A magyarok egy része miért akad ki emiatt?
Vannak multik Magyarországon, ahol a cég dolgozói tegezik a vásárlólat. Szerintem ez sokaknak tetszhet, családiasabb és befogadóbbá és otthonosabban érzi magát a vasárló.
Van magyar aki emiatt kiakad, há hogy mernek engem tegezni, adjátok meg nekem a tiszteletet mert én vagyok a valaki…
Sok nyelvben nincs is tegeződés, azokban az országokban az emberek is barátságosabbak egymással, és nem ilyen balkáni kultúra meg szint ott, mint itt. Bocs Magyarország.
PS: Tegeződéssel is meg lehet adni a tiszteletet mások felé, ha alázattal beszélgetünk vele, magázódással is szólhatok valakihez bunkó módon.
Furcsa, Németországban élek, felénk teljesen természetes, hogy a munakhelyen mindenki tegez mindenkit, a nagyfőnök a takarítónőt, a takarítónő a nagyfőnököt és a két véglet közt is mindenki mindevnki mást is.
A biztosítós tegezi az ügyfeleket, kortól és nemtől függetlenül, az üzletekben is a tegezés a megszokott.
A telefonszolgáltatók, az onlie shopok mind tegezik az ügyfeleket, stb.
Ezek szerint vannak területi eltérések, vagy nem tudom, mi az oka, de itt a tegezés teljesen természetes
Kellet nektek lepontozni😂pont ezert szegyenletes ez az orszag. Mert nem kepesek elfogadni masok erveit. Csak szitkozodni mert jaj a taknyos gyerek tegezodik..
Akkor ti meg a paraszt uriemberek magazodtok😂
"Valóban, Németországban, Franciaországban még szigorúbb a magázódás mint nálunk."
Sőt, óriási tévedés, hogy pl. Angliában mindenki tegez mindenkit. Az egy dolog, hogy az angol nyelvben az igeragozáson ez nem látszik mint a magyarban vagy a németben, de helyette számtalan más nyelvi fordulat van, ami megkülönbözteti a tegezést, a magázást, sőt a szimpla magázásnak a még formálisabb verzióját.
Én sem szeretem, ha felnőtt emberként idegenek letegeznek, mint egy gyereket. Nem is szoktam idegenekkel tegeződni. És ez nem "valaki"-ság kérdése. Én ugyanúgy magázom az egyetemi tanárokat és az utcaseprőt is.
Azon meg kifejezetten röhögni szoktam magamban, mikor pl. ügyfelet következetesen magázok, ő meg következetesen visszategez és nem esik le neki. Hivatalos körülményekről beszélek direkt. Boltban, ha egykorúak vagyunk az eladóval, ott pl. nem zavar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!