Miért hiszi azt nagyon sok magyar, hogy a magyar nyelv a világ legtökéletesebb, legkifejezőbb, leggazdagabb nyelve? Nacionalizmus az oka? Vagy csak szimpla tudatlanság?
,,Könyörgök: a nyelv fejlesztése a nyelvi közösség spontán tevékenysége! A nyelv nem az égből hullik alá. Ha neked valaki azt mondaná, hogy mától az "igen" szó helyet mondd azt, hogy "pruncuksz", akkor ezt tennéd?"
A nyelvújításnál konkrétan ezt történt.
megertem a kerdezot, engem is ugy tanitottak hogy a magyar nyelvnek van a legtobb szava a vilagon, ez szintiszta hazugsag!
marcsak ezen cik miatt sem lehet ilyet allitani [link]
de gondoljk bele, egy eszkimoival neheen lehet atomfizikarol beszelni, meg genmutaciokrol pl. de egy angolal melyik udamnyteruletet nehez kifejezni? ninc
megertem a kerdezot, engem is ugy tanitottak hogy a magyar nyelvnek van a legtobb szava a vilagon, ez szintiszta hazugsag! dicserjuk dicserni is kell, gyonyoru es sok koltonket tanulnak kulfoldon is, de ennek ellenere nem igaz.
marcsak ezen cikk miatt sem lehet ilyet allitani [link]
de gondoljunk bele, egy eszkimoival nehez lehet atomfizikarol beszelni, meg genmutaciokrol pl. de egy angolal melyik tudomanyteruletet nehez kifejezni? nincs olyan.
akar egy norveg rakkutato csoport fedez fel uj dolgokat ok is angulul publikalnak es igy keresik az uj szavakat a felfedezeseikre, fuggetlenul attol hogy koze lenne amerikahoz..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!