Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért fontosak a székelyek,...

Miért fontosak a székelyek, erdélyi magyarok valójában?

Figyelt kérdés
Én úgy vettem észre, hogy csak a szavazatuk kell OV-nak, ezért ez a nagy "nyáladzás" irántuk. Ezen kívül miért fontosak politikailag?
2014. febr. 25. 15:24
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
23%
Csak ezért kellenek. Másért nem fontosak.
2014. febr. 25. 15:44
 2/17 anonim ***** válasza:
88%

Talán mert ők is magyarok?

Önhibájukon kívül kerültek ilyen helyzetbe.

Nektek meg mért fontosak a cigányok?Minek kell őket extrán támogatni?

2014. febr. 25. 15:54
 3/17 anonim ***** válasza:
27%

#1 vagyok: Nem fontosak a cigányok nekem. Felőlem betehetnétek az összeset marhavagonokba és indiáig nincs megállás.

...viszont a Nemzeti Importszavazókra sincs szükségem, hogy megmondják, hogy mi legyen itt.

Ha bele akarnak pofázni a belügyekbe, akkor költözzenek ide.

Mindenki szavazzon ott, ahol él.

2014. febr. 25. 15:56
 4/17 anonim ***** válasza:
12%
Ha nagyon fogy már itthon a magyar, és kell a munkaerő, majd be lehet őket telepíteni, és nem kell annyit bajlódni az asszimilálásukkal, mintha harmadik világ-beli bevándorlókat importálnánk.
2014. febr. 25. 15:57
 5/17 A kérdező kommentje:
Valaki felhozta a cigányokat... Nem értem hogyan jönnek a kérdésemhez, de megnyugtatásképp elmondanám hogy a fa..unk kivan a cigányokkal. Utolsó? Fogyna a munkaerö??? Ez ugye vicc? Átjönnének közmunkásnak???
2014. febr. 25. 16:23
 6/17 anonim ***** válasza:
79%

Akkor bocs kérdező.

Azt hittem, hogy valami liberális vagy.

Általában rájuk jellemző, hogy sajnálnak a határon túliakra költött minden fillért, de a cigányokra a milliárdokat, azt persze nem....

2014. febr. 25. 16:25
 7/17 anonim ***** válasza:
18%

"Átjönnének közmunkásnak?"

Igen, mit gondolsz, miért adták meg a kettős állampolgárságot? Magyarországon csökken a népesség, elöregszik a társadalom, de a GDP-t valakinek termelnie kell, mert különben az államnak nem lenne miből működtetnie a különböző ellátó-intézményeket (nyugdíj, egészségügy stb.). Szóval hamarosan szükség lesz az egész régióban bevándorlók vagy vendégmunkások behozására munkaerőnek.

Magyarországon ez valószínűleg első körben a határon túli kettős állampolgárok mozgósítását fogja jelenteni. Persze most még csak jogokkal jár a kettős állampolgárság (szavazhatsz stb.), de a jövőben simán köthetnek hozzá kötelességeket is. Nekünk anyaországi magyaroknak ugye kötelező elmenni pl. közmunkára, ha nincs munkahelyünk. Simán lehet, hogy ezt bevezetik a kettős állampolgárok felé is. Esetleg egy olyasmit, mint a röghöz kötés/hallgatói szerződés: ha van magyar állampolgárságod, kötelező Magyarországon dolgoznod x évet. Még legalább 4 évig Fidesz-kormány lesz, jó eséllyel 2/3-os többséggel, szóval semmi sem akadályozza őket ebben.

Szóval megvannak erre az eszközök, és én még hozzátenném, hogy a román, szlovák stb. kormányok biztosan partnerek lesznek abban, hogy áttolják a határon túli magyarokat Magyarországra, mert nekik sem feltétlenül jön jól egy problémás, autonómiát követelő kisebbség. Röviden: tévedtél, ha azt hitted, puszta nemzeti érzésből adták meg nektek az állampolgárságot.

2014. febr. 25. 16:59
 8/17 anonim ***** válasza:
7%

"Miért fontosak a székelyek, erdélyi magyarok valójában?"

Nem b#zd meg õk magyar nyelvet beszélõ románok.

És persze, hogy csak a szavazatók miatt kellenek a Fidesznek.

2# Én szélsõ jobbos vagyok, de szereintem se kellene a határon túli magyaroknak megengedni a szavázási lehetõséget, tudtommal õk amely országokban élnek tudnak szavazni annak az országnak a pártjaira.

2014. febr. 25. 17:05
 9/17 A kérdező kommentje:
Közlöm mindenkivel hogy se erdélyi se székely nem vagyok. Magyar vagyok, tehát ennek tükrében válaszoljatok!!!
2014. febr. 25. 17:08
 10/17 anonim ***** válasza:
85%
Minden magyar fontos, így a székelyek is. Viktornak persze valóban csak a szavazatuk miatt fontosak.
2014. febr. 25. 17:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!