Miért akad ki mindenki mikor azt mondom hogy a székelyek nem is magyarok?
Mert ma divat magyaroknak nevezni őket.
Igaz, hogy magyarul beszélnek, de eltérő a szókincsük. Sok szavukat az anyaországiak nem is értik.
Mások a szokásaik, a konyhájuk, a mentalitásuk.
Történelmünk során a Vajdaság, az Északi-Kárpátok Magyarország szerves részei voltak, és a mindenkori magyar király alá tartoztak.
Erdély viszont önálló fejedelemség volt, és nem mindig ismerték el a magyar királyt.
Én az osztrákokat is németnek tartom.
Puff neki.
Az USA elég nagy ahhoz, hogy külön államalakulatként kezeljük őket, ráadásul földrajzilag is el vannak szigetelve Angliától, nem beszélve arról, hogy bőven nem csak angolok alkotják a lakosságát.
Ausztria, és ezzel együtt osztrák nép, pedig lényegében csak azért létezik, mert a német egyesítéskor Habsburgok uralták azokat a német területeket, tehát igazából csak egy kapzsi uralkodócsalád az oka annak, hogy a német egység nem érintette őket.
"A szélsőjobb ilyen túldimenzionált szuper-árja-magyarként beszél róluk, de egy alig létező kisebbségről van szó."
Te miről beszélsz? Keresd meg Maros, Hargita, Kovászna megyét:
"Létezik még egyáltalán ilyen nép? A szélsőjobb ilyen túldimenzionált szuper-árja-magyarként beszél róluk, de egy alig létező kisebbségről van szó"
Létezik ilyen nép, a többi meg az üres libernyák fejedben.
Nem ő vagyok, de úgy látom hogy sokaknak nem megy a szövegértelmezés és ironizálás. A székelyek és úgy all zusammen az erdélyiek túl vannak értékelve. Ő csak ennek adott hangot.
Én is tudnám őket véleményezni, mert sokat ismerek, sőt a szomszédaim is onnan jöttek, mégsem teszem... Amíg sok ember csak a tévéből és esetleg egy búcsúból ismeri őket, nem alkothat objektív véleményt róluk.
Egyszer valaki nekem azt mondta, hogy minden székely magyar, de nem minden magyar székely... Hát, ennyit erről és a mentalitásukról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!