Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Népszokások » Miért van az, hogy Magyarorszá...

Miért van az, hogy Magyarországon CIKI MAGYARNAK LENNI?

Figyelt kérdés

Nem értem ezt a dolgot. Mindenki panaszkodik, hogy milyen sz*r ország, meg milyen szégyen. Én nem, mert szeretem, örülök, hogy van hol élnem, hogy magyar lehetek. És egyszer vettem fel egy piros-fehér-zöldes Hungary-Magyarország pulcsit, és mindenki leszólt, hogy "ne magyarkodjál már itt!"

Nem értem, ismerősöm mondta, hogy Amerikában egyáltalán nem ciki kimenni amcsi zászlós sapkába, pólóba, pulcsiba, itt meg már ciki, ha kirakom a magyar zászlót a házra.

Miért ciki?

2011. aug. 31. 20:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/73 anonim ***** válasza:
ki*
2011. szept. 8. 11:15
 62/73 anonim ***** válasza:

Elnézést, még egy javítás, mert ez eléggé csúnya hiba:

Ők is emberek (és már ők is megfáradtak, de küzdenek), így hibázhatnak.

2011. szept. 8. 13:02
 63/73 anonim ***** válasza:

El vagy te tévedve öregem. Én tizenéves koromban rengeteget olvastam szélsőjobbos "történészek" írásait. És magam jöttem rá az önellentmondásokra, ehhez nem kellett a hivatalos történetírás. Egyébként a hivatalos történetírást sem tartom hitelesnek, csak olyan 70-80%-ban, a tiéteket meg olyan 10-20%-ban. Talán majd neked is benő egyszer a fejed lágya...

A legrosszabb az egészben egyébként, hogy veletek nem lehet hivatkozni, hiszen a saját sufnitörténelemírásotokat minden további nélkül hitelesnek tekintitek, a hivatalost meg minden további nélkül hiteltelennek, és nem vagytok hajlandóak utánajárni a forrásoknak. Így persze lehet nektek mondani, hogy pl. Földi Pál(már ha létezik ilyen néven ember, vannak akik szerint ez Nemere István sokadik álneve) ugyan azt állítja, hogy katona volt a 2. világháborúban, mégis hadtörténészek és háborút megjárt emberek széjjel röhögik magukat, ha olyan részhez érnek a műveiben, ahol fegyverekről van szó. De ez persze titeket nem zavar, mert hinni egyszerűbb, mint gondolkodni...

2011. szept. 8. 13:26
 64/73 anonim ***** válasza:

Ja, nem utáltok minden zsidót, csak ha egy ártatlan kisgyerekről van szó, akkor is örültök ha megdöglött, és libsi köcsög mindenki aki sajnálja.

Egyébként elmondom neked, olyan is létezik például, hogy liberális magyar. Sőt olyan is, hogy kommunista magyar, lásd pl. ilyen volt József Attila. De nektek ezek közül egyik sem magyar, József Attila talán azért, mert írt irredenta verseket is, de minden más komcsi, libsi nektek idegen. Példálóztál, hogy ez nem így van, nem csak az a magyar, aki veletek van, de ugyanakkor a többieket alvó magyarnak nevezted. De akkor mégiscsak politikai nézet alapján mondjátok meg, hogy ki a magyar, akinek meg nincs határozott politikai nézete, az szerintetek alvó magyar, ebből az következik, hogy a magyarság gyakorlása ha valaki beáll hozzátok. Azért ajánlom ismerkedj meg más országokkal is, a franciáknál, németeknél nem csak az a francia vagy német, aki egy bizonyos oldalhoz kötődik politikailag, hanem ugyanúgy francia vagy német a konzervatív, liberális, szocdem, zöld, stb. De nálunk valakik meg akarják mondani, hogy milyen nézeteket is kell vallani, hogy magyar legyél. Hát nem, Ady Endre is ugyanúgy magyar volt, még ha elege volt a saját kora magyarkodóiból.

2011. szept. 8. 13:32
 65/73 anonim ***** válasza:
hivatkozni helyett vitatkozni
2011. szept. 8. 13:33
 66/73 anonim ***** válasza:
Ja és még egy. Ha már az utánajárás, gondolkodás nem megy, egyre kérlek, ha már Hitlerék szerinted a békét akarták, és ennyire jóravaló emberek voltak, akkor már ismerd be, hogy neonáci vagy, nem kell ez az álszent "magyar vagyok és a magyarokat lenácizzák" szöveg, mert mindketten tudjuk, hogy nem a magyarokat nácizzák le, hanem akik a ti nézeteiket vallják. Óriási különbség. Ráadásul ti egy idegen eszmét vallotok, és próbáljátok beállítani magyarnak, ami így undorító!
2011. szept. 8. 13:35
 67/73 anonim ***** válasza:

Amit te csinálsz, az színtiszta provokáció. Pár ember alapján ítéled meg az egész nemzeti oldalt. És hiába magyarázok el valamit, el sem olvasod vagy meg sem akarod érteni és inkább fröcsögsz tovább. Itt egyedül a te írásodból sugárzik a gyűlölet. Kiforgatod a szavaim és próbálsz lejáratni. Őszintén, egy értelmes ember leáll ilyen körülmények között vitázni? Köszönöm, de én nem.

Végezetül nagyon érdekes a meglátásod. Ugyanis én azt tapasztaltam, hogy a revizionisták minden alkotásukban érvelnek és bizonyítékokkal alátámasztanak, míg a másik oldal... A másik oldallal nem lehet vitatkozni. Ha valamit megkérdőjelezek, akkor valami ,,Csak. Mert ez így volt." jellegű választ kapok és rosszabb esetben csúnya jelzőkkel látnak el. Vagy ha szerencsés vagyok, akkor abszurd, összefüggéstelen gondolatokkal próbálják bizonyítani az igazukat.

Mellesleg nem kell semmiféle kutatás ahhoz, hogy meglássam melyik oldalnak lehet igaza. Elég csak a tapasztalatimra hivatkozni, és józan paraszti ésszel látom a dolgokat nagy vonalakban. Ebben az országban (és még pár országban hasonló a helyzet) mindenki, aki nem magyar, megtehet bármit büntetlenül, vagy esetleg valami nevetséges büntetést kap tettéért. Zsidók gyalázhatják (ld. Kertész Ákos), cigányok leköphetik, kirabolhatják vagy megverhetik a magyarokat. A magyar nem indíthat vitát a holokausztról mert börtön lesz a vége, ha megvédi magát a betörő cigánytól, akkor rasszista és lecsukják. Napestig sorolhatnám. És ez már nem kitaláció, ez a valóság, ez a jelen, ez tapasztalat.

Most már részemről végleg lezárom ezt a vitát. Egy bizonyos szint alá nem süllyedek. Az előző irományaid már megütötték azt az alacsony szintet, amit már nem vállalok be. Értelmetlen.

Minden jót!

Ui.: Még arra sem vetted a fáradságot, hogy megnézd Benjamin H. Freedman beszédét, s itt fröcsögsz. Biztos ő is egy antiszemita, neonáci, rasszista idióta. Zsidó létére. ,,No comment"

2011. szept. 8. 13:57
 68/73 anonim ***** válasza:

"Amit te csinálsz, az színtiszta provokáció."

Nem, a provokáció amit ti csináltok, ez már csak reakció erre.

"Pár ember alapján ítéled meg az egész nemzeti oldalt."

Nem, nem pár ember alapján, nagyon sok hasonló van, amit írtam. Ráadásul a szélsőjobb sajtó is ilyen, amit leírtam.

"És hiába magyarázok el valamit, el sem olvasod vagy meg sem akarod érteni és inkább fröcsögsz tovább. Itt egyedül a te írásodból sugárzik a gyűlölet. Kiforgatod a szavaim és próbálsz lejáratni. Őszintén, egy értelmes ember leáll ilyen körülmények között vitázni? Köszönöm, de én nem."

Nem magyarázol el semmit, hanem leírod a véleményed, ahogy én is az enyémet. Az hogy én nem értek egyet a tieddel, az nem azt jelenti, hogy nem olvastam el, nem értettem meg. Érted a különbséget?

"Végezetül nagyon érdekes a meglátásod. Ugyanis én azt tapasztaltam, hogy a revizionisták minden alkotásukban érvelnek és bizonyítékokkal alátámasztanak, míg a másik oldal... A másik oldallal nem lehet vitatkozni. Ha valamit megkérdőjelezek, akkor valami ,,Csak. Mert ez így volt." jellegű választ kapok és rosszabb esetben csúnya jelzőkkel látnak el. Vagy ha szerencsés vagyok, akkor abszurd, összefüggéstelen gondolatokkal próbálják bizonyítani az igazukat. "

Érdekes, hogyan látod, mert én tőletek alátámasztást még nem láttam. Most például nekiálltál és megnézted az angol nyelvű talmudot és az általad hitelesnek mondott "magyar fordítással" összevetetted?

Az, hogy magyar nem tehet ezt-azt, megint a médiátok kiemelései alapján megy. Úgy butít titeket, mint ahogy ti beszéltek a ballib médiáról.

A másik, hogy egyszerűbb hülyének nézni másokat, gondolkodni nehezebb. Remélem egyszer rálépsz arra az útra.

Díszzsidója meg mindig van az antiszemitáknak is, itthon pl. Lovas István.

2011. szept. 8. 15:07
 69/73 anonim ***** válasza:
De nyugodtan lehet zsidógyűlölőnek lenni, én megmaradok inkább magyarnak.
2011. szept. 8. 15:07
 70/73 anonim ***** válasza:

"Pár ember alapján ítéled meg az egész nemzeti oldalt. "

Ezzel kapcsolatban még valami. Lehet mondani, hogy ne ítéljenek meg titeket néhány extrém arc miatt. Azonban mikor leírtam, hogy mit kommenteltek egy zsidó gyerek halálára(amit egy felnőtt zsidó ember okozott amúgy), akkor erre te egy szót sem szóltál, hogy nem lenne igazuk, mert szegény gyerek nem tehet semmiről, nem hanem te védted az álláspontjukat, hogy a zsidókat van oka a magyarnak utálni. Pedig normális ember nem teszi az ideológiáját az emberség fölé. Szóval ha igaz, hogy csak néhány barommal van baj a "nemzeti radikális" oldalon, akkor miért nem tiltakoztok az ilyenek ellen, ha azt akarjátok, hogy ne miattuk ítéljenek meg titeket negatívan?

Egyébként az a legnagyobb kár, hogy mára nagyon kiment a divatból az igazi, szélsőségektől mentes hazaszeretet, ha még elegen lennénk hazaszerető, de mérsékelt magyarok, akkor nem csak veletek azonosítanák az emberek a hazafiasságot.

2011. szept. 8. 15:28
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!