Miért vetítette le szinte egymás után a televízió a 150 leggazdagabb magyar ember + azoknak az embereknek a történetét, akiknek karácsonyfára sem jut pénze?
az egyik gazdag ember azt mondta ö mindig is dolgozott egész életében és azt mondja mindenkinek aki többre vágyik hogy ha úgy érzi nem elégedett a munkájával, ha unatkozik, lépjen cseréljen munkát. és így van, sok ember elvßarja mástol mástol a segítséget és irigyli a gazdagokat. de miért? ha nem vagy elégedett azzal amid van tegyél ellene.
pl egy nagy cégnek dolgozok ahol a nagyfönök a semmiböl kétkezü munkásként kezdte most 400 ember dolgozik neki. kialakitott egy olyan hátteret hogy vissza vonult. neki viszik a céget ö meg utazik a családjával a világban. elötte annyit dolgozott hogy éjjel nappal uton volt. én csak egy hónapot találkoztam vele, de tényleg éjjel nappal dolgozott. nem sajnálom töle. mindneki a maga szerencséjének kovácsa.
Szerintem a nagyon gazdagság (munkával) való elérése olyan JÓ döntés sorozat eredménye ami több mint tudás és több mint szerencse. A kettő ritka és gyümölcsöző eredménye ami elindít egy lavinát. Ez a dolog nem tanítható és kész. Hiába adnak ki könyveket arról, hogyan csináljunk sok pénzt :DD
Akinek sok van, annak azzal van dolga az életben. Akinek kevesebb annak meg azzal.
Olyan ez mint a szépség. Akik "szépnek" születnek azokat boldognak hiszik a nem szépek. De kevés "nem szép" hajlandó tenni valamit azért, hogy szebb legyen. Inkább csak utálkoznak meg irigykednek.
Pedig boldog és vonzó lehetne belőlük, ami többet ér mint a mulandó "szép".
Kevésből élő boldog ember lehet aki a saját értékrendjét a lehetőségeihez igazítja. Szerintem. :)
"de nem lennének képesek pl.a vagyonuk felét jótékony célokra feláldozni"
A kedves kérdező vagyonának/bevételeinek hány százalékát fordítja ilyen nemes célokra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!