Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Igaz-e, hogy Magyarországon...

Igaz-e, hogy Magyarországon főként a romák adnak olyan nevet a gyerekeiknek, mint Vanessza?

Figyelt kérdés
Bevett szokás náluk, hogy szappanopera-karakterektől kölcsönzik a gyerekeik nevét. Így van, vagy nem?
2010. máj. 23. 22:35
 21/95 anonim ***** válasza:
100%
A cigányok valóban kerülik a magyar neveket. Ezért van náluk sok Jennifer, Rómeó, meg hasonló nevű ember.
2010. máj. 24. 00:01
 22/95 anonim ***** válasza:
100%
Úgy látszik, ha nem is épp cigány akit Vanesszának hívnak, de a stílusából ítélve már elcigányosodott...
2010. máj. 24. 00:20
 23/95 anonim ***** válasza:
Hát, sokáig éljen akinek van esze...
2010. máj. 24. 01:56
 24/95 anonim ***** válasza:
94%

A Vanessza ősi magyar név , a Vanessze modern változata, jelentése : okos asszonyember.

Komolyra fordítva a szót először is: sajnos, ilyen statisztika nem készült, pedig érdekes lenne megnézni a névadásokat. Másodszor: amikor valakinek gyermeke születik, akkor a névben vagy a családi tradíció jelenik meg ( hiszen vannak kötelezően alkalmazható nevek, például, amikor a család minden első fiúgyermeke a nagyapa nevét kapja vagy hasonló ) vagy pedig a szülő álma. Az, amit szeretne a gyermekének, és ehhez olyan nevet választ, ami ezt hordozza. A harmadik eset, amikor minden belegondolás nélkül tetszik egy név a szülőnek.

Olyan környéken élek, ahol sok roma él és gyakran lepődöm meg a kisgyermekek nevein. Itt a környéken igen sok a roma Dzsenifer, Vanessza, Patrik, Kevin. A legkirívóbb talán az Ingrid, ami -legalább is az én szememben - egy hűvös, higgadt északi név és ott látok egy csodaszép eleven tűz kislányt, aki Ingrid.

Belegondoltatok abba, hogy ezek a nevek hogyan kerültek a köztudatba ? Hogy azok a szappanoperák, amikben ezek voltak, tulajdonképpen egy álomvilágot visznek a nézők otthonába ? Azok a roma szülők, akik ilyen neveket adnak talán ebben fejezik ki azt, hogy szeretnének olyan jövőt a gyermeküknek, amit láttak ezekben a filmekben, ahol minden ármány és igazságtalanság után azért győz a jó és a gonosz mindig elbukik.

Még egy megjegyzést teszek: nem igazán értem a kérdezőt igen alpári stílusban leszólókat. Nem minősített, csak kérdezett. Ha nem akartok válaszolni, nem kell, de ilyen hangnemben írni olyan dolgokat, amiből csak az derül ki ( a színvonalatokon kívül ), hogy nem is értitek azt, amire reagáltok.

2010. máj. 24. 07:31
 25/95 anonim ***** válasza:
0%

07:31.

Vanessza vagyok.Tényleg egy ősi magyar név?:O

Ezt nem is tudtam, én úgy tudtam,hogy angol író névalkotása,de ha ez tényleg így van,akkor még büszkébb vagyok a nevemre;)

Amugy én sokat nézek szappanoperát,nagyon szeretem őket,de egy darab Vanesszát nem hallottam eddig.. :O

Vanessza-névről a hírességek jutnak eszembe:Vanessa Mae,Vanessa Williams,Vanessa Hudgens és stb. :)

Kár hogy a kérdezőnek ideig nem terjed a műveltsége:)

2010. máj. 24. 09:29
 26/95 anonim ***** válasza:
37%

amugy kérdező,arra válaszolva, hogy "ideözönlenek a Vanesszák"összesen két Vanessza jött..az összes többi válaszoló megvédte a Vanessza-nevet, hogy semmi köze a cigányokhoz.

Egy nem Vanessza

2010. máj. 24. 09:31
 27/95 anonim ***** válasza:
100%

na akkor most jöjjön az ellen Vanessza. és nem adnék olyan nevet hogy Vanessza. bár igaz a saját nevemet is utálom de inkább a lényegre térek.

az egyik tanárnő cigányokat tanít. és képzeljétek VAN köztük Vanessza. persze nem feltétlenül az a neve minden cigánynak hogy Vanessza. amúgy van ott Nikolasz, Dzsenifer és a többi. A Vanessza még nem terjedt el túlzottan a körükbe DE vannak!

És kedves 2 Vanessza! akinek nem inge ne vegye magára. hiszen (talán) te nem vagy cigány. az oké hogy megvéded a nevedet de most nem arról szól a kérdés hogy leugatjuk aki nem ismeri nevünket. amúgy meg. örülnék ha egy Vanessza nevű lány (okos asszony) nem beszélne (írna) ilyen alpári módon! köszi!

2010. máj. 24. 10:16
 28/95 anonim ***** válasza:
most mivan?:D
2010. máj. 24. 11:19
 29/95 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam csak az első Vanessza hozzászólót, de nekem is a cigányok jutnak eszembe róla, meg az ehhez hasonló nevekről.

Engem a hideg ráz a Rozi és becézett alakjaitól is. Mert az meg a gyerekkoromban volt cigánynév. Most meg nem is sztár akinek nem így hívják a gyerkét.

2010. máj. 24. 11:21
 30/95 anonim ***** válasza:
34%
A Vanesszának köze nincs a cigányhoz.
2010. máj. 24. 12:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!