Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Igaz-e, hogy Magyarországon...

Igaz-e, hogy Magyarországon főként a romák adnak olyan nevet a gyerekeiknek, mint Vanessza?

Figyelt kérdés
Bevett szokás náluk, hogy szappanopera-karakterektől kölcsönzik a gyerekeik nevét. Így van, vagy nem?
2010. máj. 23. 22:35
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/95 anonim ***** válasza:
Szerintem ebben a tendenciában benne van a kisebbségi lét összes panasza. belemenekülnek a dél-amerikai szappanoperák meséjébe, ahol nagyon keverednek a bőrszínek. Talán az is benne van, hogy nem érzik magyarnak magukat, nem tudom.
2010. aug. 5. 21:59
 92/95 anonim ***** válasza:
A Vanessza névnek és a cigányoknak 0%közük van egymáshoz,üzenem a kérdezőnek.
2010. aug. 6. 17:17
 93/95 anonim ***** válasza:

13:03:

tudom hogy cinikus voltál, csak én megtanultam ezeket figyelmen kívül hagyni!;)

Szeretem a nevem és kész,na:)

2010. aug. 6. 17:18
 94/95 anonim ***** válasza:

A kérdésre válaszolva, és a Vanessza névtől elvonatkoztatva igen, igaz.

Ha egy gyereknek az utcán kiabálnak, hogy "Kevin", "Izaura", "Brendon", "Eszmeralda", "Dzsenifer", "Dzsindzser" stb. az esetek 99%-ban cigány az illető kölyök.

Lehet itt rikkantani, hogy "én is Vanessza vagyok, mégsem vagyok cigány", a kérdés nem erről szól, hanem arról, hogy ez a jelenség valós-e. Mindenki tudja, hogy valós.

Az okát illetően: a cigány utálja a magyart (aki számára csak "gádzsó" meg "paraszt"), és nem akar magyar nevet adni a gyerekének sem. Persze ha ennyire utálnak minket, nem tudom, miért akarnak mindenáron köztünk élni...? Nekem semmi szükségem rájuk, az ország is remekül meglenne nélkülük.

2013. szept. 7. 12:45
 95/95 anonim válasza:
Engem is Vanesszanak hivanak:) Es szeretem a nevem mert kulonleges:) Vagyis a vezetek nevemmel egyutt kulonleges :) (afrikai vezeteknevem van)
2013. okt. 23. 13:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!