos másképp csinálja.
2021. dec. 10. 21:40
67/77 anonim válasza:
#66 A válaszai alapján nem hiszem.
2021. dec. 10. 21:41
68/77 anonim válasza:
Azért ne legyél ennyire negatív :)
2021. dec. 10. 21:43
69/77 anonim válasza:
Nem adott semmit erre utaló jelet, mivel nem tartja hibának. Szerinte ha ő azt mondja egy ismeretlen idős nőnek, hogy "légy szíves", akkor marha udvarias volt. És igen, a nő bunkón válaszolt, ez viszont nem legitimizálja az ő viselkedését.
2021. dec. 10. 22:05
70/77 anonim válasza:
#69 Szerintem sem tartja hibának. Mindenki szembe jön az autópályán.
Szerintem az a megjegyzése, hogy a nőnek nincs köze az iskolai végzettségéhez (valóban nincs), kisebbségi érzésre utal.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!