Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Igaz-e, hogy Magyarországon...

Igaz-e, hogy Magyarországon főként a romák adnak olyan nevet a gyerekeiknek, mint Vanessza?

Figyelt kérdés
Bevett szokás náluk, hogy szappanopera-karakterektől kölcsönzik a gyerekeik nevét. Így van, vagy nem?
2010. máj. 23. 22:35
 31/95 anonim ***** válasza:

Na jó, de ha elhisszük, amit itt a Vanesszák is írtak, hogy a Vanesszának semmi közük a cigányokhoz, akkor tulajdonképpen miből van elegük?

Mert velem még egyszer sem fordult elő, hogy a nevem alapján cigánynak gondoljanak vagy ez jusson valakinek eszébe.

És elege csak abból lehet az embernek ami rendszeresen megtörténik, nyilván nem itt a kérdező az egyetlen és legelső ilyen.

Ergo a kérdezőnek van valami igaza, Magyarországon a magyarok egy részének a Vanessza névről a cigányok ugranak be.

2010. máj. 24. 12:45
 32/95 anonim ***** válasza:
100%
ja és a 80%-os Vanessza is mehetne már a sunyiba! könyörgöm!
2010. máj. 24. 12:50
 33/95 anonim ***** válasza:
70%
óó.. perszeee.. és mondd! az 1. válaszod mi ha nem alpári? nehogy már a befőtt rakja el a nagymamát kishaver!
2010. máj. 24. 15:40
 34/95 anonim ***** válasza:
Ha végigolvasnád az egészet,akkor eljutna az agyad odáig,hogy lejjebb elnézést kértem a kirohanásért.
2010. máj. 24. 16:18
 35/95 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat! :) Igen, ahogy sejtettem, amint megjelennek a "nemvanesszák" is, hamar kiderül, hogy kinek volt igaza...

Egyébként ismét elmondom: én nem a nevet szidtam, csak hangsúlyoztam, hogy sokaknak mi jut eszébe az ilyen nevekről. A feldühödött Vanesszák lehordanak, hogy milyen hülye vagyok, közben ők bebizonyítják, hogy így igaz. Idézem: "de elhiheted milyen idegesítő,mikor mindenki folyton ezzel jön.."

Magyarán ezek szerint nem csak én gondolom ezt, hisz már több embertől hallotta ő maga is, ezért bosszantja a dolog. Na most már, ha én leírok egy általános meglátást, amit, mint kiderült, a név viselője is tapasztalt a neve kapcsán, akkor én vagyok a tudatlan és ostoba, mert le mertem írni, hogy ez jut eszükbe az embereknek a névről???

Neked pedig, kedves 09:29-es Vanessza. Komolyan visszakérdezel, hogy tényleg magyar név-e a Vanesssza, mikor egyrészt a hülye is kiérezte a kommentelő szavaiból, hogy viccel, másrészt a gyengébbek kedvéért világossá tette azzal, hogy így kezdte a következő bekezdést: "Komolyra fordítva a szót..."

Ismerem mindhárom felsorolt Vanessát, bár ha az utóbbit nem ismerném, sem érezném magam műveletlennek (Még nem tett le olyat az asztalra Miss Hudgens, hogy érdemes lenne tudni, ki ő). A műveltség egyébként sem színésznők/énekesnők ismeretében mutatkozik meg, másrészt én egy szóval sem állítottam, hogy soha nem hallottam ezt, mint külföldi nevet.

Az értő olvasás viszont az általános műveltség része, Te ezen a szinten sem állsz. Ha már megpróbálsz "beszólni", próbáld úgy, hogy azzal ne magadat tedd nevetségessé. Mert gondolom, ezt igazolja, hogy az összes kommented 0%-on áll.

2010. máj. 24. 16:28
 36/95 A kérdező kommentje:

"Ha végigolvasnád az egészet,akkor eljutna az agyad odáig,hogy lejjebb elnézést kértem a kirohanásért."

A mondatod első részét Te is megfogadhatnád...

2010. máj. 24. 16:58
 37/95 anonim ***** válasza:
100%
A magyar nemzet iránti hűtlenségüket fejezik ki azzal, hogy 'jól hangzó' angol(os) neveket adnak leszármazóiknak.
2010. máj. 24. 17:21
 38/95 anonim ***** válasza:

én már voltam cigány telepen, és volt egy kislány akit Vanessának hívtak....

Igen a romák szeretik a különlegesebb neveket, vagy akinek magyar neve is van, talál magának valami romás becenevet, és úgy szólítják...

Szerintem ebben semmi rossz nincsen, mindenki úgy nevezi el a gyerekét ahogy akarja. Amúgy már inkább ezerszer egy különleges név (pl Gemma), mint valami teljesen elcsépelt (pl Kata)

2010. máj. 24. 17:31
 39/95 anonim ***** válasza:
én Kata vagyok! :D (aki leugatta Vanesszát és írta hogy nem szereti a nevét xD)
2010. máj. 24. 18:07
 40/95 anonim ***** válasza:
Na jó, de Vanessa Mae és a többiek felhozása is pont ezt az elméletet igazolják. Mert kik nevezik külföldi hírességek után el a gyerkeiket? Igen, a cigányok. Meg magyarok aki integrálódtak a cigányok közé.
2010. máj. 24. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!