Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért fontosak a székelyek,...

Miért fontosak a székelyek, erdélyi magyarok valójában?

Figyelt kérdés
Én úgy vettem észre, hogy csak a szavazatuk kell OV-nak, ezért ez a nagy "nyáladzás" irántuk. Ezen kívül miért fontosak politikailag?
2014. febr. 25. 15:24
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
9%

Csak jobboldali maszlag, hogy mennyire fontosak a határon túli magyarok...valójában nem fontosak. Aki annyira nagy magyar de más országban él költözzön Magyarországra, a határon túliak könnyen kapnának állampolgárságot.

Persze lehet pörögni, hogy az magyar terület, meg jól elszakították, de ez 2014-ben már senkit nem érdekel.

Csak a fidesz, jobbik és hasonlók szeretik ezzel hergelni a népet...

2014. febr. 25. 18:16
 12/17 Dick Esmen ***** válasza:
60%
Mert kell a szavazatuk.
2014. febr. 25. 19:16
 13/17 anonim ***** válasza:
0%
Bérfideszesek, ezen kívül semmiért, a lényeg, hogy a fideszre szavazzanak. Remélem nyerni fog a baloldali összefogás, és akkor véget vetnek a határon túlról érkező fideszesek inváziójának!
2014. febr. 26. 17:06
 14/17 anonim ***** válasza:
90%
Háát , azért azt leírnám hogy a Székelyföldi megyék gazdagabbak mint a kelet-Magyarországiak , és egyébként pár dolog : Egyrészt ők is Magyarok , másrészt a Székelyföldiek egy része már dolgozott pár évet Magyarországon , jó nagy része , Magyarországra mennek Egyetemre sokan , ezzel is M.O. nak hozzák a hasznot , sportokban is Magyarországot támogatják , a téli olimpiák kapcsán is eszetekbe juthat . Másrészt a Székely ember többnyire Superekben , Merkúrokban vásárol , ami a CBA nak a partnere , de az a lényeg hogy az üzletben a termékek fele Magyar termelőtől származik , vagyis itt is folyik nektek a pénz . Vásárlás kapcsán még megemlíteném hogy nekem a telefonom , tesóm laptopja is Magyarországról lett rendelve , és pl.fülhallgatót is onnan vettem , meg még 1001 dolgot sorolhatnék amit onnan rendeltem , de az a lényeg hogy nem csak én hanem más is ha teheti inkább a ti országotoktól veszi meg amit tud és a városában nem kap meg . Amikor az osztályban kérdik hogy ki hol volt a vakációban , a gyerekek legalább fele azt mondja hogy Budapesten , a Balatonon , vagy valahol Magyarországon , mi sem a Fekete tengerre megyünk üdülni , innen is a ti zsebetekbe megy a pénz , persze ez fordítva is elmondható mert sok Magyar is jön Erdélybe kirándulni , nyaralni , de azt a pénzt sokszor csak a Románok kapják meg . A könyveket amiket olvasunk , azok is Magyarországról valóak , ugye bár nem románul olvasunk . Még ezeket szerintem lehetne sorolni a végtelenségig , de a lényeg csak annyi hogy Magyarországnak az hogy Magyar a határokon túl is Magyar lakta környezet veszi körül az neki is gazdasági hasznot jelent , amit valahogy jól esik ha viszonoznak . De talán a politikába tényleg nem kellene beleszóljunk , de a Magyar politikát mi is szemmel követjük és ha a lehetőséget megadják hogy szavazzunk , akkor azért sokan szavazni is fognak mert Magyarország jövője nekünk is fontos , igaz hogy mi nem érezzük minden ottani döntés következményét 100% osan , de ha van rá lehetőség hogy beleszóljunk , nehéz ennek ellenállni sajnos .
2014. febr. 28. 15:26
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

aki azt írta hogy az erdélyi magyarok románok az tanuljon már egy kis történelmet, könyörgöm, alig tudunk románul :)))

M.o.-ra nem költözünk olyan nagyon szívesen, mert mi itt születtünk, ez a hazánk, ha most románia nevet kapja is, ez nem fontos, a szívedben kell érezni a hazát, tökmindegy hogy most pár évig románia név alatt fut. nincs közünk a románokhoz, totál másak, ahogy mi is. Csak gratulálni tudok az IQ bajnokoknak, akik nem ismerik a saját történelmüket !!

2014. márc. 1. 11:59
 16/17 anonim ***** válasza:
ja és én is fogok szavazni... :)
2014. márc. 1. 12:00
 17/17 progizo ***** válasza:
90%

Akinek csak a szavazataik miatt kellenek a határon túli magyarok, az éppoly hitvány alak, mint akinek semmiért sem kellenek.

Minden magyarra szükség van, vagy olyan sokan volnánk, hogy megengedhetjük magunknak azt a luxust - vagy inkább gyalázatot - , hogy hagyjuk elveszni nemzettársainkat?!

2014. márc. 1. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!