Miért van az, hogy Magyarországon CIKI MAGYARNAK LENNI?
Nem értem ezt a dolgot. Mindenki panaszkodik, hogy milyen sz*r ország, meg milyen szégyen. Én nem, mert szeretem, örülök, hogy van hol élnem, hogy magyar lehetek. És egyszer vettem fel egy piros-fehér-zöldes Hungary-Magyarország pulcsit, és mindenki leszólt, hogy "ne magyarkodjál már itt!"
Nem értem, ismerősöm mondta, hogy Amerikában egyáltalán nem ciki kimenni amcsi zászlós sapkába, pólóba, pulcsiba, itt meg már ciki, ha kirakom a magyar zászlót a házra.
Miért ciki?
"Az ő szeretett amerikai zászlójukat lobogtatva, nagyban hangsúlyozva, hogy ők "az igaz amerikaiak", szoktak tankokat elkötni, barikádokat építeni, gyújtogatni, székházat ostromolni."
Csupán mindenkinél okosabbnak tartják magukat, minden nemzetnek meg akarják mondani, mit tegyen. Amelyik nem úgy tesz, és anyagi érdekeltségük van, azt lebombázzák: Japán, Korea, Vietnam, Dél-Amerika, Irak stb.
Gyerek fejjel nem értettem miért gyűlölnek minket a környező országok lakói. Most 34 vagyok és már értem.
Én magyar vagyok és magasról lesz@rom ha valakinek nem tetszik hogy magyar mezben virítok.
Már a szó is idegesít: Magyarkodik
Van ilyen Csupi?
Egy szóban Kádár. Két és fél szóban Rákosy és Kádár.
Rákosy és Kádár politikája miatt.
Rákosy kilenc millió fasisztával nem lehet kommunizmust építeni.
Kádár szerint a Magyarok minden baja a nacionalizmusnak köszönhető.
Sziasztok!
Tini vagyok még, nem érthetem még gyerekfejjel a dolgokat, de ahogy itt olvastam a kommenteket, mostmár úgy érzem, hogy nekem is hozzá KELL szólnom.
Először is, mielőtt leoltanátok, elmondom:
1. nem tudhatom ugyan, hogy mik történtek eddig, lehet, hogy fogalmam sincs pár dologról, de remélem azért remélem, hogy van itt normális ember, aki meg fog érteni engem.
2. magyar vagyok :P
Most jöjjön a válaszom!
Mint említettem tinédszer vagyok, lány.
Ez most kicsit szokatlan lehet nektek, mer tugyanis az én ismerőseim között senki nem vallja magát magyarnak, mert szerintük ciki, gáz és egyfolytában Amerikáról ábrándoznak.
Hát jó. Akkor tovább mondják, hogy az amerikaiak találtak fel mindent, ők a legjobbak, náluk jó az élet...
De héééééééé!
Hát ki találta fel a golyóstollat? És a gyufát? És a telefonközpontot? Mi van a magyarokkal????
Nemrég kedvem támadt idézeteket nézegetni - inkább olvasgatni... Találtam egy olyat, amitől szinte az az érzetem támadt, hogy most kirohanok az utcára és megcsókolom a betont.
"Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok."
/Isaac Asimov/
:-)
Hát nem aranyos? :D
Lehet, hogy nálunk most minden "összejött" és sok a zs me g a c... De én magyar vagyok!
MAGYAR VAGYOK, NEM TURISTA!!!
És ezt még Horváto.-ban is emlegettem, mert egyszerűen nem akarták felvállalni a többiek, hogy ők magyarok.
Én az vagyok.
Kérdezték egyszer valamikor, hogy milyen származású vagyok: "Ősmagyar vagyok". "Szóval 100%-ig paraszt."
Azt is hallottam, hogy már nincs olyna ember, aki ősmagyar lenne - de igenis van! Csak ha felválallják, akkor leszólják őket, el vannak nyomva!
Igaz, hogy én sem járok Magyarországos pólóban, de csak azért, mert nincs még és mikor utoljára láttam őket, akkor kicsi voltam és akkor is nyaraltunk...
Na, mindegy, a lényeg, hogy...
Ó és észrevettétek, hogy régebben mindig úgy mondták a kommentátorok, hogy " a mieink" vagy "testvéreink" vagy "fiaink"... Most meg "A magyarok" "Magyarország" , nemhogy hazánk... neeeeeem.... na látszik, hogy ki származik honnan!
Aki érti az előbbit, az bizti, hogy magyar ;)
figyelem: ez nem rasszizmus, provokálás, sértegetés!
Még a legszentebb dolgokat is túlzásba lehet vinni.
Szeretni a gyermekünket: szép és természetes. De van "majomszeretet", ami már sok és túlzás.
Hinni Istenben: szent és tiszteletreméltó. De a vallási fanatizmus már korántsem.
A hazaszeretet, büszkeség a magyarságunkra, hagyományainkra: szép dolog. A nacionalizmus, más népek lenézése már nem az.
Lobogni látni a magyar zászlót: jó érzéssel tölt el. Ha valaki zászlónak öltözik: azt már kiröhögöm.
Így van ez az USA-ban is, higgyétek el.
Utolsónak:
A nacionalizmus nem azt jelenti, hogy lenézel más népeket. Kicsit nézz utána a fogalmaknak.
Az egy felsorolás lenne.
Akkor úgy írom: nacionalizmus és más népek lenézése.
Helyesebben "szélsőséges nacionalizmus".
/jó lenne,ha legalább pár percig javítható lenne a hozzászólásunk/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!