Igaz-e, hogy Magyarországon főként a romák adnak olyan nevet a gyerekeiknek, mint Vanessza?
Azért kaptad ezt a nevet, mert bár állításod szerint nem vagy cigány - mégis úgy viselkedsz.
Nekem három Vanessza ismerősöm van, és bizony cigány.
Különben, kedves 61% vanessza, nem téged ócsárolunk, hanem a vanessza nevet, te meg ugye nem tehetsz arról, hogy így hívnak.
Valóban nem tehetek róla..
bárcsak tehetnék, ugyanis imádom a nevem,a leggyönyörűbb név a világon!^^
Akinek meg nincs hozzá füle,azt nagyon tudom sajnálni.
Az én környezetemben általában tettszik ez a név az embereknek:)
Hogy szerintem miért adnak ilyen nevet a romák?
Mert a romák a feltűnősködést szeretik. Öltözködésben és külsőben is azt, ami rikító, tárgyakban is a giccset. Nevek terén is evidens, hogy olyat választanak, ami kilóg a többi közül. Egy rikító színű ruha, vagy egy giccses cucc általában bántó egy átlagos ember szemének. Ha ez alapján el kéne képzelnem egy giccses nevet, akkor biztos, hogy olyat látnék magam előtt, amit eredeti ejtés után magyarosan írtak le. Vanessza, Dzsesszika... a sok kettős mássalhangzó már szúrja az ember szemét. Hangzásban, külföldön semmi baj ezekkel a nevekkel, csak itt nálunk nem természetes, nem illeszkedik a nyelvünkhöz. Nekem is tetszenek a külföldi nevek - de csak külföldön. Nem lennék olyan barom, hogy Kájlnak vagy Brájennek (ilyen valóban van az adható utónevek közt!) anyakönyveztessem a fiamat, mert tudom, hogy szivatnám emiatt.
Ha a Vanessza név tetszene is, akkor sem adnám a gyerekemnek, pontosan azért nem, mert a többség a romákra asszociálna belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!