A magyarok egy része miért akad ki emiatt?
Vannak multik Magyarországon, ahol a cég dolgozói tegezik a vásárlólat. Szerintem ez sokaknak tetszhet, családiasabb és befogadóbbá és otthonosabban érzi magát a vasárló.
Van magyar aki emiatt kiakad, há hogy mernek engem tegezni, adjátok meg nekem a tiszteletet mert én vagyok a valaki…
Sok nyelvben nincs is tegeződés, azokban az országokban az emberek is barátságosabbak egymással, és nem ilyen balkáni kultúra meg szint ott, mint itt. Bocs Magyarország.
PS: Tegeződéssel is meg lehet adni a tiszteletet mások felé, ha alázattal beszélgetünk vele, magázódással is szólhatok valakihez bunkó módon.
3. bekezdés!
Itt most ne a köszönésre gondolj, bár van ahol az is benne van, még múltkor a nagymamámmal voltunk valahol, tegezve köszöntek, de neki is tetszett. :)
“ sok országban sem tegezik az idegeneket.”
Attól függ hol, USA, Skandináv államok nyitottabbak mint a keleti részleg, az túl visszafogott.
Egyszerüen ez sokkal egyszerübb kommunikációs forma, teljesen fölösleges magázással bonyolítgatni.
Engem egyáltalán nem zavar a tegezés, ettöl nem lesz senki tisztelettelenebb velem, meg magázva is lehetnek az emberek bunkók.
A magánéletben is majdnem mindenhol azt szeretem, ha tegeznek, sokkal könnyebb normális viszonyt kialakítani másokkal (kivéve néhány begyepesedett agyú lényt).
65 N vagyok.
Teljesen egyet tudok érteni. :)
👍
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!